Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Lansarea proiectului „Sugestiv Pentru Esența Caracterului Individual: Altruism și Laitmotiv”, la UAB. Tineri din Alba, încurajaţi să se implice activ în acţiuni de voluntariat

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sugestiv Pentru Esența Caracterului Individual: Altruism și Laitmotiv” – SPECIAL

Lansare proiect SPECIAL la UAB012Grupul informal de tineri intitulat “SPECIAL”, coordonat de Tudor Drăgoi, a lansat sâmbătă, 5 aprilie a.c., proiectul cu numele „Sugestiv Pentru EsenŢa Caracterului Individual: Altruism Şi Laitmotiv”. În urma concursului de proiecte desfăşurat pe plan naţional, aceştia au obţinut finanţare din partea Comisiei Europene prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în cadrul programului Tineret în Acţiune, sub-acţiunea 1.2. – Iniţiative ale Tinerilor. Proiectul scris de tinerii albaiulieni a ocupat locul 14 pe plan naţional, în ordinea punctajelor acordate, din totalul de 235 de proiecte depuse spre finanţare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul îşi propune creşterea gradului stimei de sine şi al încrederii în propriile forţe în rândul tinerilor din grupul ţintă, prin încurajarea implicării lor active în acţiuni de voluntariat. Pentru atingerea acestui scop, au fost atraşi în proiect parteneri precum Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Judeţean de Voluntariat Alba şi Asociaţia “PRO Tinereţe”. La conferinţa de lansare a proiectului au fost prezenţi, pe lângă membrii echipei de implementare a proiectului, reprezentanţi de seamă ai Universităţii, precum domnul rector prof. univ. dr. Daniel Breaz, domnul prorector prof. univ. dr. Moise Achim, doamna conf. univ. dr. Larisa Dragolea, directorul Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul instituţiei, reprezentanţi ai ALUMNI UAB, voluntari, membri ai echipelor de implementare şi beneficiari ai diferitelor proiecte destinate dezvoltării tinerilor: Magda Leah, Mihai Arsîn şi Cristian Fleşeru precum şi alţi tineri interesaţi de dezvoltare personală şi profesională.

Prezentul proiect se desfăşoară pe parcursul a 5 luni calendaristice, urmând a fi finalizat în iulie a.c. Printre activităţile acestuia se numără patru ateliere de Lansare proiect SPECIAL la UAB014lucru distincte, care vizează autocunoaşterea, dezvoltarea personală, dezvoltarea inteligenţei emoţionale şi identificarea resurselor intrinseci care contribuie la depăşirea barierelor şi atingerea succesului, două activităţi practice –organizarea unei campanii de donare de carte şi a unei vizite la căminul de bătrâni/casele de copii din judeţ-, precum şi elaborarea unui ghid care va furniza celor interesaţi informaţii cu privire la voluntariat şi contribuţia acestuia la formarea brandului personal. Metodele care vor fi utilizate pe parcursul desfăşurării acestor activităţi aparţin educaţiei non-formale şi se vor baza pe participarea activă a tinerilor implicaţi.

Întrucât din echipa de implementare a proiectului fac parte şi minori, în cadrul acesteia a fost cooptată o persoană care va avea, ca şi coach, rolul de a crea contextul necesar dezvoltării tinerilor. Toţi elevii, studenţii şi absolvenţii participanţi la proiect (cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani, cu sau fără oportunităţi reduse, de pe teritoriul judeţului Alba) vor primi diplome care atestă implicarea lor în activităţi extra-curriculare, în timp ce tinerii membri ai echipei de implementare vor primi, la finalizarea proiectului, un certificat Youthpass – care face dovada competenţelor şi abilităţilor dobândite pe parcursul implementării proiectului.

“Proiectul SPECIAL răspunde nevoii tinerilor de a-şi creşte încrederea în propriile forţe, de a deveni mai siguri pe sine, de a se dezvolta personal şi de a evolua într-o societate în care devine tot mai pregnantă nevoia de afirmare prin propriile puteri. Mai mult, a fost identificată nevoia tinerilor de a se dezvolta şi a dobândi competenţe şi abilităţi într-un context diferit de cel formal, cunoscut şi experimentat până în prezent. Astfel, proiectul „Sugestiv pentru esenţa caracterului individual: altruism şi laitmotiv” vizează furnizarea contextului care răspunde nevoilor tinerilor din grupul ţintă prin voluntariat şi educaţie nonformală, aducând un aport semnificativ la evoluţia tuturor beneficiarilor săi direcţi sau indirecţi” a declarat Tudor Drăgoi, coordonatorul proiectului.

[nggallery id=1425]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea