Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Lucrările de amenajare din Cetatea Alba Carolina, în pericol din cauza vitezei și neatenției

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși este o zonă puțin circulată, Cetatea Alba Carolina suferă și la propriu din cauza faptului că șoferii nu respectă nivelul de viteză și de atenție care se impune într-o zonă cu statut special, în multe alte state occidentale traficul auto fiind absolut interzis în zone de asemenea importanță istorică.

Astfel, o tamponare dintre două autoturisme, lângă Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Muzeul Unirii a dus la ruperea unui stâlp de protecție care delimita parcarea de zona pietonală.

Cauza producerii accidentului a fost neatenția unei tinere șoferițe care a intrat cu prea mare viteză în parcare acroșând un alt autoturism ce încerca să parcheze și care la rândul său a intrat în stâlpul de metal.

Tânăra conducătoare auto și-a cerut scuze polițiștilor, care, de 8 Martie, au dat dovadă de mai multă înțelegere decât de obicei.

În urmă cu puțin timp un alt șofer, inconștient de-a dreptul, și  fără permis, a distrus unul din parapeții de cărămidă de la bariera situată la intratea în Cetatea Alba Carolina.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea