FOTO, LIVE-TEXT, Performanța Ighiu – CS Iernut 6-2 (4-2) | Triplă Fetița și set de tenis cu „lanterna roșie”

Performanța Ighiu s-a distrat cu CS Iernut, „lanterna roșie” a Seriei a 5-a, echipa condusă de Mihai Manea impunându-se cu un scor categoric, scor 6-2 (4-2), într-o partidă ce a avut un aer de vacanță. Vedeta jocului a fost golgheterul gazdelor, Răzvan Fetița, ce și-a trecut în cont o triplă (și două pase decisive), ighienii jucându-se efectiv cu ocaziile la buturile lui Ștef.

Într-o întâlnire în care s-a pus numai problema scorului, au punctat Hidișan (8), Fetița (20, 24, 54), Tineiu (44), Cl. Oara (62), respectiv A. Szilagyi (22, 36). Performanța a câștigat lejer, punând punct unei serii negre, cu numai un punct în trei jocuri.

De pe banca tehnică a gazdelor lipsește antrenorul Mihai Manea, suspendat după partida de la Cluj, cu CFR II.

*Mihai Manea: „Am păcătuit enorm la finalizare”

Împotriva unui adversar modest am păcătuit enorm la finalizare. Scorul putea fi mult mai mare, dar ne-am relaxat și am fost taxați în două rânduri. Îi felicit pe băieți pentru victorie, pentru că luptă până la capăt, deși trecem prin momente dificile„, a spus antrenorul Mihai Manea.

*1-0, MIN. 8: HIDIȘAN împinge mingea în poartă după o pasă perfectă în diagonală venită de la Seiwerth, scăpat singur.

*2-0, MIN. 20: FETIȚA scăpat singur, lansat excelent de Circov, l-a driblat pe Ștef și a plasat în poarta goală

*2-1, MIN. 22: A. SZILAGYI l-a lobat elegant pe Zăvoi, din lateral dreapta, după o minge recuperată în treimea adversă

*3-1, MIN. 24: FETIȚA a profitat de ieșirea eronată a lui Ștef la 30 de metri, a driblat doi adversari și a trimis, calm, în poarta goală

*3-2, MIN. 36: A. SZILAGYI a realizat dubla, reluând în plasă după un șut în transversală trimis de Ghirca

*4-2, MIN. 44: TINEIU, scăpat singur de la centru, lansare Fetița, a finalizat calm, pe lângă portar

*5-2, MIN. 54: FETIȚA finalizează cu capul o centrare a lui Tineiu, după o combinație cu Cl. Oara

*6-2, MIN. 62: Cl. OARA a marcat simplu, din apropiere, după o acțiune a lui Fetița pe dreapta ce a driblat tot ce a întâlnit în cale

*Din minutul 77, oaspeții sunt în zece, fară a fi eliminare!

La reluare, Cl. Oara trece vârf, Trifa în centrul defensivei și Olălău mijlocaș, după ieșirea lui Seiwerth, complexat de numeroasele ratări. În minutul 52, Potopea a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, peste.Zăvoi (75) a parat șutul lui  Szilagyi. În minutul 77, I. Chețan a părăsit terenul accidentat, lăsându-și echipa în inferioritate, întrucât deși mai erau trecuți doi jucători pe foaie, vizitatorii nu au mai avut schimbări. Imediat două ratări mari ale gazdelor, Olălău (șut respins de Ștef) și Trifa (cap alături). În minutul 90, Zăvoi a parat reluarea lui Szilagyi

*Seiwerth, campionul ratărilor monumentale!

În minutul 2, Tineiu ratează din careul mic, iar peste două minute Hidișan îl lobează pe portar, dar nu reușește să împingă mingea în plasă din 2 metri, ratare incredibilă. În minutul 11, o altă ratare monumentală, Seiwerth, singur cu Ștef, însă e deposedat la 10 metri de Ad. Pop. Ghirca (29) a șutat alături din 12 metri, iar la poarta cealaltă e concurs de ratări de „cartea recordurilor”: Seiwerth, scăpat singur de la centru, a driblat portarul, dar a intrat în unghi! Același jucător provoacă „semne de cruci” pe bancă prin alte două ratări incredibile, în minutele 38 și 40, coechipierii fiind consternați, însă nu e tot, Seiwerth mai irosește o ocazie în prelungirile primului act!

Performanța: Zăvoi – Ad. Cîmpean, Potopea, Cl. Oara, Cl. Marcu – Circov (55, Joldeș), Trifa – Fetița (65, Unguru), Hidișan, Tineiu (68, Petruse) – Seiwerth (46, Olălău); rezerve Sporea, Szigmond, Cordoș. Antrenori Mihai Manea, Raul Oargă și Petru Clep.

CS Iernut: E. Ștef – Circa, Ad. Pop, Dumbrăvean, Teban, Balea, Kovacs (64, Korodi), Ghrica, A Szilagyi, I. Chețan, Pastor (54, Angyal); rezerve Călugăr, R. Stoica. Antrenor Nicolae Ghira.

Avertismente: Potopea (37)

Teoretic, un adversar facil pentru ighieni (dar să nu uităm de victoria din “intermediară” repurtată la Galda de codașa Unirea Dej). CS Iernut a preluat “lanterna roșie” și este singura din serie ce nu a învins pe teren propriu, exceptând succesul la “masa verde” cu retrasa Viitorul Ghimbav. Are numai 6 puncte în retur (3 din respectivul joc), fără a câștiga pe teren, înregistrând 3 remize (acasă cu Unirea Dej și Metalurgistul Cugir, la Reghin) și are 4 insuccese consecutive! O nouă rundă cu probleme de efectiv: Iclănzan – suspendat, Ad. Mărginean – accidentat, reintrând Hidișan, Trifa și Joldeș

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...