Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – Industria Galda de Jos, 3-2 (1-1) *Derby județean spectaculos în debutul returului Ligii a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir-Industria Galda de Jos56Metalurgistul Cugir a învins dramatic, în prelungiri, pe Industria Galda de Jos scor 3-2 (1-1) în derby-ul  judeţean programat în prima etapă a returului Ligii a 3-a, Frențiu marcând în propria poartă în prelungiri!

Partidă spectaculoasă sub Drăgana, un derby onorat de ambele combatante. Metalurgistul s-a jucat cu ocaziile, a condus în două rânduri, a avut și două bare (Avramescu – 65 și Gugu – 75), însă a fost taxată de Bodea, o excelentă achiziție pentru Paul Ciucă.

În două rânduri amfitrionii s-au aflat în avantaj, grație reușitelor lui Gugu (14) și Pîntea (59), însă inimoasa echipă din Galda a replicat de fiecare dată, egalând prin nou-venitul Bodea (ex-Euro Șpring) ce a punctat în minutele 37 și 71. Demn de consemnat este faptul că toate reușitele au aparținut jucătorilor transferați în intersezon.

Metalurgistul a urcat pe poziția a 5-a, cu 24 de puncte, iar Industria se clasează pe locul al 10-lea, cu 16 puncte.

*Probleme cu utilizarea lui D. Stanciu la Industria!

Atacantul D. Stanciu a fost introdus în teren de Paul Ciucă și înlocuit ulterior, deși acesta, în turul campionatului, când era legitimat la Progresul Fărău a primit o suspendare de 12 etape (redusă ulterior la 6 runde), din partea Comisiei de Disciplină a AJF Alba, după partida din runda de final a turului, cu Viitorul Unirea. În schimb oficialii găldeni susțin că în momentul legitimării la FRF, atât fișa jucătorului, cât și legitimația nu conțineau suspendarea în cauză. Alte surse susțin că Industria Galda putea pierde la „masa verde”, jocul oricum pierdut pe teren, în prelungiri!

În toamnă s-a înregistrat o remiză albă în startul sezonului, când combatantele aveau alţi antrenori, Radu Andone, respectiv Dan Mănăilă.

*Minut cu minut

Repriza secundă

*min. 90+3: incredibilă eroare a lui FRENȚIU, ce marchează cu capul în propria poartă, trimițând imparabil pentru portarul Ștef!

*min. 89: Stanciu i-a lăsat locul lui Bota la Galda

*min. 87: a ieșit Neagu a intrat Iovănescu

*min. 80: Cîrstean a fost înlocuit de V. Olteanu

*min. 79: Pîntea trage aiurea din 6 metri, o nouă ocazie ratată cu seninătate de gazde

*min. 76: replică Industria, Apetri blocat în mijlocul careului, iar șutul lui Lungu a fost reținut de Gurincu în doi timpi

*min. 75: o nouă bară a Cugirului, Gugu, cu capul, după o pasă de la Ispas.

*min. 73: Șuteu l-a substituit pe Goronea

*2-2, min. 71: dublă BODEA, cu un șut din cădere, pe jos, după o schemă în urma unei lovituri libere

*min. 70: avertisment pentru Tăban

*min. 67: iese Cîmpean la oaspeți, intră D. Stanciu

*min. 65: bară Avramescu, după un corner M. Neagu

*min. 60: Cîrstean șutează pe lângă bara stângă

*2-1, MIN. 59: PÎNTEA marchează din 10 metri, profitând de o altă ezitare a apărării adverse, la un șut-pasă M. Neagu

*min. 58: schimbare la Galda, intră Apetri, iese Cioară.

*min. 57: Medeșan trage de la 25 de metri, peste transversală

*min. 48: Cîrstean a ratat o ocazie imensă, a încercat să-l lobeze pe Ștef, dar a pierdut balonul în situație excelentă

*min. 43: galben pentru M. Neagu, pentru fault la Cîmpean

*min. 41: cap Cîrstean, pe lângă poartă la centrarea lui Medeșan.

*1-1, MIN. 37: la debut pentru Industria, BODEA șutează din întoarcere, de la 17 metri, la colțul lung, în stânga lui Gurincu, o execuție excelentă ce a restabilit egalitatea.

*min. 34: Ispas trage de la 15 metri, pe lângă bara dreaptă. Metalurgistul domină partida

*min. 32: A. Cîmpean șutează de la 16 metri, slab, pe jos, prinde fără emoții Gurincu.

*min. 30: portarul Ștef evită majorarea scorului, cu un reflex salvator la șutul lui G. Goronea.

*min. 25: eroare Gurincu, Frențiu își încearcă șansa de la mare distanță, însă mingea trece peste poarta rămasă goală.

*min. 17: șut de la mare distanță trimis de Cioară din lovitură liberă, Gurincu a respins cu dificultate.

*1-0, MIN. 14: GUGU înscrie din 7 metri, după un corner executat de M. Neagu, nou-venitul cugirean profitând de neatenția defensivei adverse.

*min. 12: șut Avramescu, de la 20 de metri, pe lângă poartă.

*min. 3: pătrundere G. Goronea, blocat de Ștef.

*Echipe de start

Metalurgistul: Gurincu – Tăban, Gugu, Itu, Medeșan, G. Goronea, Avramescu, Ispas, M. Neagu, Pîntea, Cîrstean; rezerve Lăncrănjan, Bold, E. Negru, Piko, V. Olteanu, Șuteu, Iovănescu. Antrenor Cristian Coroian.

Industria: Căt. Ștef – Căt. Ivașcu, Haiduc, Al. Man, Necreală, Frențiu, R. Lungu, P. Medrea, Bodea, Cioară, A. Cîmpean; rezerve M. Bogdan, Popic, Apetri, Nicoară, Bota, D. Stanciu. Antrenor Paul Ciucă (Silviu Miron – director tehnic)

*Itu, în premieră fundaș central

Frig pătrunzător sub Drăgana și puțini spectatori, în jur de 200 la acest derby județean. În distribuția gazdelor, o surpriză de proporții, atacantul Lucian Itu va evolua în linia defensivă.

[nggallery id=110]

Ambele formaţii au suferit în pauza competiţională mutaţii importante în privinţa loturilor, găldenii pierzându-şi vedetele Cernea şi P. Păcurar.

Absenţe din cele două tabere: Necşulescu – suspendat (Metalurgistul), Cr. Ivaşcu – suspendat, D. Lupşan – accidentat la Industria.

Cei doi tenicieni speră într-un start cu dreptul în partea a doua a campionatului, Cristian Coroian şi Paul Ciucă aflându-se la primul duel ca şi antrenori.

Echipe probabile: *Metalurgistul: Gurincu – Bold, Gugu, Şt. Radu, Medeşan – G. Goronea, Ispas, Avramescu, M. Neagu – Itu, Cîrstean; *Industria: Căt. Ştef – Al. Man, Haiduc, Căt. Ivaşcu, Popic – Frenţiu, R. Lungu, P. Medrea, Apetri – A. Cîmpean, Bodea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea