Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, „U” Cluj – Performanţa Ighiu 3-0 (1-0) | Primul eșec stagional, unul drastic, momentul cheie, ratarea unui penalty de Fetița la 0-0!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Performanța Ighiu a suferit prima înfrângere stagională, 0-3 (0-1) în derby-ul candidatelor la promovare, cu “U” Cluj, momentul cheie al jocului fiind penalty-ul irosit de Fetița în minutul 17 (paradă Albuț), la scorul de 0-0. Clujenii, aflați cu cuțiul la os și obligați să învingă s-au impus grație reușitelor semnate de Takacs (44), Hațieganu (63), Florescu (83)

Derby-ul Seriei a 5-a de pe “Cluj Arena”, i-a prilejuit un debut cu dreptul pe banca tehnică a “șepcilor roșii”  lui Adrian Falub, antrenor revenit pe banca studenților. Ighienii s-au prezentat la un nivel de apreciat la acest joc, soarta jocului fiind sub un mare semn de întrebare dacă Fetița deschidea scorul din punctul cu var, într-un moment cheie al confruntării, golgheterul ighienilor din acest sezon (5 reușite) fiind la prima ratare a unei lovituri de pedeapsă de când evoluează în Liga a 3-a.

*Florescu și Sporea eliminați în prelungiri

Nervi în final, după ce Sporea a fost lovit de Hațieganu, jucătorii s-au încăierat, au intervenit forțele de ordine, pe teren a intrat Petre Clep antrenorul cu portarii al oaspeților. Florescu, fostul purtător al tricoului cu numărul 10 al naționalei a fost cel mai recalcitrant, meciul fiind întrerupt circa 5 minute, intervenind și forțele de ordine. s-a iscat o busculadă, s-au împărțit pumni și îmbrânceli, iar secundul oaspeților Raul Oargă a fost lovit cu o plasă de un oficial al clujenilor! Au fost acordate două cartonașe roșii pentru Florescu („U” Cluj) și Sporea (Performanța), în poarta Ighiului a intrat Medeșan!

Repriza secundă a început echilibrat, prima oportunitate fiind D. Goga (55)- reluare cu capul pe lângă, iar peste un minut Micaș a tras pe lângă bara dreaptă, de la 18 metri. „U” a preluat frâiele, iar D. Goga (57) a șutat în diagonală, iar Sporea a respins in extremis, mingea scurgându-se prin fața porții.

Oara (58), scăpat singur este faultat de Onicaș la 25 de metri, clujeanul a primit galben, oaspeții au solicitat eliminare, însă lovitura liberă executată de Hidișan peste zid a fost prinsă de Albuț. Al doilea gol a fost înscris de Hațieganu (63), cu un șut de la 15 metri, în diagonală, după un aut executat de Manu, defensiva adversă fiind surprinsă, Iclănzan lăsându-se păcălit de fenta adversarului. Oara a șutat (64), dar Albuț a păstrat plasa neperforată respingând în corner. În minutul 83, Florescu a majorat diferența la un scor de neprezentare, cu un șut bombă de la 18 metri în viclul stâng

Gazdele conduc cu 1-0 la pauză

*1-0, MIN. 44: TAKACS a deschis scorul, cu un șut sub bară, după o combinație excelentă cu Hațieganu, în flancul drept, fază la care ighienii au protestat întrucât adversarii nu au dovedit fair-play, într-un moment în care Tineiu era întins pe gazon

*În minutul 17, Fetița a ratat un penalty, Albuț a respins peste transversală, lovitura de pedeapsă fiind obținută de Oara în duel cu Onicaș!!

Meciul se încinge, în minutul 23, Ursu a șutat de la 30 de metri iar Sporea a respins în transversală, iar un minut mai târziu, la poarta cealaltă Albuț a parat șutul lui Hidișan la colțul scurt. Ighiul este periculoasă în continuare, Fetița șutează de la mare distanță, însă Albuț respinge cu greu în lateral (29). Goga (31) replică cu o reluare peste transversală cu capul. Oara este pericolul numărul unu al oaspeților, îl încearcă pe Albuț cu un șut pe centru de la 18 metri.

Sporea este providențial în două rânduri, respingând miraculos, la lovitura liberă a lui D. Goga  și apoi la șutul puternic din 5 metri trimis de G. Giurgiu (35). Portarul Performanței face meciul vieții și în minutul 38 l-a blocat pe D. Goga, scăpat singur. Fetița vrea să se revanșeze și trimite un șut centrare în diagonală, extrem de periculos (43)

La Cluj, în jur de 1000 de spectatori în tribune, pe Someș plouă torențial de o oră. Prima ocazie a jocului a venit în minutul 9, când Sporea a respins cu piciorul șutul lui Cordoș din 7 metri, după un corner

*Manea, 4 modificări în formula de start, Hidișan titular

Comparativ cu jocul trecut, cu Fotbal Comuna Recea, Mihai Manea a operat 4 modificări în formula de start, titularizându-i pe Sporea, Circov, Cl. Oara și Hidișan, ultimul în premieră titular la Performanța, împotriva fostei echipe. Pe bancă au rămas vedetele Unguru sau Istrate.

Echipe de start: „U” Cluj: Albuț – Takacs (85, Chiș), Cordoș, Onicaș, Manu – G. Giurgiu, Micaș (73, Hordouan) – Ursu (62, Florescu), D. Goga (88, Greu),  R. Moldoveanu – Hațieganu; rezerve R. Pop, Abrudan, Lemac. Antrenor Adrian Falub.

*Performanţa: Sporea – A. Câmpean, Potopea, Iclănzan, Medeşan –  Circov (84, Istrate), Bucur – Fetiţa, Hidișan (76, Unguru), Tineiu (67, Seiwerth) – Cl. Oara (67, Cl. Marcu); rezerve Zăvoi, Istrate, E. Crişan, Trifa, Unguru, Seiwerth, Cl. Marcu. Antrenor Mihai Manea.

Avertismente: Takacs (11), Onicaș (58), Hațieganu (90+3), respectiv Iclănzan (35), Zăvoi (45, de pe bancă), Cl. Oara (50), Circov (73), Potopea (76).

Favorita incontestabilă a Seriei a 5-a, formaţia „şepcilor roşii” a capotat nepermis la Tăşnad, unde ighienii s-au impus lejer, antrenorul Marius Popescu a fost demis pentru primul eşec din istoria „proiectului” şi pe banca tehnică a fost instalat fostulunirist Adrian Falub. Va fi derby-ul supremaţiei, între două pretendente declarate la accederea în eşalonul superior, un moment special pentru reprezentanta judeţului Alba, pe un stadion de top, în faţa unei galerii unice în ţară!

[nggallery id=4599]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO-VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, performanță extraordinară: calificare în semifinale la Under 19! „Alb-negrii” au eliminat CSM Reșița, campioana de anul trecut

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o performanță extraordinară: calificarea în semifinalele Campionatului Under 19! În sferturile de finală, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate”, uniriștii au învins, scor 1-0 (0-0), pe CSM Reșița, campioana de anul trecut (3-0 în finală cu Kinder Constanța). Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de D. Nistor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea