Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Crișul Chișineu Criș 1-1 (1-1) | „Alb-negrii”, pas greșit la ultima reprezentație a turului!

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a încheiat un tur dezamăgitor, cu o remiză pe „Cetate”, 1-1 (1-1), cu Crișul Chișineu Criș, confruntare dominată copios de „alb-negrii”, ce au pierdut două puncte!

„Alb-negrii” sunt la al treilea joc consecutiv fără eșec, însă termină sezonul cu un pas fals acasă, o remiză prin care echipa din Cetatea Marii Uniri se poziționează în treimea inferioară a ierarhiei, departe de obiectiv, pretenții și potențial.

Raportat la ocaziile avute, rezultatul este injust, dar ce-i drept și vizitatorii au avut o ocazie majoră în final, prin A. Mihai (90). Crișul a marcat la singurul șut pe poartă, iar în actul secund s-a apărat aglomerat, ajungând în jumătatea adversă în numai două rânduri.

Electrica Furnizare Discount

*Adrian Bicheși: „Un tur slab, suntem datori!”

Este al 5-lea meci din acest tur, după cele de la Lugoj, Deva, acasă cu Metalurgistul Cugir și FC Avrig, în care pierdem puncte pe mâna noastră. De aceea suntem pe locul 10, întrucât scorul reflectă diferența dintre golurile marcate și ratări. Am întâlnit echipa de pe locul secund, preocupată în proporție de 90 la sută doar de faza defensivă și nu am reușit să o învingem, deși meritam să o facem. Am încheiat un tur slab, suntem datori după aceste rezultate. Din fericire, a fost acel meci din Cupa României cu FCSB, joc în care am demonstrat că avem potențial„, a spus Adrian Bicheși, elevii săi neintrând în vacanță întrucât mai au fixat un meci amical cu Energeticianul.

*Adrian Abrudean: „Mulțumit de remiză și de întregul tur”

După aspectul jocului, rezultatul este echitabil, pentru că am fost egali la numărul de ocazii. Era clar că gazdele vor avea o posesie superioară, noi ne-am închis, am conservat rezultatul din prima repriză, iar în final puteam înscrie prin A. Mihai. Îi felicit pe jucători pentru efort și atitudine împotriva unei echipe bune la acest nivel.  Suntm mulțumit de parcursul din tur, ca nou-promovată am înregistrat numai două eșecuri. Vrem să ne întărim lotul, vizăm câteva transferuri, pentru că în partea secundă campionatul va fi mai dificil„, a declarat Adrian Abrudean.

 

*1-0, MIN. 9: TAT a șutat superb de la 18 metri, în diagonală, sub bară, după o minge întoarsă de Selagea, reușind primul său gol stagional

*1-1, MIN. 32: PIȚ egalează cu o altă execuție spectaculoasă, șut din întoarcere, de la marginea careului, în dreapta lui Sporea, rămas spectator!

Oaspeții au început mai bine ameninând buturile lui Sporea prin Budur, reluare cu capul alături după un corner (4) și Modan (7) – blocat în momentul șutului de Vitinha.La un corner executat de P. Păcurar (21), R. Ivan nu ajunge balonul într-o poziție favorabilă în careul mic. Replică a lui I. Ianc (29), cap alături din 8 metri. După egalarea lui Piț, Al. Giurgiu (35) a executat o lovitură liberă de la mare distanță, prinsă de Mucha. Davidaș (39) a luftat în centrul careului, după o minge întoarsă excelent de Tat din stânga. Ocazie mare R. Ivan (70) – șut pe jos, de la 12 metri, respins în corner de portar. În minutul 79, Scrob a reluat peste transversală o minge centrată de P. Păcurar

La reluate prima ocazie, Davidaș (52) -șut în plasa laterală. Piț (55) – liberă de la 28 de metri peste, iar An. David (58) a șutat pe jos iar Mucha a prins. cap peste Al. Giurgiu (68), din careul mic, la centrarea lui P. Păcurar. Selegea (71) execută modest o lovitură liberă de la 17 metri, Mucha a prins. În minutul 86, Tat a tras din întoarcere, mult peste transversală. Cr.Păcurar (87) a tras în Pavel din 8 metri, iar după corner, Vitinha a șutat de la 20 de metri pe lângă bara dreapta, amfitrionii dominând categoric ostilitățile. Pe contraatac A. Mihai a tras slab din poziție favorabilă (89), singur cu Sporea.

Amfitrionii aliniază un prim unsprezece în care se găsesc 6 jucători din anul 1998 și mai tineri, Sporea, R. Ivan, Scorb, Davidaș, Tat și An. David. În tribune sunt aproximativ 100 de spectatori

*Asistenții se retrag din activitate!

Înaintea jocului, arbitrii asistenți Anghel Todea și Adrian Nașc vor fi premiați de către Comisia Centrală a Arbitrilor, prin observatorul D. Monea, care le va înmâna plachete, cu prilejul retragerii din activitate.

Echipe de start:

Unirea: Sporea – R. Ivan, Scrob (88, Cl. Oara), I. Grozav, Vitinha – Al. Giurgiu –Davidaș (62, S. Mureșan), Selagea, Tat, P. Păcurar, – An. David (83, Cr. Păcurar); rezerve Căt. Suciu – L. Dan, E. Codrea, Goguța. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Crișul: Mucha – Al. Pavel, D. Lazăr, G. Siminic – Clej, C. Maghici, I. Ianc, Lezeu – Piț (83, Lung), Modan (74, A. Mihai), Budur (90+2, Ciornei); rezerve Dagău –  Stegaru, Pașcalău. Antrenor Adrian Abrudean.

Avertismente: Tat (54)/ Clej (70), Mucha (90+3)

Arbitri M. Lăstun (Rm. Vîlcea), A. Todea (Cluj-Napoca), Ad. Nașc (Cîmpia Turzii) Observatori D. Monea (Aiud), Cl. Ștefan (Orăștie).

Publicitate

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Goluri la foc automat pe „Cetate” şi la Stremţ în primele meciuri ale etapei a 5-a

Publicat

în

În primele jocuri din runda a 5-a a Ligii a 4-a s-a înscris la foc automat, fiind marcate în total 14 goluri, împărţite frăţeşte, în mod egal, în disputele de pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia şi de la Stremţ.

Iată rezultatele înregistrate:

*CS Universitatea Alba Iulia – Energia Săsciori 7-0 (3-0)

Electrica Furnizare Discount

Au marcat: M. Domşa (3, 45, 58), Bucurică (30), R. Trif (48), B. Sava (60 – autogol), Baghiu (75).

Golul care a deblocat tabela a fost înscris devreme, ceea ce a simplificat şi mai mult misiunea formaţiei universitare, care a furnizat, pe „Cetate”, scorul de până acum al ediţiei 2021-2022 a campionatului. Asta în faţa unei formaţii, gruparea din Săsciori, care începuse extrem de promiţător această ediţie a Ligii a 4-a. Omul disputei a fost, fără, îndoială, M. Domşa, autor a trei goluri.

*Voința Stremț – CS Zlatna 5-2 (2-1)

Au marcat: Al. Juncan (1, 22), Csegoldi (54), A. Breaz (57, 82), respectiv D. Cristea (10), Novăcean (88).

Stremţemii au obţinut al doilea succes stagional în Liga a 4-a. Zlătnenii au avut reacţie imediată după primirea, rapidă, a primul gol, restabilind egalitatea. Ulterior, însă, gazdele şi-au impus punctul de vedere şi au punctat în patru rânduri, stabilind o diferenţă confortabilă, redusă puţin pe final.

Duminică se vor disputa celelalte meciuri ale etapei, după următorul program: *ora 11.00: Kinder Teiuș – Performanța Ighiu, CIL Blaj – Olimpia Aiud, *ora 12.00: Industria Galda de Jos – Inter Unirea; ora 17.00, Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru; GT Sport Alba Iulia stă.

Lucian DĂRĂMUȘ

foto: Sorin Stanciu (CSU Alba Iulia)

Citește mai mult

Sport

Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-0 (0-0) / M. Lupu, gol de 3 puncte pentru cugireni

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a câştigat cu 1-0 (0-0) duelul de pe teren propriu cu Avântul Reghin, din etapa a 5-a a Ligii a 3-a de fotbal.

Soarta partidei s-a scris pe final. Golul izbăvitor, de 3 puncte, a fost înscris de M. Lupu în minutul 87.

Metalurgiștii au controlat ostilitățile în prima repriză. Posesia gazdelor a fost superioară. Amfitrionii și-au creat și două oportunități importante de a marca, prin M. Lupu și Ciocan.

Electrica Furnizare Discount

Presiunea cugirenilor a dat roade pe finalul întâlnirii. În minutul 87 al confruntării de pe „Arena Cugir”, Şuteu, introdus inspirat pe parcurs de tehnicianul Lucian Itu, a centrat ideal, în spatele liniei defensive a vizitatorilor, iar M. Lupu, omul potrivit la locul potrivit, a pus latul, învingându-l pe portarul Avântului.

Tradiţia duelurilor directe a fost respectată. Bilanțul direct era net unul favorabil Cugirului, cu 7 victorii consecutive, în campionatul trecut fiind 4-1 acasă (cu gol al antrenorului Lucian Itu) și 2-1 în Mureș.

Un jucător exponențial al Metalurgistului, Șaucă, nu a putut fi utilizat în disputa de sâmbătă după amiază cu Reghinul, din pricina unor probleme la inghinali.

Metalurgistul Cugir este, după cinci runde, în trio-ul fruntaş din Seria a 9-a eşalonului terţ, cu un total de 11 puncte, doar unul mai puţin decât a doua clasată, Unirea Ungheni. Lider cu punctaj maxim (15 puncte) e CS Hunedoara.

În runda următoare cugirenii vor juca în deplasare cu Unirea Ungheni, confruntare care reprezintă primul meci al Metalurgistului în afara judeţului Alba în noul sezon competiţional.

Echipe

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Al. Rus, Vlădia, I. Grozav, Vitinha – Cocan, Boldea, P. Păcurar, Nicula – Selagea, M. Lupu; rezerve: Perjeriu, Tănăsescu, Șuteu, L. Contra, Andriuc, Udrea, M. Neagu, Șt. Radu, Tăban. Antrenor Lucian Itu – principal

Avântul: Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnaș, Harko -S. Chirilă, Vrabie – Șerbănați, R. Moldovan, C. Chirilă – Popa; rezerve Raica, D. Crișan, Pop, Sămărghițan, Bucur, Toth. Antrenor Vilmoș Stoica – principal

Arbitri: Bogdan Neculcea (Bucureşti) – Şt. Dumitrache (Palanca – Prahova), D. Petre (Bucov – Prahova);  observatori: D. Voina (Reşiţa), Cr. Gîț (Deva).

Lucian DĂRĂMUȘ

foto: Cosmin Groza

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare