FOTO, LIVE VIDEO ”Tropote în Țara Vinului 2018”: Concursuri hipice, de tracțiune și viteză, grătare și muzică populară, la Micești

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Concursuri hipice, de viteză şi tracţiune au loc, duminică, la Sărbătoarea „Tropote în Ţara Vinului”, organizată la marginea municipiului Alba Iulia (poligonul Jandarmeriei din Micești), iar spectatorii se întrețin cu grătare, mici, bere şi muzică populară.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Organizatorii au pregătit, la cea de-a XVII-a ediție, concursuri de călărie și tracțiune, recompensate cu diplome, premii în bani și saci cu cereale.

Aspiranții la câștigarea celor două competiții au fost așteptați să se înscrie începând cu ora 10:30. Publicul prezent va îndeplini și rolul de juriu, pentru a acorda premiul “Cel mai frumos cal”.

Atmosfera sărbătorii de toamnă va fi întreținută de artiști și formații din județul nostru.

Programul evenimentului:

  1. Parada cailor înscriși în concurs
  2. Prezentarea Regulamentului la secțiunea Călărie-Viteză
  3. Concursul de călărie
  4. Prezentarea Regulamentului la secțiunea Tracțiune
  5. Concursul de tracțiune
  6. Concursul “Cel mai frumos cal” – Premiul publicului
  7. Premierea câștigătorilor la toate cele trei probe.

La primul concurs, călărie-viteză, concurenții s-au întrecut pe un traseu de jumătate de kilometru, delimitat de mai multe steguleţe care formau un oval în interiorul căruia participanţii nu aveau voie să calce, deoarece riscau să fie penalizaţi sau descalificaţi.

La al doilea concurs, de tracţiune, caii concurenților au fost puşi să tragă o căruţă încărcată cu nisip care a avut o greutate de circa 1,5 tone, pe o distanţă de o sută de metri cu o diferenţă de nivel de circa 2,5 metri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419