Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ LIVE VIDEO/ De 1 Decembrie, la Alba Iulia ”Cânt și suflet românesc” – Un adevărat regal folcloric, cu ansambluri și interpreți de renume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii care au ales să sărbătorească 1 Decembrie – Ziua Națională a României 2017, la Alba Iulia au parte de un adevărat regal folcloric.

De la ora 14.30, pe scena de pe Latura de Vest a Cetății, se desfășoară spectacolul de muzică populară ”Cânt și suflet românesc” dedicat sărbătoririi a 99 de ani de la Marea Unire,  în cadrul căruia au concertat interpreți consacrați și au evoluat cunoscute ansambruri folclorice, precum Veta Biriș, Nicolae Furdui Iancu, Mirela Mănescu, Ioan Bocșa, Ionuț Fulea și Grupul vocal „Suflet de român”, Sava Negean Brudașcu, Cornel Borza, Oana Bozga, Ina Todoran, Ovidiu Homorodean, Bogdan Toma, Ioana Ardelean, Sirma Granzulea, Leontina Fărcaș și Grupul „Muguri de Tezaur”, Ansamblul folcloric „Augustin Bena” al Județului Alba, conducerea muzicală Alexandru Pal, alături de: Roxana Reche, Nicolae Plută, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Floricica Moga, Nicolae Tuhuț, Dorina Narița, Grupul instrumental „Crai nou”, Grupul instrumental „Codru de România”, Ansamblul folcloric „Doina Aiudului”, Ansamblul folcloric „Mugurelul” din Cluj Napoca, Ansamblul folcloric „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș.

Găsiti aici live video cu spectacolul „Cânt și suflet românesc” de la Alba Iulia, dedicat Zilei Nationale:

Menit să încălzească sufletele miilor de români prezenți în orașul Marii Unirii, spectacolul ”Cânt și suflet românesc„ este cuprins anual în programul Festivalului de România, organizat de autoritățile locale și județene de 1 Decembrie.

Distracția continuă la Alba Iulia, cu un Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale a României cu Orchestra „Philarmonia” București soliști – Lavinia Mamot (soprană), Aron Cavassi (vioară), dirijor: Constantin Adrian Grigore, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

La ora 19.00 este programat spectacolul de artificii ”Autentic românesc”, urmat de un concert „Ca pe vremuri” – cu Iris, Compact, Holograf, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

Seara se va încheia cu ”Rapsodia luminii” – un spectacol de lasere, care va începe la ora 22.15 și poate fi privit tot de pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

[nggallery id=4970]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea