FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda – Metalurgistul Cugir 1-3 (1-2) | Victorie în derby „de Alba” și „roș-albaștrii” au ajuns la trei puncte de lider!

Paul Voicu - Primar 2020

Metalurgistul Cugir a câștigat ultimul derby “de Alba” al turului, 3-1 (2-1), în deplasare cu Industria Galda de Jos și atacă locul întâi al Seriei a 4-a. Cu cel mai bun “adevăr” al seriei (+10), gruparea de sub Drăgana a profitat de runda favorabilă a urcat pe podium și s-a apropiat de trei puncte de Șoimii Lipova, ce a capotat pe propriul teren. Elevii lui Călin Moldovan au întors scorul, după ce Cernea (5) a deblocat tabela, prin reușitele lui Necșulescu (30, penalty) și Șaucă (43) – cel mai bun de pe teren, asta până la pauză. Și la reluare Șaucă (67) a punctat, conturând o victorie firească a “roș-albaștrilor” (cu amendamentul fazei litigioase din minutul 58, duelul Baghiu-I. Tătaru), ce au câștigat întâia oară la Galda de Jos, asta după ce precedentele dueluri din 2018 le-au pierdut cu același scor 2-3. Găldenii au suferit a doua înfrângere la rând în disputele cu conjudețenele și au coborât pe poziția a 13-a, una retrogradabilă.

*Paul Ciucă: „Am avut penalty, viciere de rezultat”

Cugirul a profitat din plin de gafele noastre și de lipsa de profesionalism care, din păcate pentru noi, o afișează unii dintre fotbaliști din lotul nostru în ultimele luni. La scorul de 2-1 am avut un unsprezece metri de două ori mai clar decât cel acordat pentru Metalurgistul  în prima repriză și altfel ar fi decurs meciul dacă egalam, deci a fost viciere de rezultat, restul e vorbă în vânt. Urez succes Cugirului în lupta pentru promovarem iar noi ne vedem de necazul nostru„, a transmis Paul Ciucă, referirea fiind la faza din minutul 58, un duel între Baghiu și I. Tătaru

ELIT

*Călin Moldovan: „A învins echipa mai valoroasă și mai puternică”

„Am luat un gol ușor, dar am avut reacție și am reușit să revenim. Eram deciși să câștigăm, s-a văzut asta și în evoluția jucătorilor. Îi felicit pentru că nu a fost ușor, am întâlnit o echipă ambițioasă, ce-și vinde scump pielea. Până la urmă s-a impus echipa mai valoroasă și mai puternică și mă bucur că am legat două victorii consecutive. Am avut atitudine, asta a contat, important pentru noi este să ne facem noi treaba, să luăm punctele puse în joc„, a explicat Călin Moldovan.

*1-0, MIN. 5: CERNEA a reluat cu capul, din 7 metri, la centrarea lui Adam de pe stânga!

Mihail David - 2020

*1-1, MIN. 30: NECȘULESCU a transformat un penalty, fault Haiduc la Șaucă.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

*1-2, MIN. 43: ȘAUCĂ a trimis în stânga lui Iancău, din 10 metri, după o lansare perfectă de la Vaștag și o preluare excelentă pe piept

*1-3, MIN. 67: ȘAUCĂ a realizat dubla după o centrarea de pe stânga, o preluare și o finalizare simplă, din 7 metri, liber în centrul careului, nemarcat

La reluare, R. Trif (48), din lovitură liberă, îl întinde serios pe N. Bănică, ce a respins în corner. Găldenii au solicitat vehement un penalty în minutul 58, la un duel între Baghiu și I.  Tătaru. Necșulescu (63) a întors câțiva adversari, dar a tras din 15 metri peste. La 1-3, D. Sîrbu (79) a trimis de la marginea careului, N. Bănică a respins în lateral.

Partida a început furtunos, cu un șut la colțul scurt trimis de Șaucă (1), respins în corner de Iancău. B. Lemac (4) a înscris, gol anulat pentru ofsaid! Cugirul nu resimte șocul golului primit și are o nouă ocazie prin B. Lemac (12) – reluare cu capul puțin alături. Ratare mare Al. Costea (18), din centrul careului, reluare extrem de slabă. Iancău (22) are o intervenție excelență în fața lui Lemac, șut de la 12 metri

*Absențe majore: D. Lupșan, Cioară, Făgărășanu, Itu și L. Tudor!

Absențe de ultimă oră în tabăra cugireană: Itu – probleme musculare și Făgărășanu – fisură de maleolă. Cugirul nu se poate baza pe L. Tudor – suspendat, din tabăra adversă urmând să lipsească două piese de bază, pierderi grele pentru gazde: mijlocașul D. Lupșan și atacantul Cioară (golgheterul seriei) – ce au acumulat câte 4 avertismente, plus R. Moga – ce nu s-a mai prezentat! În 2018, “galben-albaștrii” s-au impus, cu același scor 3-2, în confruntările cu Metalurgistul, mai întâi la Cugir, în aprilie (gol Al. Costea, în ultimul minut) și apoi, în 28 august, pe propriul teren, în Cupa României, când oponenții au folosit rezervele.

Echipe de start:

Industria: Iancău – Fl. Schiau, Haiduc, R. Trif, Boancă (73, D. Sîrbu) – M. Cristea (53, S. Fulea) – Frențiu, Cernea, Al. Costea, Adam (85, Puha) – Baghiu  (88, D. Stoia); rezerve Lepădat, Bedelean, Gergely. Antrenor Paul Ciucă.

Metalurgistul: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Șt. Radu, M. Neagu – Șaucă (90+1, Copiluși), Dican, Vaștag, Dicu (77, Cercel) – Necșulescu (90, G. Goronea) – B. Lemac (88, Șuteu); rezerve Crivăț – Itu, G. Goronea. Antrenor Călin Moldovan și Lucian Itu.

*Avertismente: Haiduc (29), R. Trif (90)/ Dicu (58), Dican (88)

Arbitri R. Mormeci, Cl. Schiopeți (ambii Brașov), Z. Tamași (Bisericani-Harghita) Observatori Cl. Ștefănuț (Năsăud), Ov. Tîlvan (Sibiu)

Dan HENEGAR

4 Comentarii

Ion 24 noiembrie 2018 at 19:25

Ciuca băiatule asuma-ți înfrângerea și nu da vina pe un arbitru care a fluierat nu 5 ci 10% in favoarea gazdelor. Penalty la Saucă a fost clar ca lumina zilei, la Baghiu nici poveste, Tătaru a lovit clar mingea după a fost contactul, așa ca mai taie din ele cu vicierea de rezultat

ovidiu 27 noiembrie 2018 at 4:35

Ion craciunescu vrei sa spui. Data viitoare cand vrei sa te adresezi la bascalie uita-te in oglinda. Scrie ce vrei dar fa-o cu respect.

Un spectator 25 noiembrie 2018 at 14:45

Viciere de rezultat?Ce pumnii le-ai fi tras tu daca era dupa mintea ta.Esti de rasul curcilor daca spui ca la meciul asta in care nu a-ti existat pe teren a fost viciere.Rusne!!!!

ovidiu 27 noiembrie 2018 at 4:55

Rusine sa-ti fie tie pt ca vb aiurea si faci afirmatii gratuite si jignitoare. Daca nu intelegi fenomenul arata macar bun simt.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...