Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Lecții de istorie vie cu daci, romani și dansatoare din Garda Apulum, la două instituții școlare din Cugir. Tehnică militară și povestea anticei cetăți Singidava

Ziarul Unirea

Publicat

în

lectii de istorie vie cugir01Vineri, 8 decembrie 2015, elevii a două instituții școlare din Cugir, respectiv Școala Generală nr. 3 și Colegiul Național ”David Prodan” s-au bucurat de prezența dacilor, romanilor și dansatoarelor din trupa Garda Apulum.

Astfel, voluntarii albaiulieni care compun formațiile de reenactment antic coordonate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, respectiv Lupii Apulonului, Legiunea XIII Gemina și Magna Nemesis, au susținut două lecții de istorie vie. Alături de prezentările de tehnică militară dacică și romană, s-a spus și povestea anticei cetăți dacice a Singidavei, care este situată chiar în orașul Cugir.

Acțiunea a avut în primul rând un scop educativ, dar pe această cale s-a dorit și promovare celei de a X-a ediții a Festivalului Cetăților Dacice, care în vara anului viitor va avea loc în Cugir.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Casa de Cultură Cugir, Asociație pentru Istorie Vie Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinul Societății de Transport Public Alba Iulia. (A.M.)

[nggallery id=1390]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea