Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Performanța Ighiu – „U” Cluj 0-2 (0-1) | Dublă Hațieganu, iar “șepcile roșii” au tranșat derby-ul de pe “Cetate” și lupta pentru promovare

Publicat

în

U” Cluj a tranșat derby-ul primelor două clasate din Seria a 5-a a eșalonului terț, impunându-se pe “Cetate” după un meci controlat cu autoritate. Dubla lui Hațieganu (31 și 71) a lamurit soarta unui joc dominat de echipa lui Adrian Falub, în fața a 2000 de spectatori, între care 400 au fost galeria “șepcilor roșii”. A treia victorie din tot atâtea descinderi în Alba pentru liderul seriei, ce nu mai are concurență în cursa spre Liga secundă, având 4 puncte avans și un meci mai puțin. Performanța a oferit o replică palidă fiind copleșită de miza confruntării, echipa lui Mihai Manea suferind al doilea eșec stagional în compania rivalei la promovare.

Astăzi, de la ora 15.00, pe “Cetate”, se dispută derby-ul Seriei a 5-a din eșalonul terț, între primele două clasate, Performanța Ighiu și “U” Cluj, formații angrenate în lupta pentru promovarea în eșalonul secund, despărțite de numai un punct, “șepcile roșii” având cu un meci mai puțin.

*0-2, MIN. 71: execuție de finețe HAȚIEGANU, șut de la 18 metri, cu efect, în stânga lui Zăvoi!

Elit - Gustul Desăvârșit

*0-1, MIN. 31: HAȚIEGANU a marcat, după o fază încinsă în care Zăvoi a intervenit în două rânduri la șuturile din apropiere trimise de Ene și D. Goga

În minutul 55, Abrudan a trimis în bara laterală dreaptă, după o liberă executată de Takacs și o deviere Goga. În mintu 58, Seiwerth a trimis o centrare periculoasă prin fața porții. În minutul 68, Hațieganu a tras din 8 metri, la colțul scurt, în plasa laterală. În mintul 90, Hațieganu ratează o ocazie imens, singur din 7 metri, pe lângă, după o acțiune D. Goga – Takacs.

La pauză, Manea a făcut o înlocuire, introducându-l în teren pe Olălău, dar a modificat și distribuția tactică: Olălău a tracut apărător lateral dreapta, Ad. Mărginean a ajuns fundaș central, Cl. Oara a fost împins vârf, iar Seiwerth a fost retras mijlocaș dreapta

În min. 7, lovitura liberă executată de D. Goga a fost prinsă de Zăvoi, Potratul gazdelor reține spectaculos reluarea cu capul a aceluiași atacant (10). În minutul 11, G. Giurgiu a tras de la 18 metri pe lângă, iar peste 3 minute același lucru l-a făcut Micaș. În minutul 17, șutul din 8 metri, din unghi, trimis de Hațieganu a fost parat de Zăvoi. În minutul 20, Manu a șutat de la 20 de metri peste transversală. În minutul 30, o nouă oportunitate pentru „U”: cap Hațiegnul alături. Și după deschiderea scorului, tot oaspeții controlează meciu, iar D. Ene îl mai pune iarăși la încercare pe Zăvoi, eroul meciului. În minutul 41, prima oportunitat a gazdelor, Ckl. Marcu a trimis de la 20 de metri lateral, iar în minutul 44, „libera” lui Unguru de la 28 de metri a fost reținută de I. Dinu

În tribune sunt 2000 de spectatori, dintre care 400 în galeria  „șepcilor roșii”, ce au oferit un recital superb

Echipe: Performanța: Zăvoi – Ad. Mărginean, Iclănzan, Cl. Oara, Cl. Marcu (57, Joldeș) – Trifa, A. Câmpean (46, Olălău), – Fetița (90, Ad. Lăcătuș), Unguru (68, Hidișan), Tineiu – Seiwerth; rezerve Sporea – Petruse, Circov. Antrenori Mihai Manea și Raul Oargă.

„U” Cluj: I. Dinu – Takacs, A. Cordoș, Abrudan (82, Onicaș), Manu – Micaş, G. Giurgiu, Florescu (73, Greu) – D. Goga (90, Chiș), Cr. Ene (78, Ursu), Hațieganu; rezerve Albuț, Hordouan, Lemnaru. Antrenor Adrian Falub.

Arbitri: Ad. Ilyeș (Ploiești), R. Bîrdeș, Gh. Bălan (ambii Pitești) *Observatori C. Făniță (Timișoar), F. Grigore (București)

Avertismente: Fetița (18), Cl. Marcu (31), respectiv G. Giurgiu (70), Cordoș (80), Ursu (90).

Războiul declarațiilor dintre cele două tabere pe tema locului de disputare a acestui joc extrem de important a luat sfârșit, la Alba Iulia se dă bătălia pentru Liga a 2-a. Trupa ex-uniristului Adrian Falub are 9 victorii la rând, iar ighienii nu au cunoscut gustul eșecului tocmai de la partida directă din tur, 0-3, pe “Cluj Arena”, trecând mai bine de șase luni de la unica înfrângere stagională, în 23 septembrie 2017, mai precis 188 de zile, meci când Falub a revenit la “U”. La acel duel golgheterul gazdelor, Răzvan Fetița, aproape de a semna cu liderul seriei în intersezon, a ratat un penalty când scorul era alb! Prețul biletelor este de 10 lei, în tribune fiind așteptați câteva sute de suporteri de pe Someș. La precedentele descinderi în Alba, “U” a repurtat victorii importante, 2-1 la Cugir și 3-0 la Galda de Jos – în ultima rundă a turului.

[nggallery id=5378]

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Albaiulianul David Manu – campion național la dublu, tenis Under 18

Publicat

în

La Campionatele Naționale individuale de vară Under 19 la tenis de câmp, organizate la Oradea de clubul CSM Oradea, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, albaiulianul David Manu (TC Sun Alba Iulia) a devenit campion național la dublu.

Sportivul din Cetatea Marii Uniri a făcut pereche cu Cristian Marton (Dinamo București). Din pricina accdentării unul adverfsar, în turneul de dublu al băieților nu s-a disputat finala mare. Cei doi proasptă campioni naționali nu s-au aflat înaintea startului între primele 4 cupluri cotate ca favorite la adjudecarea trofeului. În primul joc s-a consemnat o victorie (6-4, 6-1) cu Dragoș Bucurescu și Adrian Constantin (ambii Dinamo București). A doua întâlnire a fost mult mai echilibrată și încărcată de suspans, împotriva perechii compuse din Dragoș Cazacu (TC Bright) și Alexandru Dumitru (Tennis Team București), o victorie cu scorul 6-3, 2-6, 10-7. În semifinale s-a înregistrat un dublu 6-3 cu Gabriel Ghețu (Dinamo) și Cristian Măgureanu (Sportiv Junior Pro Tennis), cei care eliminaseră principalii favoriți.

David Manu a participat și în competiția de dublu mixt, împreună cu Floriana Popovici (CSM Oradea), pierzând prima întâlnire disputată, scor 6-1, 4-6, 13-15, cu Ioana Cristea (Dinamo) și Vlad Roman (Viva Tenis Club). Tot în primul tur la simplu s-a consemnat înfrângerea cu Andreas Mulner (CSȘ Făgăraș), după o confruntare dramatică, scor 6-1, 3-6, 6-7 (6) împotriva principalului favorit. David Manu a împlinit 17 ani în 18 februarie și reprezintă unul dintre cei mai promițători tenismeni din noua generație. Face parte din lotul național, a cucerit multiple distincții naționale, iar primul său titul de campion național a venit la vârsta de 10 ani (dând a cucerit două medalii de aur naționale). Pe această cale, campionul național mulțumește pentru colaborare celor care-l sprijină în pregătire, Lucian și Nicoleta Nicolescu, Călin Moldovan, Mircea Socaciu și Dan Sărmășan. Anul anterior, David Manu a disputat finale la dublu la turneele internaționale de la București, Limassol (Cipru), Timișoara sau Mamaia (unde a câștigat atât la simplu, cât și la dublul la Under 16).

Elit - Gustul Desăvârșit

foto: FRT


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

“Life is Dance” Alba Iulia, rezultate de apreciat la Oradea | Nevoie de sprijin financiar, pentru deplasarea în Germania

Publicat

în

De curând, la Oradea, a avut loc competiția de dans sportiv “Exclusive Dance”, în cadrul căreia reprezentanții clubului “Life is Dance” Alba Iulia au realizat rezultate de apreciat la concursul disputat în noua sală polivalentă din municipiul bihorean, una modernă, complexă ce oferă condiții deosebite.

Ne-ar plăcea o astfel de sală și în orașul nostru, este un exemplu care poate inspiră pe cineva! Dansatorii noștri au reprezentat din nou Alba Iulia cu mândrie. Ne bucurăm să fim în top la concursurile unde suntem prezenți, să ne regăsim printre cele mai bune cluburi din țară. Pentru pregătire este nevoie de multă muncă și răbdare, dar rezultatele nu întârzie să apare atunci când pasiunea există la ambele tabere: sportivi și antrenori! Felicităm perechile noastre pentru evoluție, autodepășire, dovada zilnică de disciplină, consistență și ambiție. Rezultatele sunt doar o încununare a muncii sportiviilor, dar cel mai mult ne bucurăm să îi vedem pe acești copii, adolescenți și tineri cum își dedică viața unei pasiuni atat de frumoase ca dansul”, a declarat Bianca Ionescu-Racolța (reprezentantul “Life is Dance” Alba Iulia.

Rezultate:

Elit - Gustul Desăvârșit

*Open Basic, 6-9 ani, Latino: David Seneșan și Alexandra Furdui – locul 5;

*Open Basic, 10-11 ani, Latino: Lukas Orzeiu și Maya Urs – locul întâi;

*Open Basic, 12-13 ani, Standard: David Orzeiu și Ioana Țipțer – locul întâi;

*Open Basic, 16-18 ani,  Latino: Robert Pitea și Diana Dicu – locul 6;

*Open Latino, 16-18 ani: Mirel Moroșan și Maria Dobra – locul 4;

*Open Latino, 19-35 ani: Paul Degan și Denisa Pașca – locul doi.

În viitorul apropiat dansatorii din Cetatea Marii Uniri vor fi prezenți la alte întreceri internaționale extrem de importante, respectiv “Dance Masters” la București, respectiv o competiție în Germania, pentru ca în luna august să fie în agendă cel mai puternic concurs al anului, cu dansatori din întreaga lume, German Open Championship GOC la Sttutgart (“Life is Dance” va participa la cele mai înalte categorii WDSF Grand Prix Profesional Latin, WDSF Grandslam Adult Latin&Standard, WDSF Rising Stars Adult Latin&Standard, WDSF International Junior I și II Latin&Standard, Juvenall II Latin &Standard).

“Pe cât de important este acest concurs pentru orice dansator din lume, pe atat de mari sunt costurile pe care le implică participarea. Dacă sunt persoane dornice să sponsorizeze deplasarea acestor sportivi minunați în Germania, rugăm să contacteze antrenorii clubului Ionuț și Bianca Ionescu .Orice ajutor ar fi extraordinar în evoluția lor pe marile ringuri ale lumii”, a încheiat Bianca Ionescu-Racolța.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Atleții de la CSȘ Blaj și Atletich Aiud, pe podium la competițiile naționale

Publicat

în

De curând, la două competiții atletice, disputate la București și Cluj-Napoca, sportivii din Alba au reușit comportări meritorii. Astfel, în capitală, la etapa întâi a Campionatului Național Under 18 (finala, când se vor decerna medalii, este prevăzută în 28-29 mai), Andreea Bogdan (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă” Blaj) s-a clasat pe prima poziție în proba de 2000 metri obstacole, cu rezultatul 7:21 (Marta Popescu, colega sa de club, nu a mai concurat).

Timpul înregistrat de eleva antrenoarei Cristina Man este la 5 secunde de realizarea baremului de calificare la Campionatul European. De asemenea, Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă”), ce a terminat pe locul întâi (7:19.77), are la îndemână concursul de la Pitești, cu etapa întâi a Campionatelor Naționale de seniori, tineret și Under 18, pentru a obține calificarea la Europene în proba de 3000 metri obstacole.

La 800 de metri, Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș/ “Mica Romă” Blaj) a fost a doua (timpul 2:13.61). În proba masculină, David George Cozma (ACS Atletich Aiud, antrenor Ioana Bozdog) a terminat pe locul 5 (2:04.21), iar Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia, antrenor Ana Rodean) a încheiat pe poziția a 9-a (2:06.38). La 1500 de metri, David George Cozma (ACS Atletich Aiud) a urcat pe podium (locul trei, timpul 4:24.45). În proba de marș, 5000 de metri, Under 18, Ema Lavina Teușan (CS Unirea Alba Iulia) a încheiat pe locul 4 (29:10.99, antrenor Ana Rodean), fiind urmată de Cristina-Mihaela Ciucă (CS Unirea Alba Iulia/LSP Alba Iulia, cu timpul 29:24.24, antrenor Mihaela Vlas).

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, la Cluj-Napoca, la etapa de zonă a competițiilor, Denisa Komives (CSȘ Blaj) a terminat pe locul întâi în proba de 800 de metri pentru copile 2 (rezultatul de 2:34 fiind prima performanță națională la acest nivel), iar colega sa de club Andreea Pauletti s-a clasat pe locul al 3-lea la copile 1 pe aceeași distanță.

Foto: Marius Ionescu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare