Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Performanţa Ighiu – Ripensia Timişoara, 1-4 (0-2)| Șoc pe „Cetate”, trupa lui Himcinschi umilită! Ce pretenții de promovare…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

performanta-ighiu-ripensia-timisoara-53În derby-ul etapei a doua din Seria a 4-a, pe „Cetate”, Performanţa Ighiu – Ripensia Timişoara, scor 1-4 (0-2), o umilință într-un derby al pretendentelor la eșalonul secund.

Golurile marcate de Mediop (18), Zaluschi (32, 84) și Ungureanu (52) au parafat cel mai usturător eșec pe teren propriu în eșalonul terț pentru Performanța, Poiană reducând din handicap (87, din penalty)!

*Primarul supărat pe echipă! Jucătorii şi antrenorii amendaţi după acest eşec drastic

Luni voi lua o decizie ce se va întâmpla cu echipa. Mă gândesc chiar să o retrag din Liga a 3-! Nimeni nu are o explicație pentru ce s-a întâmplat. Dacă asta e răsplata lor pentru eforturile care le facem, atunci este clar că nu merită. Aștept explicații. Am terminat pe locul secund anul trecut cu un lot înferior valoric, dar acum avem alte pretenții” , a precizat, la cald, primarul Traian Rusu, acesta certându-i la pauză pe jucători și amenințându-i că-i va evacua din chirii, decizia nefiind pusă în practică.

În cele din urmă, duminică dimineaţa a avut loc o şedinţă a oficialiilor Ighiului, decizia fiind una de sancţionare financiară a jucătorilor. „Au fost propuse amenzi pentru jucători şi antrenori, fără a se stabili cuantumul sancţiunilor. Trebuie să ne revenim în etapele următoare, este obiectivul nostru imediat”, a spus Himcinschi.

Sunt două săptămâni în care echipa trebuie să câştige cele trei jocuri. Apoi vom face o nouă analiză„, a comentat Traian Rusu.

*Adorian Himcinschi: „Îmi asum în totalitate eșecul! Am primit o palmă dureroasă”

Căutăm și noi explicații după acest eșec, nu ne așteptam la așa ceva! Îmi asum în totalitate acest eșec, este vina mea pentru acest insucces. Sunt surprins de atitudinea modestă a echipei și căutăm cauzele. N-am arătat ca o echipă astăzi, fără să intrăm în alte detalii. Am obligația morală să cred în acest grup, după această palmă dureroasă„, a declarat Adorian Himcinschi.

*Remus Steop: „Eram convins că vom câștiga. Am meritat victoria”

Eu am încredere în echipă, eram convins că vom câștiga, dar nu mă așteptam să o facem de o asemenea manieră! Am venit la Alba Iulia să luăm toate punctele, am reușit să o facem și să depășim eșecul cu Național Sebiș. Mi-a plăcut modul de abordare al jocului de către elevii mei, am atacat, iar cheia jocului a fost la mijlocul terenului, unde am dominat clar lupta. Noi abordăm fiecare etapă în parte, cu gândul la victorie și vom trage linie la finalul turului în privința luptei pentru promovare. Performanța are jucători foarte valoroși, dar i-am tratat cu atenție, am respectat planul și am reușit să ne atingem scopul. Am fost mai buni și am meritat victoria„, a afirmat Remus Steop.

După o vară plină de investiții și achiziții răsunătoare, Performanța Ighiu are un start de coșmar, deși a plecat cu gânduri mari de Liga a 2-a, fiind umilită de Ripensia Timișoara, ce a învins-o net pe „Cetate”.

*Degringoladă la maximum!

Elevii lui Adorian Himcinschi s-au prezentat deplorabil la primul joc în fața fanilor, fiind puși la colț de o nou-promovată ce a avut în Mediop un „argint viu”, Ripensia revanșându-se după acel 0-3 intern cu Național Sebiș! Fără nicio ocazie reală, exceptând bara lui Făgărășanu (70), amfitrionii s-au prezentat deplorabil, fiind depășiți la toate capitolele de un adversar ce și-a impus ritmul. O apărare bulversată de Mediop, un mijloc inexistent și un atac doar cu numele a însemnat în acest meci Performanța Ighiu!

Trupa lui Himcinschi, pretendentă la promovare a avut o repriză de coșmar, scorul fiind unul firesc după derularea jocului.

Performanța nu a jucat absolut nimic în primul mitan, fiind dominată net de Ripensia, care a controlat clar ostilitățile, vioara întâi fiind atacantul senegalez Mediop (mai vechea cunoștință de la barajul de la Deva, Industria Galda – Ghiroda)

*min. 90+3: galben Cornea (Performanța)

*min. 89: a ieșit Semeniuc, a intrat Cl. Filip.

*1-4, MIN. 87: penalty transformat de POIANĂ, după un fault asupra lui F. Himcinschi, C. Toma a văzut galben

*min. 85: a ieșit Ungureanu a ieșit Nanu

*0-4, MIN. 84: ZALUSCHI înscrie din careul mic pe sub Mikloș, după o acțiune excelentă de atac, ce a făcut șah-mat defensiva!

*min. 83: intră Olăescu a ieșit Golda

*min. 80: Mediop este blocat la 7 metri de Mintaș

*min. 70: Rădulescu a respins în bară lovitura liberă executată de Făgărășanu. Prima ocazie reală a gazdelor!

*min. 64: inlocuire la oaspeți a ieșit Apro (accidentat), a intrat Francescu

*min. 61: Poiană a intrat în locul lui Fetița, Keita a preluat banderola, fiind al treilea căpitan al gazdelor.

*min. 60: lovitură liberă F. Himcinschi mult peste bară

*min. 59: galben Apro (Ripensia)

*min. 53: galben Fetița (Performanța)

*0-3, MIN. 52: UNGUREANU aduce scorul la unul de umilință cu un șt din afara careului aproape de vinclu!

*min. 46: Himcinschi, în disperare de cauză mai mută și la pauză l-a înlocuit pe Ov. Turuș cu Mintaș, noul căpitan fiind Fetița

*min. 42: R. Briciu (Ripensia) a fost avertizat

*min. 41: dublă schimbare la gazde, au ieșit Tiut și Cherecheș, au intrat Mikloș (portar junior) și Keita

*min. 40: Tiut a reținut în doi timpi lovitura liberă de la 20 de metri executată de C. Toma

*min. 39: Vlădia este avertizat

*0-2, MIN. 32: ZALUSCHI majorează avantajul cu un șut din afara careului, mingea deviată a luat boltă și l-a păcălit pe Tiut.

*min. 29: Mediop ratează o nouă ocazie imensă, după ce l-a driblat în afara careului pe Tiut, a șutat pe lângă poarta goală, de la 15 metri, deși putea găsi alte soluții de a majora scorul!

*min. 27: A. Popescu (Ripensia) a văzut primul galben

*min. 23: Mediop, o nouă oportunitate a oaspeților, șut de la 12 metri lateral stânga, pe lângă bară, în diagonală

*0-1, MIN. 18: MEDIOP  a deschis scorul cu șun șut de la 16 metri, la semiînălțime, în dreapta lui Tiut

*min. 11: prima ocazie a meciului, Mediop a tras de la marginea careului, balonul a lovit stâlpul stâng!

Echipele de start:

PERFORMANȚA: Tiut (41, Mikloș) – Bold, Ov. Turuș (cpt.; 46, Mintaș), Vlădia, Cornea – Gîţ, Fetița (61, Poiană), Făgărășanu,  Cherecheș (41, Keita) – F. Himcinschi, R. David. Rezerve:  Szekely, Toma. Antrenor Adorian Himcinschi

RIPENSIA: Rădulescu – Adr. Popa (cpt.), Apro (64, Francescu), C. Toma, And. Popescu, Semeniuc (89, Cl. Filip), Zaluschi, Briciu, Ungureanu (85, Nanu) – Mediop, Golda (83, Olărescu). Rezerve: Gakos – L. Luca, Ștreangă. Antrenor Remus Steop

[nggallery id=2631]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea