FOTO LIVE VIDEO/ Recepție la Alba Iulia de Ziua Europei, cu invitați de la București. Atmosferă relaxantă la Hotel Medieval

În Anul Centenarului, Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat joi, 10 mai începând cu ora 14:00, o recepție dedicată Zilei Europei, în grădina de vară a Hotelului Medieval.

Reprezentanții adminstrației locale și județene, Primarul Mircea Hava și Președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, i-au așteptat pe invitați, mulți dintre ei cu funcții de conducere în Guvern, Comisia Europeană sau ambasade, în atmosfera destinsă a grădinii de vară a Hotelului Medieval, cu un pahar de șampanie.

Printre cei prezenți la eveniment s-au aflat ambasadori ai României la București, Angela Cristea – șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România și Victor Negrescu – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

În cadrul recepției , oaspeții s-au putut bucura de atmosfera relaxantă și au ținut discursuri cu ocazia Zilei Europei, care la Alba Iulia se sărbătorește cu o zi întârziere.

Agenda evenimentelor continuă joi cu o călătorie în istorie, o demonstrație de reconstituire a unui eveniment istoric, organizată de municipiul Alba Iulia, pe esplanada din apropierea Porții a IV-a a Cetății bastionare Alba Carolina, între cele două catedrale, începând cu ora 17:00.

Receptie la Alba Iulia, de Ziua Europei

Publicată de Ziarul Unirea pe Joi, 10 mai 2018

Vineri, 11 mai 2018, activitățile dedicate Zilei Europei vor debuta de la ora 11:00, cu Crosul Europei, ediția a V-a, care se va desfășura pe o distanță de 6 kilometri, în Cetatea Alba Carolina.

Tot vineri, de la ora 17:00, va avea loc un dialog cu cetățenii. Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea și Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vor dezbate Viitorul Europei împreună cu cetățenii, la Principia, Castrul Roman Apulum, Piața Cetății.

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Viziunea sa era de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...