Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Naţional Sebiş – Industria Galda de Jos 3-2 (1-0) | Nebunie în derby-ul Seriei a 4-a din Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

national-sebis-industria-galda-11Un meci nebun a fost derby-ul Seriei a 4-a dintre Naţional Sebiş şi Industria Galda de Jos, încheiat cu scorul de 3-2 (1-0).

Industria rămâne liderul seriei, fiind însă egalată la puncte de Naţional Sebiş, după o partidă încărcată de neprevăzut şi oscilaţii pe tabela de scor, de la 1-0 ajungându-se la 1-2 şi apoi la 3-2, conjudeţenii având avantajul unui gol în plus la golaveraj.

Trupa condusă de Paul Ciucă a trăit la maximum un joc al orgoliilor, în care a fost condusă la pauză, a trecut spectaculos în avantaj graţie dublei lui Cernea, dar a pierdut într-un final incendiar!

Avramescu a deschis scorul în minutul 30, dar Cernea a egalat în minutul 55, după pasa venită de la Boancă. Un minut mai târziu, acelaşi Cernea l-a executat pe portarul advers, la deschiderea lui G. Goronea şi a adus Industria în avantaj! În minutul 75, Siminic a restabilit egalitatea, din vole, iar în minutul 82, M. Ion a înscris al treilea gol al Sebişului, la pasa lui Rosemblum.

Cu un sfert de oră înaintea sfârşitului jocului, Industria era în ipostaza de a avea şase puncte avans în ierarhie!

*Paul Ciucă: „N-avem niciun motiv să stăm cu capul plecat”

La finele unei partide închise, tacticizate, cu puţine oportunităţi, Industria a pierdut deşi la un moment dat a întors scorul, însă apoi presiunea gazdelor a dereglat mecanismul. „Am pierdut, dar nu avem niciun motiv să stăm cu capul plecat. Am întâlnit o echipă bună, a fost un meci greu pentru noi. Acesta este fotbalul, am avut oportunitatea să facem 3-1 şi până la urmă am pierdut. Încă deţinem locul întâi şi vom munci ca şi până acum. Nu vorbim de regrete, dar cred că un egal era mai echitabil„, a menţionat Paul Ciucă.

Industria Galda de Jos: Ştef – Olar, Haiduc, Cioplântă, Boancă – Frenţiu (80, Boloş), D. Lupşan, G. Goronea, Cr. Bodea (84, Cioară) – S. Mureşan (80, A. Cîmpean), Cernea (74, Baghiu). Rezerve: Iancău – Vonya, P. Man. Antrenor: Paul Ciucă.

Deși a avut la un moment dat avantaj pe tabelă la Sebiș, Industria Galda de Jos nu a avut tocmai față de lider în meciul din această după-amiază. Gazdele au revenit meritat și s-au impus prin euro-golul lui Siminic și reușita de atacant pur a lui Ion. Am întâlnit una dintre principalele candidate la promovare. Noi suntem încă în fruntea clasamentului, meritat zic eu, dar să ne desprindem la șase puncte poate era prea mult pentru noi. Mai este mult de jucat, nu ne așteptam la așa rezultate, dar suntem foarte bucuroși de ele, în condițiile în care la noi nu se investește atât de mult în fotbal ca la alte cluburi. Mulți jucători sunt și angajați, unii chiar lucrează pe schimburi și vin obosiți la antrenamente. Jocul nu a fost cu foarte multe ocazii dar cu cinci goluri. Noi am luat două goluri din faze fixe la bâlbâieli și lipsă de concentrare și încă unul pe final, după ce reușiserăm două goluri întrun minut. Asta este, trecem peste acest eșec și ne pregătim de derby-ul local cu Performanța Ighiu, echipă unde sunt mulți bani investiți și foarte mulți jucători aduși în vară ar sperăm într-o victorie”, a menționat Paul Ciucă.

Antrenorul Galdei a recunoscut că acest sezon este ceva mai dificil decât precedentele. Am jucat doi ani în seria a 5-a a Ligii 3-a, acum este primul an în seria patra, o serie mult mai puternică. Sunte echipe mai bune, mai tehnice, mai combinative, mai valoroase și putem să vedem și noi la ce nivel suntem cu fotbalul după ce am terminat pe locul 3 în sezonul trecut. Deocamdată, suntem sus, sper să rămânem cât de sus și la final mizând pe unitatea de grup, mulți jucători fiind împreună de mai mult timp. Acum folosim tot juniorii de anul tecut pentru că încă se încadrează, în timp ce ceilalți jucători se învârt pe la 25-26 de ani, ceilalți pe la 27-28. Ăștia suntem. Din ce am văzut pe înregistrări și pe viu, cred că Ripensia și Național Sebiș se vor lupta la promovare. Ar mai fi și Ighiu, dar ei au schimbat antrenorul, e multă agitație acolo la ei”, a concluzionat Ciucă, declaraţiile fiind preluate de pe www.sportarad.ro.

Trupa lui Paul Ciucă avea 5 victorii consecutive la activ şi 3 puncte avans faţă de pretendenta la promovare. Din national-sebis-industria-galda-19distribuţia oaspeţilor va absenta Al. Man, dar în lot a intrat şi A. Cîmpean.

Mai multe detalii despre acest joc important, puteţi afla cu ajutorul colegilor de la www.sportarad.ro în linkul ce urmează:

Livetext: Național Sebiș – Industria Galda de Jos, începând cu ora 15.00

Industria Galda de Jos are maximum de puncte pe terenuri străine în acest sezon, iar Naţional Sebiş a pierdut ultimele două jocuri disputate

  Min 66 Rosenblum a centrat perfect în centrul careului unde Iuga a reluat în transversală.

  Min 65 Rosenblum a primit o pasă buna pe dreapta, a pătruns în careu dar a șutat în plasa laterală.

  Min 61 Mihuta a intrat în loc la Fuchs.

  Min 56 Ion a intrat în locul lui Susan.

  Min 55 GOL Galda! Acelasi Cernea scapă demarcat în careu și îl execută pe Tomșa pentru a doua oară: 1-2.

  Min 55 GOL Galda

  Min.45 Pauză, Național Sebiș – Industria Galda de Jos 1-0

  Min. 43 Săulescu așează o minge perfectă la Fuchs în marginea careului dar acesta a șutat slab pe lângă poartă.

  Min. 39 Cernea a șutat telefonat de la 20 de metri, Fișteag a reținut cu siguranță.

  Min.30 GOOOOOOL AVRAMESCU  Șut puternic a lui Avramescu de la 20 de metri perpendicular pe poartă după un corner de pe stânga. Avramescu a luftat cu piciorul drept în prima fază după care mingea i-a venit pe stângul și a trimis la colțul lung.  Naționalul conduce cu 1-0.

  Min. 20 Se joacă încâlcit, mingea este pierdută ușor de ambele echipe, lipsesc fazele de poartă.

  Min.15 Primul șut pe poartă, Susan a încercat de la 25 de metri dar prea slab pentru Ștef care a reținut ușor.

  Min.5 Minute de tatonare. Plouă mărunt. Trei sute de spectatori în tribune și o mică galerie alb-albastră.

Gazdele joacă în echipament alb-albastru, tricouri albe, șorturi și jambiere albastre, oaspeții în galben-albastru, tricouri și jambiere galbene, șorturi albastre.

Național Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Basic, Siminic – Suciu – Susan, Fuchs, Avramescu, Iuga – Săulescu. Rezerve: Tomșa – Ion, Ciocan, Clej, Roman, Mihuța, samoilă. Antrenor: Călin Cojocaru.

Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Radu Pascu și Rareș Lakatos (ambii din Oradea)

Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin). Teodor Biriș (Hunedoara)

sursa text-foto: www.sportarad.ro

[nggallery id=2864]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea