Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – Minaur Baia Mare 0-6 (0-1), în Cupa României | Eșec drastic, s-a sfârșit visul frumos!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș a pierdut drastic, în nocturnă, pe Stadionul “Minaur” din Zlatna, ultima partidă din cadrul grupei D a Cupei României, cu Minaur Baia Mare, scor 0-6 (0-1), un set de tenis.

Ce diferență pe Ampoi, între acest joc și cel cu oltenii lui Mirel Rădoi, când trupa lui Dan Roman a reușit o remiză de senzație, în fața unor tribune aproape pline și într-o atmosferă de meci mare!

Ocnamureșenii au ratat marele meci ce le oferea, în cazul unui rezultat pozitiv, șansa unei calificări istorice în primăvară, în faza sferturilor de finală. Primul eșec din această campanie în competiția „KO” a însemnat o nouă dezamăgire pentru „Soda dragă”, care a evoluat în inferioritate aproape o oră, fiind eliminat D. Mic (32), după un conflict cu Ciocan. Și uite așa, „alb-albaștrii” au înșirat eșecurile rușinoase: 0-6 cu Metlurgistul Cugir, 3-7 cu Sănătatea Cluj și un nou 0-6, scoruri care vorbesc de la sine.

*Dan Roman: „Nu ne-am făcut de râs în cupă! Ne trebuie jucători!”

Dacă ne raportăm la prima repriză, una foarte bună, nu meritam să încasăm atâtea goluri. Am rămas în 10 oameni, o greșală stupidă, copilărească, pe care nu o înțeleg, și s-a văzut superioritatea adversarului, noi am căzut mental și fizic. În Cupa României nu ne-am făcut de râs, am cucerit 4 puncte frumoase într-o grupă grea. Ne propunem ca în iarnă să aducem jucători profesioniști, dedicați 100 la sută. Și acum avem asemenea fotbaliști, dar sunt unii care vin doar așa de dragul de a veni și nu sunt implicați total. Avem nevoie de dubluri pe posturi, pentru a fi concurență și implicit progres”, a precizat antrenorul Dan Roman.

CS Ocna Mureș a terminat grupa pe poziția a 5-a, cu 4 puncte, obținute în confruntările cu prim-divizionarele Chindia Târgoviște și Universitatea Craiova. Minaur Baia Mare a bifat primul succes în Cupă și s-a ales cu 12.000 de euro în urma acestui succes. Elevii lui Mihai Iosif au controlat ostilitățile și s-au impus la pas împotriva unui oponent debusolat, ce iernează în postura de „lanternă roșie” în eșalonul terț. Au acces în sferturi FC Argeș (2-1 cu Universitatea Craiova) și Hermannstadt (4-1 cu Chindia Târgoviște)

*0-1, MIN. 23: CHITAȘ, lansat în adâncime, cu o pasă printre,  a marcat plasat, cu un șut pe jos

*0-2, MIN. 46: MUACIR a reluat în plasă din apropiere, după șutul în bară trimis de Chitaș

*0-3, MIN. 51: penalty transformat de DRONCA, șut în dreapta, după un fault făcut de Ceaca la R. Lazăr, la un corner

*0-4, MIN. 71: B. ROTAR, șut superb, în diagonală, din afara careului

*0-5, MIN. 85: R. STĂNESCU, finalizare simplă, din postura de singur cu portarul, din pasa lui Muacir

*0-6, MIN. 89: R.  LAZĂR, lat din apropiere, la deviarea lui Muacir, cu capul, după un corner

Se face rapid 0-3, iar băimărenii se joacă cu ocaziile: Fl. Stângă (57) – a scos cu piciorul șutul lui Alexe din careu

La pauză, băimărenii, cu Gneba cel mai bun jucător, conduc de justețe, iar ocnamureșenii au căzut pe locul al 4-lea.

Muacir (6) a trimis în transversală după un corner. Dronca (10) – a trimis periculos, puțin peste transveraală. Ceaca (13) – o acțiune individuală încheiată cu un șut prins de portar. Socaci (16) a șutat peste de la marginea careului. D. Mic a fost eliminat direct în minutul 32, după un diferend cu Ciocan (a primit galben), ocnamureșeanul fiind călcat pe mână în prima fază și replicând.

Sub 50 de spectatori prezenți la arenă cu 45 de minute înaintea startului, interes extrem de scăzut înaintea confruntării decisive pentru echipa din Alba.

În cele din urmă s-au strâns în jur de 300 de spectatori.

În Cupă, “Soda dragă” era neînvinsă după disputele cu prim-divizionarele Chindia Târgoviște (1-0, la Ocna Mureș) și CSU Craiova (1-1, la Zlatna, în noiembrie) și a avut în față o oportunitate unică în compania unei nou-promovate în eșalonul secund.

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Fl. Stângă – Gorba (77, Bucșa), Paleoca, Cimpoieșu, D. Mic – Guț (67, Cioargă), Socaci (54, G. Goronea), Al. Giurgiu/ cpt, Căt. Creț – D. Ghiță, Ceaca (67, Ad. Coman); rezerve Cadar, Roman, Al. Țăranu. Antrenor Dan Roman.

Minaur: Al. Costache (72, Băilă) – Ct. Alexe, Mondragon/cpt., R. Lazăr, I. Neacșu (72, D. Simion) – Gneba – Ciocan (46, B. Rotar), D. Matei, Dronca (72, R. Cin), Chitaș (72, R. Stănescu)- Muacir; rezerve Băilă – Văsălie, D. Gherman, Oiță, Potcoavă. Antrenor Mihai Iosif.

Arbitri R. Vidican (Satu Mare), D. Lucaciu (Cluj-Napoca), I. Corb (Satu Mare); rezervă Căt. Buși (Rm. Vâlcea) Observatori – Fl. Hîncu (Brașov) și Cr. Gîț (Deva).

Avertismente: Socaci (52)/ Chitaș (25), Ciocan (32), D. Matei (60) Cartonaș roșu: D. Mic (32)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea