Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – CSM Școlar Reșița 0-2 (0-2) | „Rosso-nerri” continuă să spere la promovare după prima victorie externă, „alb-negrii, în hora retrogradării

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Școlar Reșița rămâne în „cărțile promovării” în Liga a 2-a, după prima victorie externă din 2017, la Galtiu, 2-0 (2-0) cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, partidă întreruptă ieri din pricina ploii abundente, astăzi jucându-se 68 de minute.

Trupa lui Dorinel Munteanu are 45 de puncte și se menține pe podiumul Seriei a 4-a, la un punct de Ripensia Timișoara.

Pentru „rosso-nerrii” din Banat au punctat Liuba (22, la prima atingere de balon a jocului din a doua zi) și Muselin (37), în a doua jumătate a primului mitan început ieri. În familia Himcinschi, fericit este fiul, Fabian, care a învins echipa tatălui său Adorian, într-un duel în premieră în Liga a 3-a. Partida a început ieri și s-a reluat în această dimineață, fiind la discreția vizitatorilor, ce s-au impus facil, într-o partidă ce nu a avut niciun cartonaș galben.

„Alb-negrii” sunt în hora retrogradării, după al treilea eșec consecutiv și un singur punct acumulat în ultimele 5 jocuri.

*Adorian Himcinschi: „Tinerețea ne privează de rezultate pozitive”

Este o diferență față de celelalte combatante, noi jucăm cu 8 juniori și trebuie răbdare. Acest handicap ne costă, există o diferență de valoare și de prestație. Am început practic meciul de la 0-1, acest gol primit și-a pus amprenta, rezultând o jumătate de repriză modestă pentru noi. În a doua repriză am încercat și pe alocuri am reușit să punem probleme, având 3-4 ocazii„, a declarat Adorian Himcinschi, după eșecul cu CSM Școlar Reșița.

Acesta a vorbit și despre lupta pentru evitarea retrogradării. „Ne așteaptă trei etape grele, cu meciuri în care întâlnim și două contracandidate. Căutăm soluții pentru a ne salva. Tinerețea ne privează de rezultate pozitive, e puțin un punct în ultimele 5 jocuri, dar avem șansa că echipele contracandidate, Becicherecu sau UTA 2 nu punctează. E un sentiment aparte acum în familia Himcinschi, m-am întâlnit doar 5 minute în aceste zile cu Fabi, dar eu mă gândesc la mine și la echipa mea„, a precizat principalul unirist.

*Leo Doană: „Promovarea nu depinde doar de noi!”

Suntem acolo, în lupta promovării, la un punct. Jucăm până la capăt să câștigăm toate jocurile, dar așteptăm să se încurce contracandidatele, Ripensia și Industria Galda, dacă învinge pe Lugoj. A fost o situație ciudată cu meciul în două zile, până la urmă este bine că am jucat, am marcat rapid și am început partida practic de la 1-0. Felicit echipa pentru atitudine, determinare și victorie, iar adversarii pentru fair play, Dorinel Munteanu contează enorm că este lângă noi, pentru moralul băieților, chiar dacă nu se implică la indicații tehnico-tactice„, a spus Leo Doană.

 

La 17 ore distanță de la startul jocului din Seria a 4-a a Ligii a 3-a, se va relua partida. Partida va începe de la scorul de 0-0, din minutul 22, cu o fază fixă în apropierea careului albaiulian, ambele echipe schimbându-și echipamentele comparativ cu ziua de vineri.

*min. 89: intră Epure, a ieșit Muselin

*min. 88: a intrat Cordoș, a ieșit Tat

*min. 84: a ieșit Costescu, a intrat Negoescu

*min. 77: centrare Selagea, reluare cu capul Lăsconi puțin peste bară!

*min. 76: Poiană a intrat în locul lui Keita

*min. 74: o nouă ratare mare a Reșiței, cap peste din 5 metri Breșneni, după un corner

*min. 71: F. Himcinschi a intrat în locul lui Beloescu

*min 67: ratare Beloescu, din 5 metri, reluare peste, la centrarea lui Costescu din dreapta

*min. 66: prima ocazie a gazdelor, G. Toma, din apropiere a reluat cu capul, mingea fiind îndepărtată de un fundaș din fața porții

*min. 65: G. Toma îl înlocuiește pe M. Oprea

*min. 48: șut din 16 metri Costescu, iar mingea a căzut pe transversală

*min. 46: ratare mare Beloescu, șut din 12 metri peste transversală!

Repriza „scurtă” s-a încheiat cu 2-0 pentru vizitatori, uniriștii neavând niciun șut la poartă

*min. 45: Căt. Suciu a respins în față lovitura liberă executată de Breșneni

*0-2, MIN. 37: MUSELIN împinge mingea în oartă din apropiere după o nesincronizare între B. Ștef și Căt. Suciu, fundașul unirist greșind pasa cu pieptul

*0-1, MIN. 22: jocul s-a reluat cu o lovitură liberă de la 17 metri, executat perfect de LIUBA, peste zid, în stânga lui Suciu, lângă bară!

*Terenul este OK, o motopompă a lucrat toată noaptea

Acum terenul se prezintă în condiții acceptabile, apa fiind scoasă în cursul nopții de o motopompă. Gazonul este ușor moale, doar în colțul din stânga terenului mai lucrându-se pentru îndepărtarea unei bălți, fiind retrasată suprafața de joc. Terenul de la Galtiu, inundat ieri este utilizabil.

 

Echipe: *AFC Unirea: Căt. Suciu – B. Ştef, Scrob, M. Oprea (65, G. Toma), Al. Giurgiu – Selagea, Onacă – Schiau, S. Culda, Tat (88, Cordoș) – Lăsconi; rezerve Petric – F. Morar, Davidaş, Cuștiuliță, Joldeș. Antrenor Adorian Himcinschi.

CSM Reșița: Zimmermann – Szijj, Banac, Opriș, Liuba, Bloju, Muselin, Breșneni, Beloescu, Costescu, Keita; rezerve M. Călin, Covăsală, Epure, F, Himcinschi, Negoescu, Poiană, Săndescu. Antrenor Leontin Doană.

Meciul e arbitrat de centralul Bogdan Dumitrache (Bucureşti) şi tuşierii Nicuşor Marin şi Mihai Marian Ionescu (ambii din Suseni, Argeş). Observatori au fost delegaţi Dan Jiga (Bistriţa) şi Teodor Biriş (Hunedoara).

[nggallery id=3888]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea