Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Lucrări de asfaltare pe două străzi din Alba Iulia: Circulația va fi restricționată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de asfaltare pe două străzi din Alba Iulia: Circulația va fi restricționată

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat astăzi, pe pagina sa oficială de Facebook, că în municipiu au început lucrările de asfaltare pe străzile Petre Ispirescu și Emil Racoviță.

Aceste lucrări sunt parte a unui proiect mai amplu de modernizare a infrastructurii rutiere din zonă, finanțat prin proiectul Anghel Saligny.

Necesitatea acestor lucrări este evidentă, deoarece aceasta este una dintre cele mai populate zone din Alba Iulia, iar starea proastă a străzilor a reprezentat o sursă de disconfort pentru locuitori de mai mult timp.

Primarul Pleșa a explicat că lucrările vor continua odată cu demararea proiectului de modernizare a străzilor din zona Arex, care face parte din strategia de dezvoltare a orașului.

Strada Petre Ispirescu, care este acum în plin proces de asfaltare, va fi redeschisă circulației în această după-amiază, începând cu ora 16. Cu toate acestea, pentru a permite desfășurarea în condiții optime a lucrărilor pe strada Emil Racoviță, circulația va fi restricționată mâine, 13 octombrie, în intervalul 08:00 – 18:00.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare