Rămâi conectat
Gabriel Pleșa - Crăciun Fericit!2

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – Minaur Baia Mare 0-6 (0-1), în Cupa României | Eșec drastic, s-a sfârșit visul frumos!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș a pierdut drastic, în nocturnă, pe Stadionul “Minaur” din Zlatna, ultima partidă din cadrul grupei D a Cupei României, cu Minaur Baia Mare, scor 0-6 (0-1), un set de tenis.

Ce diferență pe Ampoi, între acest joc și cel cu oltenii lui Mirel Rădoi, când trupa lui Dan Roman a reușit o remiză de senzație, în fața unor tribune aproape pline și într-o atmosferă de meci mare!

Ocnamureșenii au ratat marele meci ce le oferea, în cazul unui rezultat pozitiv, șansa unei calificări istorice în primăvară, în faza sferturilor de finală. Primul eșec din această campanie în competiția „KO” a însemnat o nouă dezamăgire pentru „Soda dragă”, care a evoluat în inferioritate aproape o oră, fiind eliminat D. Mic (32), după un conflict cu Ciocan. Și uite așa, „alb-albaștrii” au înșirat eșecurile rușinoase: 0-6 cu Metlurgistul Cugir, 3-7 cu Sănătatea Cluj și un nou 0-6, scoruri care vorbesc de la sine.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Dan Roman: „Nu ne-am făcut de râs în cupă! Ne trebuie jucători!”

Dacă ne raportăm la prima repriză, una foarte bună, nu meritam să încasăm atâtea goluri. Am rămas în 10 oameni, o greșală stupidă, copilărească, pe care nu o înțeleg, și s-a văzut superioritatea adversarului, noi am căzut mental și fizic. În Cupa României nu ne-am făcut de râs, am cucerit 4 puncte frumoase într-o grupă grea. Ne propunem ca în iarnă să aducem jucători profesioniști, dedicați 100 la sută. Și acum avem asemenea fotbaliști, dar sunt unii care vin doar așa de dragul de a veni și nu sunt implicați total. Avem nevoie de dubluri pe posturi, pentru a fi concurență și implicit progres”, a precizat antrenorul Dan Roman.

CS Ocna Mureș a terminat grupa pe poziția a 5-a, cu 4 puncte, obținute în confruntările cu prim-divizionarele Chindia Târgoviște și Universitatea Craiova. Minaur Baia Mare a bifat primul succes în Cupă și s-a ales cu 12.000 de euro în urma acestui succes. Elevii lui Mihai Iosif au controlat ostilitățile și s-au impus la pas împotriva unui oponent debusolat, ce iernează în postura de „lanternă roșie” în eșalonul terț. Au acces în sferturi FC Argeș (2-1 cu Universitatea Craiova) și Hermannstadt (4-1 cu Chindia Târgoviște)

*0-1, MIN. 23: CHITAȘ, lansat în adâncime, cu o pasă printre,  a marcat plasat, cu un șut pe jos

*0-2, MIN. 46: MUACIR a reluat în plasă din apropiere, după șutul în bară trimis de Chitaș

*0-3, MIN. 51: penalty transformat de DRONCA, șut în dreapta, după un fault făcut de Ceaca la R. Lazăr, la un corner

*0-4, MIN. 71: B. ROTAR, șut superb, în diagonală, din afara careului

*0-5, MIN. 85: R. STĂNESCU, finalizare simplă, din postura de singur cu portarul, din pasa lui Muacir

*0-6, MIN. 89: R.  LAZĂR, lat din apropiere, la deviarea lui Muacir, cu capul, după un corner

Se face rapid 0-3, iar băimărenii se joacă cu ocaziile: Fl. Stângă (57) – a scos cu piciorul șutul lui Alexe din careu

La pauză, băimărenii, cu Gneba cel mai bun jucător, conduc de justețe, iar ocnamureșenii au căzut pe locul al 4-lea.

Muacir (6) a trimis în transversală după un corner. Dronca (10) – a trimis periculos, puțin peste transveraală. Ceaca (13) – o acțiune individuală încheiată cu un șut prins de portar. Socaci (16) a șutat peste de la marginea careului. D. Mic a fost eliminat direct în minutul 32, după un diferend cu Ciocan (a primit galben), ocnamureșeanul fiind călcat pe mână în prima fază și replicând.

Sub 50 de spectatori prezenți la arenă cu 45 de minute înaintea startului, interes extrem de scăzut înaintea confruntării decisive pentru echipa din Alba.

În cele din urmă s-au strâns în jur de 300 de spectatori.

În Cupă, “Soda dragă” era neînvinsă după disputele cu prim-divizionarele Chindia Târgoviște (1-0, la Ocna Mureș) și CSU Craiova (1-1, la Zlatna, în noiembrie) și a avut în față o oportunitate unică în compania unei nou-promovate în eșalonul secund.

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Fl. Stângă – Gorba (77, Bucșa), Paleoca, Cimpoieșu, D. Mic – Guț (67, Cioargă), Socaci (54, G. Goronea), Al. Giurgiu/ cpt, Căt. Creț – D. Ghiță, Ceaca (67, Ad. Coman); rezerve Cadar, Roman, Al. Țăranu. Antrenor Dan Roman.

Minaur: Al. Costache (72, Băilă) – Ct. Alexe, Mondragon/cpt., R. Lazăr, I. Neacșu (72, D. Simion) – Gneba – Ciocan (46, B. Rotar), D. Matei, Dronca (72, R. Cin), Chitaș (72, R. Stănescu)- Muacir; rezerve Băilă – Văsălie, D. Gherman, Oiță, Potcoavă. Antrenor Mihai Iosif.

Arbitri R. Vidican (Satu Mare), D. Lucaciu (Cluj-Napoca), I. Corb (Satu Mare); rezervă Căt. Buși (Rm. Vâlcea) Observatori – Fl. Hîncu (Brașov) și Cr. Gîț (Deva).

Avertismente: Socaci (52)/ Chitaș (25), Ciocan (32), D. Matei (60) Cartonaș roșu: D. Mic (32)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Unsprezecele Albei în opinia antrenorilor divizionarelor terțe! E. Codrea, Agbomoniyi, Cunțan și Kilyen – 3 nominalizări

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu 4 reprezentante prezente pe cea de-a treia scenă fotbalistică, toate în Seria 9 din Liga 3, am avut un sezon interesant în această toamnă, în primul rând datorită multitudinii de derby-uri județene disputate (au fost 10 în cele 15 etape).

Cum iarna este în același timp un prilej de pauză și de diverse anchete, am căutat să întocmim cel mai bun unsprezece al formațiilor din Alba, plecând de la opiniile celor 4 antrenori principali. Singura condiție pusă în alcătuirea formațiilor a fost respectarea regulii jucătorilor under (3 la număr). Și la acest capitol se cuvine o precizare, Marcel Rusu a declinat răspunsul din motive de sănătate, în momentul în care i-am solicitat părerea, motiv pentru care am apelat la președintele Mihai Dăscălescu (la sugestia “principalului” unirist).

Au fost 4 jucători care au strâns câte 3 voturi, E. Codrea și Agbomoniyi (CSM Unirea Alba Iulia), respectiv Cunțan și Kilyen (CSU Alba Iulia), doi fiind juniori.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Florin Șerban, marele perdant

Această regulă a juniorilor “under” a contat în deciziile antrenorilor principal și cu siguranță un exemplu de fotbalist care a avut de suferit din această pricină este portarul Florin Șerban (dar nu numai), de la CSU Alba Iulia, considerat cel mai bun goalkeeper din județ, care însă a intrat în “concurență” cu Roland Csapo (Metalurgistul Cugir) – preferat întrucât acoperă capitolul “juniori”, unul în suferință în Alba. Referindu-ne la jucătorii “under” au fost doar 6 propuneri, în condițiile în care fiecare conjudețeană are în lot minimum 6 jucători de profil. Și tocmai din acest motiv, al obligativității a 3 jucători under, dar și a faptului că s-au strâns mai mulți jucători cu același număr de voturi, am fost nevoiți să alcătuim două formule de echipă (alternând juniorii Csapo și Gorba, care au avut câte două voturi). În cele ce urmează vă prezentăm formulele de echipă oferite de antrenorii principali.

*Lucian Itu (Metalurgistul Cugir): Csapo – Cunțan, S. Itu, Vlădia, Vitinha – Boldea, P. Păcurar – Șaucă, Cocan, G. Goronea – Agbomoniyi (8 de la Metalurgistul, câte unul de la CSU Alba Iulia, CS Ocna Mureș și CSM Unirea Alba Iulia)

*Mihai Dăscălescu (CSM Unirea Alba Iulia): Fl. Șerban – Cunțan, Kilyen, Benkirat, E. Codrea – Sebaș, Mâlnă, C. Cristea, Indrei – Fetița, Agbomoniyi (8 de la CSM Unirea, 3 de la CSU Alba Iulia, niciunul de la Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș)

*Mihai Manea (CS Universitatea Alba Iulia): Fl. Șerban – Gorba, Kilyen, E. Codrea, Bucurică – Boldea, Al. Giurgiu – Cunțan, Herci, Indrei – Agbomoniyi (5 de la CSU Alba Iulia, 3 de la CSM Unirea, 2 de la CS Ocna Mureș, unul de la Metalurgistul Cugir)

*Dan Roman (CS Ocna Mureș): Csapo – Gorba, Kilyen, E. Codrea, Bucurică – C. Cristea, Al. Giurgiu – Șaucă, P. Păcurar, Căt. Creț – Ceaca (4 de la CS Ocna Mureș, 3 de la Metalurgistul Cugir, câte doi de la CSU Alba Iulia și CSM Unirea)

Nominalizări juniori (6 jucători): E. Codrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 3, Cunțan (CS Universitatea Alba Iulia) – 3, Gorba (CS Ocna Mureș) – două, Csapo (Metalurgistul Cugir) – două, S. Itu (Metalurgistul Cugir) – una, Sebaș (CSM Unirea Alba Iulia) – una. În total au fost propuși 26 de fotbaliști, câte 8 de la Metalurgistul Cugir și CSM Unirea Alba Iulia, respectiv câte 5 de la CSU Alba Iulia și CS Ocna Mureș.

Sufragiile au fost extrem de diverse, a contat și subiectivismul (câte 8 nominalizări din propriul efectiv în cazurile lui Lucian Itu și Mihai Dăscălescu), au existat și propuneri surpriză (gen G. Goronea – CS Ocna Mureș, dar și o absența din top a uniristului Răzvan Fetița, principalul marcator din județ) și în cele din urmă niciun jucător nu a întrunit unanimitate. Pe lângă juniorii E. Codrea și Cunțan, doar Kilyen (foto stânga, CSU Alba Iulia) și Agbomoniyi (foto dreapta, CSM Unirea) au mai strâns câte 3 voturi, acestora alăturându-se alți 10 jucători cu câte două nominalizări.

Formula ideală 1: Csapo (j) – Cunțan (j), Kilyen, E. Codrea (j), Bucurică – Boldea, Al. Giurgiu (C. Cristea) – Șaucă, P. Păcurar, Indrei – Agbomoniyi; rezerve Gorba, Fl. Șerban

Formula ideală 2: Fl. Șerban – Gorba (j), Kilyen, E. Codrea (j), Bucurică – Boldea, C. Cristea (Al. Giurgiu) – Cunțan (j), P. Păcurar, Indrei (Șaucă) – Agbomoniyi; rezervă Csapo.

Sunt câte 4 jucători de la Metalurgistul Cugir, CSM Unirea Alba Iulia și CSu Alba Iulia, respectiv doi de la CS Ocna Mureș.

În privința locurilor din linia de mijloc, sunt în discuție mai multe variante, câtă vreme în calcule au intrat fotbaliști ce pot evolua pe mai multe posturi, mai ales în zona centrală, și au strâns același număr de voturi, cum ar fi de exemplu Boldea, P. Păcurar, C. Cristea sau Al. Giurgiu, putându-se jongla în diverse moduri (respectiv titularizarea oricărora). Am încercat, pe cât posibil în acest exercițiu de imagine să respectăm posturile în care au evoluat de regulă respectivii jucători. Probleme au apărut în defensivă, cu puține nominalizări, motiv pentru care uniristul E. Codrea (junior) a apărut în zona centrală (deși a evoluat în majoritatea cazurilor apărător lateral), situație în care în flancul stâng a intrat Bucurică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Albaiulianca Iris Axintie, convocată la lotul României de baschet Under 16

Dan HENEGAR

Publicat

în

Baschetbalista albaiuliană Iris Axintie a fost convocată la lotul României Under 16, fiind în premieră solicitată pentru o acțiune a unei echipe naționale.

“Tricolorele”, pregătite de un staff coordonat de Svetlana Simion și format din Norbert Kovasch, Mihai Căprărescu și Florian Năstase, au în această perioadă un cantonament centralizat la Pitești, pentru o selecție națională, la care participă 25 de jucătoare.

“Este o jucătoare talentată, serioasă și muncioare și merită această convocare. Face parte din generația regretatului Nicușor Marcu, cel care a descoperit-o și a îndrumat-o, eu preluându-i din mers munca în urmă cu un an și jumătate”, a spus George Lăncrănjan, cel care a colaborat cu talentata baschetbalistă și la turneul final al Campionatului Under 16.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iris Axintie acoperă mai multe poziții, în prezent evoluează pe postul de extremă, iar sub comanda lui George Lăncrănjan a devenit campioană națională la ONSS cu echipa LPS Alba Iulia, fiind desemnată MVP-ul turneului final. Se pregătește în orașul natal și joacă în cadru organizat la ACS Gladiuus Tg. Mureș, participând doar la meciuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Înotătorii de la LPS Alba Iulia, la ultimul concurs al anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

În bazinul “Dacia” din Timișoara s-a disputat în weekend concursul de înot “25 m Sprint”, competiție tradițională ajunsă la a 37-a ediție.

La întrecere au fost prezenți 285 de sportivi care au reprezentat 9 cluburi din Arad, Reșița, Timișoara și Alba Iulia. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia a avut la start 16 copii, cei mai mici înotători ai secției, cu vârste între 6 și 10 ani, pregătiți de prof. Daniela Bob. La final echipa Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia s-a clasat pe locul al treilea, cu 51 de medalii obținute (19 medalii de aur, 20 de medalii argint și 12 medalii de bronz). Totodată Nicolas Dan a realizat 4 recorduri ale competiției la categoria băieți 6 ani, în probele de 25 metri bras, 25 m spate, 25 m fluture și 25 m picioare craul.

Au urcat pe podium: *Nicolas Dan (băieți 6 ani): 8 medalii de aur în probele de 25 metri spate, 25 m fluture, 25 m picioare craul, 25 m picioare bras, 25 m liber, 25 m bras, 25 m picioare spate și 25 m picioare fluture; *Rafael Bodae (băieți 7 ani): 4 medalii de aur în probele de 25 metri picioare spate, 25 m spate, 25 m future și 25 m picioare craul; o medalie argint la 25 m bras și o medalie de bronz la 25 m liber; *Ilinca Ileană (fete 10 ani): 3 medalii de aur în probele de 25 metri liber, 25 m spate, 25 m fluture; două medalii de bronz la 25 m picioare spate și 25 m picioare bras; *Lorand Palfi (băieți 8 ani): două medalii de aur în probele de 25 metri fluture și 25 m picioare bras; 3 medalii de argint la 25 m bras, 25 m picioare fluture, 25 m spate; o medalie de bronz la 25 m liber; *Mihail Vlad (băieți 9 ani): două medalii de aur în probele de 25 metri picioare spate și 25 m picioare fluture; 3 medalii de argint la 25 m fluture, 25 m picioare craul și 25 m spate; *Mihai Stănilă (băieți 6 ani): 8 medalii de argint în probele 25 metri liber, 25 m bras, 25 m picioare spate, 25 m picioare fluture, 25 m spate, 25 m fluture, 25 m picioare craul și 25 m picioare bras; *Cristina Baciu (fete 10 ani):  două medalii de argint în probele de 25 metri picioare spate, 25 m picioare fluture; 3 medalii de bronz la 25 m spate, 25 m fluture, 25 m picioare craul; *Ștefan Nechita (băieți 9 ani): două medalii de argint în probele de 25 metri picioare spate și 25 m picioare fluture; *Robert Constantinescu (băieți 10 ani): o medalie de argint la 25 metri bras și medalie de bronz la 25 m liber; *Tudor Bucatcă (băieți 10 ani): 3 medalii de bronz în probele de 25 metri bras, 25 m picioare spate și 25 m picioare bras; *Alexandra Lefter (fete 9 ani) – o medalie de bronz în proba de 25 metri picioare spate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deși nu au cucerit medalii, au avut o comportare notabilă și următorii sportivi: *Matei Bodae (băieți 10 ani): locul 4 la 25 metri picioare spate și locul 6 la 25 m picioare bras; *Iulia Stănilă (fete 9 ani): locul 5 la 25 metri fluture și 25 m picioare bras; locul 6 la 25 m bras, 25 m picioare spate și 25 m picioare fluture; *Sofia Sima (fete 9 ani): locul 5 la 25 metri bras și locul 6 la 25 m picioare bras; *Antonia Vecsei (fete 10 ani): locul 8 la 25 metri future; *Ema Ciucă (fete 10 ani): locul 11 la 25 metri bras. După ultimul concurs al anului urmează o binemeritată vacanță, iar activitatea va fi reluată la începutul lunii ianuarie 2023.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea