Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE TEXT, CFR Cluj II – Unirea Alba Iulia 0-1 (0-0) | „Alb-negrii”, prima victorie externă, cadou de ziua lui Gicu Grozav!

Dan HENEGAR

Publicat

în

“Alb-negrii” au reușit prima victorie externă, stricând invincibilitatea stagională a formației CFR Cluj II, scor 1-0 (0-0), unica reușită a jocului fiind autogolul lui Konare (64), la centrarea lui Apetri, intrat în teren de puțin timp.

Succesul este dedicat lui Gicu Grozav, finanțatorul echipei din Cetatea Marii Uniri, care astăzi a împlinit 27 de ani. În distribuția vizitatorilor s-a aflat fratele său mai mare, Ionuț, unul dintre artizanii acestui rezultat pozitiv

Unirea Alba Iulia a legat două victorii consecutive și a spart gheața pe terenuri străine, unde nu reușise nimic în acest sezon.

Specializaţi” în victorii repurtate în derby-uri judeţene, victime fiind Metalurgistul Cugir şi Industria Galda, şi cu presiunea îndepărtată de pe umerii antrenorului Adorian Himcinschi, „alb-negrii” încearcă să puncteze şi pe terenuri străine.

*0-1, MIN. 64: centrare Apetri din dreapta, iar un adversar KONARE, și-a introdus balonul în plasă, deviind nefericit cu tibia

*Adorian Himcinschi: „Cred în mine și grupul Unirii”

Am început mai slab sezonul, dar încet, încet ne apropiem de vârful de formă și legăm evoluțiile convingătoare. Comparativ cu deplasările de la Recea și Reghn a apărut unitatea de grup, care contează enorm. Arătăm ca o echipă, iar liderii își spun cuvântul. Unirea are potențial și muncim pentru a ne înbunătățim evoluțiile. Îi dedicăm victoria lui Gicu Grozav, am vrut să-i oferim o bucurie„, a spus Adorian Himcinschi.

Acum două săptămâni, „principalul” unirist era în pericol, dar corabia „alb-negrilor” s-a redresat. „Sincer, nu m-am temut nicio secundă că voi fi înlocuit. Cred în mine și în grupul Unirii, iar asta a contat foarte mult. Am un contract bine stabilit, iar conducătorii decid mai departe„, a încheiat Himcinschi.

Partida a început echilibrat, feroviarii dominând teritorial, însă prima oportunitate aparține Unirii în minutul 23, când Lăsconi a șutat alături de la 14 metri.

Căt. Suciu are o primă intervenție bună în minutul 29, când a respins în corner șutul lui Giurgean, din unghi. Căpitanul gazdelor, Kereki a fost înlocuit din pricina unei accidentări la piciorul stâng.

0-0 la pauză

Actul secund a început mai alert, Potra (52) a marcat însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Davidaș (55) și-a încercat șansa, balonul fiind prins în doi timpi de portarul Ad. Rus. O ocazie mare pentru Unirea, reluare cu capul peste Davidaș, din 8 metri, la centrarea lui Tat (62). „Alb-negrii’ au fost mult mai periculoși în mitanul al doilea, având marile oportunități. Căt. Suciu a reținut lovitura liberă de la 27 de metri executată de Girugean

După gol, Al. Man (68) a mai ratat o ocazie de majorare a scorului, după un corner executat de Selagea

Echipe de start: *CFR Cluj II: Ad. Rus – Kereki (40, Potra), Konare, Cl. Petruș, Al. Petruș (46, Petrila), Roș, Giurgean, Ad. Pop (67, Dat), Pîrv, Hamed (75, Șter), Figueira; rezerve Țărmure, Băican, Cătinaș. Antrenor Gheorghe Barbu.

Gazdele aliniază o formulă foarte tânără cu o medie de vârstă de 19 ani și 5 luni, de la prima echipă fiind Ad. Rus, Ad. Pop și Hamed. În tribune în jur de 150 de spectatori, unii de „lux” precum Iuliu Mureșan, Răzvan Zamfir, Mihai Dăscălescu, Bogdan Mara, Marius Bilașco, Stelian Gherman, Cristi Pojar sau Alpar Meszaros

*Unirea Alba Iulia: Căt. Suciu – N. Rus (57, Apetri), I. Grozav, Al. Man, Ad. Matei -B. Ștef (73, Schiau), S. Fulea (90+1, Onacă), Selagea, Tat  (77, An. David)- Davidaş, Lăsconi; rezerve Petric, R. Scrob, M. Oprea. Antrenor Adorian Himcinschi.

Avertismente:  Petrila (75)/ B. Ștef (47)

Astăzi, de la ora 17.00, pe „CMC”, în etapa a şasea a Ligii a 3-a, se înfruntă CFR Cluj II, echipa secundă a prim-divizionarei din „Gruia”, unica invincibilă din Seria a 5-a şi formaţia din Cetatea Marii Uniri, singura din serie ce nu a izbutit nimic în deplasare, zero puncte şi zero goluri marcate! Unirea, cu 7 puncte, este pe locul 9, la egalitate cu „U” Cluj, Sănătatea Cluj şi Performanţa Ighiu, iar „feroviarii mici” au 9 puncte, situându-se pe poziţia a 5-a.

[nggallery id=4621]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea