Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO LIVE VIDEO/ Recepție la Alba Iulia de Ziua Europei, cu invitați de la București. Atmosferă relaxantă la Hotel Medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Anul Centenarului, Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat joi, 10 mai începând cu ora 14:00, o recepție dedicată Zilei Europei, în grădina de vară a Hotelului Medieval.

Reprezentanții adminstrației locale și județene, Primarul Mircea Hava și Președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, i-au așteptat pe invitați, mulți dintre ei cu funcții de conducere în Guvern, Comisia Europeană sau ambasade, în atmosfera destinsă a grădinii de vară a Hotelului Medieval, cu un pahar de șampanie.

Printre cei prezenți la eveniment s-au aflat ambasadori ai României la București, Angela Cristea – șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România și Victor Negrescu – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

În cadrul recepției , oaspeții s-au putut bucura de atmosfera relaxantă și au ținut discursuri cu ocazia Zilei Europei, care la Alba Iulia se sărbătorește cu o zi întârziere.

Agenda evenimentelor continuă joi cu o călătorie în istorie, o demonstrație de reconstituire a unui eveniment istoric, organizată de municipiul Alba Iulia, pe esplanada din apropierea Porții a IV-a a Cetății bastionare Alba Carolina, între cele două catedrale, începând cu ora 17:00.

https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro/videos/1776691205725653/

Vineri, 11 mai 2018, activitățile dedicate Zilei Europei vor debuta de la ora 11:00, cu Crosul Europei, ediția a V-a, care se va desfășura pe o distanță de 6 kilometri, în Cetatea Alba Carolina.

Tot vineri, de la ora 17:00, va avea loc un dialog cu cetățenii. Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea și Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vor dezbate Viitorul Europei împreună cu cetățenii, la Principia, Castrul Roman Apulum, Piața Cetății.

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Viziunea sa era de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

[nggallery id=5589]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea