Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: „U” Cluj – Unirea Alba Iulia 1-0 (1-0) | Ursu, gol de trei puncte în duelul orgoliilor „alb-negre” de pe „Cluj Arena”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“U” Cluj a câștigat la limită duelul “alb-negru” din Seria a 5-a, 1-0 (1-0), cu Unirea Alba Iulia, gol Ursu (10), iar trupa lui Adrian Falub a ajuns pe locul secund, la două puncte, de noul lider, Metalurgistul Cugir. “Șepcile roșii” au controlat disputa, au avut o sumedenie de ocazii, dar a fost nevoie de eroarea portarului Cătălin Suciu pentru câștigarea celor trei puncte, portarul unirist revanșându-se ulterior prin câteva intervenții salutare.

Clujenii nu au mai avut emoțiile din partida cu Performanța Ighiu, dominând jocul,  încheind cu bine o săptămână excelentă, succesul din eșalonul terț dublând calificarea în optimile de finală ale Cupei României. Dincolo, Unirea a suferit un eșec după 4 etape în care a strâns 10 puncte, rămânând însă impresia că pe „Cluj Arena” s-a prezentat numai cu jumătate de lecție învățată, aceea a defensivei.

*1-0, MIN. 10: URSU deschide scorul cu un șut de la mare distanță, 25 de metri, fază la care Suciu a greșit nepermis, balonul strecurându-se în poartă după ce a lovit pământul în fața sa!

*Adrian Falub: „Am suferit, o victorie muncită”

N-am avut prospețime, era normal jucând 3 meciuri în 7 zile. Am întâlnit un adversar ce s-a apărat foarte bine, puteam face 2-0, dar până la urmă am suferit puțin, în ultimele 10 minute. Am luat trei puncte muncite, era un moment psihologic pentru noi să ajungem pe locul întâi, lupta rămâne dificilă în continuare„, a precizat Adrian Falub.

*Adorian Himcinschi: „Joc bun, ținând cont de adversar”

Nu am ce să le reproșez băieților, au arătat atitudine, dăruire și raportat la valoarea adversarului am realizat un joc bun. Nu facem un capăt de țară din acest eșec, ne-am dorit mult, am arătat o partitură cu multe plusuri. Defensiv stăm bine, însă mai avem de lucru în plan ofensiv, mai ales la finalizare. Cătălin Suciu a avut acea inexactitate la golul primit, dar apoi a făcut o partidă reușită. După pauză am echilibrat disputa și am avut anumite situații”, a declarat Adorian Himcinschi.

Unirea a ajuns în preajma careului advers în minutul 49, când Al. Giurgiu a șutat în zid dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. „Șepcile roșii” au replicat prin D. Goga (63), care a tras slab, Suciu reținând fără emoții. Jocul s-a echilibrat, uniriștii fiind mai prezenți în jumătatea adversă, Himcinschi aruncând în luptă un al doilea vârf, pe An. David. Suciu (74) se opune majorării scorului la șutul lui D. Goga, din careul mic. Selagea (80) a trimis primul șut pe poartă al vizitatorilor, de la 20 de metri, reținut de I. Dinu. În minutul 90+2, A. David a luat prim-planul la 18 metri, dar a fost deposedat.

Pauză 1-0, studenții au controlat jocul, portarul I. Dinu fiind un simplu spectator.

„U”, în fața la 1500 de spectatori (și o galerie uniristă de 40 de persoane) domină autoritar. Suciu (19) are o intervenție excelentă, respingând cu piciorul reluarea lui Micaș din 7 metri. Asaltul studenților continuă, Florescu (25) – trage pe lângă din careu (25), iarăși o paradă a lui Căt. Suciu la reluarea lui D. Goga (29), pentru ca șutul lui Ursu, puternic, să treacă milimetric pe lângă bara dreaptă (31)! Se joacă doar la o poartă: Onicaș (38) a reluat peste, iar D. Goga (41) a șutat pe lângă, în diagonală, de la 12 metri

Echipe: „U”: I. Dinu – Takacs (79, Moldoveanu), Onicaș, Abrudan, Manu – G. Giurgiu (82, Cordoș), Florescu (72, Chiș) – Hordouan (56, Hațiegan), Ursu, Micaș – D. Goga; rezerve Albuț, Hîmpea, Lemac. Antrenor Adrian Falub.

Unirea Alba Iulia: Căt. Suciu – Apetri, N. Rus, Al. Man, Matei  – Fulea, Al. Giurgiu (82, F. Morar), Selagea, Tat – Davidaş (59, A. David), Lăsconi; rezerve Petric, Scrob, Onacă, M. Oprea, Cr. Păcurar. Antrenor Adorian Himcinschi.

Avertismente: Hațiegan (65), Chiș (82), Cordoș (86), Ursu (90), respectiv Selagea (54), A. David (86)

În distribuția uniriștilor va absenta apărătorul Ionuț Grozav, fratele internaționalului român Gicu Grozav, care a evoluat la ambele echipe, iar din vară susține financiar, alături de Mihai Oancea, Unirea Alba Iulia.

Data de 16 septembrie este etalon pentru ambele grupări: atunci, în runda a 4-a, uniriştii au pierdut ultima oară, 0-1 la Reghin, tot atunci fiind înregistrat şi unicul eşec stagional al favoritei la promovare, 0-2 la Tăşnad, insucces fatal antrenorului Marius Popescu. Aparent, se poate vorbi despre o dispută de genul „David versus Goliat”, ţinând cont de valoarea loturilor, experienţă, forţă financiară şi obiective, însă uniriştii lui Adorian Himcinschi sunt decişi să profite de şansa unui asemenea joc şi să-şi vândă scump pielea pe cocheta arenă clujeană. Sub presiunea luptei pentru eşalonul secund şi cu bătălii duse pe două fronturi (accederea în optimile competiţiei „KO”), formaţia de pe Someş (clasată pe ultima treaptă a podiumului, 17 puncte) vizează victoria obligatorie împotriva formaţiei din Cetatea Marii Uniri (locul 7, 14 puncte).

Foto: Lucian DANCIU, Prosport

[nggallery id=4769]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea