Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, Live text, Volei Alba-Blaj – Dinamo, 2-3 la seturi, în derby-ul campionatului la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba-Blaj  a pierdut această dimineaţă derby-ul toamnei în Sala „Timotei Cipariu”, cu Dinamo, reprezentanta României în Liga Campionilor, scor 2-3 (25-16, 25-12, 24-26, 24-26, 10-15). A fost primul eşec stagional pentru gruparea blăjeană, împotriva vicecampioanei, care s-a răzbunat după înfrângerea de anul trecut.

*Tie break decisiv

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Blajul începe bine setul decisiv şi conduce cu 3-1. Greşeşte Saloru un serviciu şi Dinamo speră, însă Kijakova face 4-2. Blocaj la Collar şi se face 4-4, intră dudnic, iese Kijakova, iar dinamo preia avantajul 5-4. Gajic solicită time-out. Mincă o blochează iar pe Collar se se face 4-6, a intrat Adina stanciu a ieşit Collar. Din păcate Kijakova a atacat în aut şi se face 4-7, iar apoi 4-8. Karakasheva serveşte pentru 9-4. Aceeaşi Karakasheva greşeşte serviciul şi trimite în fileu, Ivanov este blocat şi Dinamo se îndreaptă spre câştigarea setului: 11-5. Blajul nu renunţă, revine până la 8-12, iar Dinamo cere time-out, ajungându-se la 14-9 pentru Dinamo, vizitatoarele câştigă setul decisiv cu 15-10.

*În setul 4, Dinamo a salvat 3 mingi de meci!

Ceel două echipe ştiu ce pot fiecare, se joacă pe muchie de cuţit, într-un set început echilibrat: 2-2, 3-3, 4-4. Vali Rusu aduce primul avantaj Blajului, 5-4, dar iar este egal, 5-5, 6-6. Collar este blocată şi Dinamo se desprinde la două puncte, 8-6. Roxana Ivanov face punctul de 8-9 şi blocajul blăjean aduce egalitatea. Se merge cap la cap, într-un set al nervior tari, 12-12. Baciu intră la Dinamo în locul Dianei Nenova, eset 13-12 pentru Dinamo  şi Baciu face 14-13. Egalitatea la 14 este adusă de Vali Rusu, dar gruparea din Bucureşti iar se distanţează, 16-14, însă Blajul revune şi egalează după o minge controversată, iar Marian Ştefan pleacă din tribune pentru a protesta la masa oficialilor. La 19-17 pentru Blaj, întreaga sală este în picioare, scandează „Haide Blajul”, iar Dinamo cere time-out, timp pentru o nouă ironie a galeriei „plânge piticu'”, cu trimitere la oficialul dinamovist. Se ajunge la 21-19 în favoarea Blajului, dar Dinamo face punct, are serviciului şi Gajic cere şi el time-out. Blajul câştiga un punct mare şi are două mingi de meci, servind prin Roxana Ivanov, se ajunge la 24-21! Alina Stanciu serveşte însă în aut, rămân două mingi de meci, iar apoi numai una 24-23, când Gajic cere al doilea time-out. Se ajunge cap la cap, 24-24 şi Dinamo face al 4-lea punct consecutiv, si a remontat de la 21-24!!!

*Dinamo a întors setul 3, 26-24

Vizitatoarele încep să se trezeaască şi conduc cu 6-4, dar atacul Adinei Saloru iese din blocaj în aut. Roxana Ivanov are serviciul la 6-6, dar Dinamo câştigă punctul. Egalitatea la 7 este adusă de Collar. 8-7 pentru Volei Alba Blaj. Dupa ce s-a restabilit egalitatea la 9 , gazdele conduc cu 10-9 , punct obtinut de Collar.Din nou egalitate, 10-10. Punct muncit de gazde , care conduc 11-10. Volei Alba Blaj s-a distantat la 2 puncte 12-10. Disputa este mult mai echilibrată, ajungându-se la 15-14 şi apoi Dinamo preia conducerea, 16-15 şi apoi 17-15, moment când Dudnic a înlocuit-o pe Salaoru. Un blocaj realizat de Kijakova a restabilit egalitatea, 19-19. La 21-19 pentru Dinamo, Vali Rusu a fost substituită de Lanner, se face 20-21, dar Trombiţaş dă emoţii gazdelor după ce alunecă. Rusu serveşte afară şi este 20-22, iar Dinamo ajunge la două mingi de un set, conducând cu 23-21. Cărbuneanu serveşte în fileu, se reduce ecartul, atacul este în aut şi Blajul egalează! Blocajul  lui salaoru este afară şi Dinamo are minge de set, salvată de Saloru, 24-24! O nouă minge se set, şi serviciul pentru Dinamo, care se impune, 26-24.

*Al doilea set, Dinamo e dominată copios: 25-12

Blajul are 4-3, Alida Marcovici are serviciul, dar Blajul se duce la 5-3. Fetele lui Gajic nu au milă şi la 8-4 punct Roxana Ivanov, Dinamo cere iar time-out. La 10-4 pentru favorite, galeria scandează „Plecaţi acasă”, vicecampioana e în corzi, intră Cărbunean şi Mincă, ieşind Baciu şi Nenova. Incredibilul se produce, Blajul domină autoritat şi se face 14-6, gruparea din capitală asistând la o replică de senzaţie a Blajului. Collar face 15-7 şi nebunia continuă… Ironia fanilor la adresa adversarilor continuă „Opriţi măcelul”… şi se ajunge la un şocant 20-8, iar lui Marian Constantin nu-i vine să creadă. Blajul are 22-9 şi e foarte aproape de un al doilea set. Sunt 13 mingi de set şi fructificată a doua, blocaj Vali Rusu.

*Primul set început fulminant şi câştigat cu 25-16

Blajul a început fulminant şi conduce cu 2-0, fiecare atac al bucureştencelor este huiduit copios, iar Blajul are 4-0 şi serviciul prin Collar. Nebunia continuă şi se ajunge la 6-1. Collar trimite serviciul afară şi este 6-2, însă jucătoarea de culoare se revanşează şi se face 7-3. Dinamo revine şi Blajul are 9-6. La 10-6 serveşte Adina Saloru, pentru 11-6. Aceeaşi Salaoru s-a dezlănţuit şi face 13-6, iar Dinamo solicită al doilea time-out. Echipa lui Gajic este pe val şi condcuce cu 16-7, punând vicecampioana la respect. La scorul 20-12, Roxana Ivanov are serviciul şi Vali Rusu duce Blajul la 4 puncte de câştigarea primul set. Punct pentru Dinamo, 22-14, iar Gajici solicită şi el time-out, primul în acest set. Marian Ştefan se plimblă ca un leu în cuşcă şi a luat loc în tribună, alături de fanii locali.

*Sală „Anti-Dinamo”, plină cu o oră înainte de joc

„Legiunea a XIII-a Gemina” a afişat un banner sugestiv pentru „dragostea” cu care a fost întâmpinată Dinamo la Blaj. „Anti-Dinamo” era mesajul fanaticilor fani, peste 750 de suporteri fiind în sală încă cu o oră înaintea startului.

Incitantă dispută în Sala „Timotei Cipariu” duminică, 3 noiembrie, de la ora 11.30, între primele două clasate din elita voleiului autohton: Dinamo – liderul invincibil cu maximum de puncte şi fără set pierdut în 4 jocuri, respectiv Volei Alba-Blaj, neînvinsa echipă locală ce are un punct mai puţin şi şansa ca în cazul unui succes să treacă pe prima poziţie.

Lotul formaţiei Volei Alba Blaj este compus din Luminiţa Trombiţaş, Milagros Collar, Roxana Ivanof, Valentina Rusu, Adina Salaoru, Miroslava Kijakova şi Katja Medved (libero), – trimise în teren din primul minut, Adriana Dudnic, Adina Stanciu, Camila Lanner, Ramona Rus, Denisa Viloiu

Dinamo replică cu Diana Nenova, Alida Macovei, Tsvetelina Zarkova,  Ioana Baciu, Diana Cărbuneanu, Maria Karacaseva, Nicole Davis (libero), Liliana Smarandache, Daniela Mincă, Loredana Filipaş, Irina Andreica, Mirela Corjeuţanu.

Următoarea rundă, echipa blăjeană va juca tot în Sala „Timotei Cipariu”, sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18.00, cu CSM Lugoj, echipă ce a blocat-o sezonul trecut din drumul spre Europa!

Foto Dragoş BASARABA

[nggallery id=578]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea