Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: Mândrie şi tradiţie la ,,Toamna Cugireană’’

Bogdan Presecan

Publicat

în

Intrat în conştiinţa oamenilor drept sărbătoarea Cugirului, festivalul ,,Toamna Cugireană’’ aflat la cea de-a XVII-a ediţie a debutat vineri, 19 septembrie, la Casa Orăşenească de Cultură cu un extraordinar eveniment artistic. În premieră în oraşul de la poalele Drăganei, pe scena Casei de Cultură, sub genericul ,,George Enescu şi muzica românească’’, Centrul de Cultură ,,Augustin Bena’’ Alba a prezentat cugirenilor un recital de pian la patru mâini, sub interpretarea Corinei Răducanu şi a lui Eugen Dumitrescu şi un  fascinant concert al Orchestrei de Cameră aparţinând aceleaşi instituţii judeţene de cultură condusă de dna director Daniela Floroian.

Toamna Cugirana (11)Sâmbătă, începând cu ora 10.00, în faţa primărie a avut loc deschiderea oficială a festivităţilor ,,Toamnei Cugirene’’, în prezenţa primarului Adrian Teban a oficialiţăţile locale, a unor localnici, precum şi a unor oaspeţi din Vasserburg –Germania şi Malta- Melieha, care s-au deplasat în mod special să participe la festival.

 S-a dat startul aşadar unei manifestări de suflet a cugirenilor, posibilă prin eforturile comunităţii locale, a agenţilor economici din oraş care au avut şi de această dată prilejul să-şi evidenţieze realizările firmelor pe care le conduc, în cadrul expoziţiilor situate în spaţiile special rezervate la Casa de Cultură.

A fost totodată o bună ocazie ca numeroşi artişti din localitate să-şi prezinte creaţiile populare prin lucrări artizanale de o mare frumuseţe, despre care vom reveni pe parcursul desfăşurării manifestărilor.

Tot astăzi, începând cu ora 11.00, pe stadionul ,,Parc’’ din localitate a luat startul  Crosul Cugir, o competiţie la care au participat peste 50 de concurenţi şi ale cărei rezultate le vom prezenta pe parcurs.

Autor: Constantin PREDESCU

[nggallery id=2348]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea