Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Lucrările de modernizare la două grădinițe din Cugir, pe ultima sută de metri: Peste 100 de copii se vor bucura de condiții moderne, după vacanța de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Modernizarea grădinițelor aparținătoare Școlii Gimnaziale „I. Pervain” a intrat pe ultima sută de metri. Lucrările sunt realizate în procent de 99% atât la Grădinița cu Program Normal nr. 2 (str. 21 Decembrie 1989), cât și la la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 (str.Traian Vuia).

În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia în maxim două săptămâni. Cu excepția unor finisaje interioare, mai este de realizat doar amenajarea curții și schimbarea gardului imprejmuitor.

Reprezentanții administrației locale preconizează că recepția lucrărilor se va putea face până la finalul lunii noiembrie, astfel încât cele două grădinițe să își poată deschide porțile după vacanța de iarnă. Așadar, cei 100 de copii se vor bucura de mai multă siguranță și confort, de condiții moderne, cu totul diferite față de cele anterioare investiției.

Reamintim că cele două clădiri au fost supuse reabilitării interioare și exterioare, fiind executate lucrări de termoizolare, înlocuire a învelitorii, a geamurilor și ușilor, modernizare a grupurilor sanitare, precum și lucrări de înlocuire a instalaților sanitare, electrice, termice, inclusiv a centralei termice. Totodată, au fost eficientizate energetic prin introducerea încălzirii în pardoseală și montarea de panouri solare și fotovoltaice.

În momentul de față sunt în curs de livrare corpurile de mobilier specifice activității celor două grădinițe.

Investiția s-a ridicat la aproape 3.000.000 lei și a fost realizată în baza proiectului cu finanțare europeană ”Reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială ”Iosif Pervain” Cugir” (POR 2014-2020).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea