FOTO, LIVE-TEXT: Performanța Ighiu – „U” Cluj 0-2 (0-1) | Dublă Hațieganu, iar “șepcile roșii” au tranșat derby-ul de pe “Cetate” și lupta pentru promovare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

U” Cluj a tranșat derby-ul primelor două clasate din Seria a 5-a a eșalonului terț, impunându-se pe “Cetate” după un meci controlat cu autoritate. Dubla lui Hațieganu (31 și 71) a lamurit soarta unui joc dominat de echipa lui Adrian Falub, în fața a 2000 de spectatori, între care 400 au fost galeria “șepcilor roșii”. A treia victorie din tot atâtea descinderi în Alba pentru liderul seriei, ce nu mai are concurență în cursa spre Liga secundă, având 4 puncte avans și un meci mai puțin. Performanța a oferit o replică palidă fiind copleșită de miza confruntării, echipa lui Mihai Manea suferind al doilea eșec stagional în compania rivalei la promovare.

Astăzi, de la ora 15.00, pe “Cetate”, se dispută derby-ul Seriei a 5-a din eșalonul terț, între primele două clasate, Performanța Ighiu și “U” Cluj, formații angrenate în lupta pentru promovarea în eșalonul secund, despărțite de numai un punct, “șepcile roșii” având cu un meci mai puțin.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*0-2, MIN. 71: execuție de finețe HAȚIEGANU, șut de la 18 metri, cu efect, în stânga lui Zăvoi!

*0-1, MIN. 31: HAȚIEGANU a marcat, după o fază încinsă în care Zăvoi a intervenit în două rânduri la șuturile din apropiere trimise de Ene și D. Goga

În minutul 55, Abrudan a trimis în bara laterală dreaptă, după o liberă executată de Takacs și o deviere Goga. În mintu 58, Seiwerth a trimis o centrare periculoasă prin fața porții. În minutul 68, Hațieganu a tras din 8 metri, la colțul scurt, în plasa laterală. În mintul 90, Hațieganu ratează o ocazie imens, singur din 7 metri, pe lângă, după o acțiune D. Goga – Takacs.

La pauză, Manea a făcut o înlocuire, introducându-l în teren pe Olălău, dar a modificat și distribuția tactică: Olălău a tracut apărător lateral dreapta, Ad. Mărginean a ajuns fundaș central, Cl. Oara a fost împins vârf, iar Seiwerth a fost retras mijlocaș dreapta

În min. 7, lovitura liberă executată de D. Goga a fost prinsă de Zăvoi, Potratul gazdelor reține spectaculos reluarea cu capul a aceluiași atacant (10). În minutul 11, G. Giurgiu a tras de la 18 metri pe lângă, iar peste 3 minute același lucru l-a făcut Micaș. În minutul 17, șutul din 8 metri, din unghi, trimis de Hațieganu a fost parat de Zăvoi. În minutul 20, Manu a șutat de la 20 de metri peste transversală. În minutul 30, o nouă oportunitate pentru „U”: cap Hațiegnul alături. Și după deschiderea scorului, tot oaspeții controlează meciu, iar D. Ene îl mai pune iarăși la încercare pe Zăvoi, eroul meciului. În minutul 41, prima oportunitat a gazdelor, Ckl. Marcu a trimis de la 20 de metri lateral, iar în minutul 44, „libera” lui Unguru de la 28 de metri a fost reținută de I. Dinu

În tribune sunt 2000 de spectatori, dintre care 400 în galeria  „șepcilor roșii”, ce au oferit un recital superb

Echipe: Performanța: Zăvoi – Ad. Mărginean, Iclănzan, Cl. Oara, Cl. Marcu (57, Joldeș) – Trifa, A. Câmpean (46, Olălău), – Fetița (90, Ad. Lăcătuș), Unguru (68, Hidișan), Tineiu – Seiwerth; rezerve Sporea – Petruse, Circov. Antrenori Mihai Manea și Raul Oargă.

„U” Cluj: I. Dinu – Takacs, A. Cordoș, Abrudan (82, Onicaș), Manu – Micaş, G. Giurgiu, Florescu (73, Greu) – D. Goga (90, Chiș), Cr. Ene (78, Ursu), Hațieganu; rezerve Albuț, Hordouan, Lemnaru. Antrenor Adrian Falub.

Arbitri: Ad. Ilyeș (Ploiești), R. Bîrdeș, Gh. Bălan (ambii Pitești) *Observatori C. Făniță (Timișoar), F. Grigore (București)

Avertismente: Fetița (18), Cl. Marcu (31), respectiv G. Giurgiu (70), Cordoș (80), Ursu (90).

Războiul declarațiilor dintre cele două tabere pe tema locului de disputare a acestui joc extrem de important a luat sfârșit, la Alba Iulia se dă bătălia pentru Liga a 2-a. Trupa ex-uniristului Adrian Falub are 9 victorii la rând, iar ighienii nu au cunoscut gustul eșecului tocmai de la partida directă din tur, 0-3, pe “Cluj Arena”, trecând mai bine de șase luni de la unica înfrângere stagională, în 23 septembrie 2017, mai precis 188 de zile, meci când Falub a revenit la “U”. La acel duel golgheterul gazdelor, Răzvan Fetița, aproape de a semna cu liderul seriei în intersezon, a ratat un penalty când scorul era alb! Prețul biletelor este de 10 lei, în tribune fiind așteptați câteva sute de suporteri de pe Someș. La precedentele descinderi în Alba, “U” a repurtat victorii importante, 2-1 la Cugir și 3-0 la Galda de Jos – în ultima rundă a turului.

 

Dan HENEGAR

2 Comentarii

knskjwnc 30 martie 2018 at 15:35

bravo!!!!!!!!! Hai cu golul 2!

Spectator 30 martie 2018 at 18:14

Circ inainte de meci, fotbal zero dar in schimb 10 lei biletul de intrare.Rusine!!!!!!!

Comentariile sunt oprite