Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: La Câmpeni, moții au dansat Hora Unirii la împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

mica unire sarbatorita la campeni29Sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 9:30, în piața centrală a oraşului Câmpeni din fața statuii lui Avram Iancu, patrioții locali s-au adunat cu toții pentru a aniversa 156 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa filialei locale a Asociației Cultural-Patriotice ”Avram Iancu”, Primăriei și Consiliului Local Câmpeni și a Asociațiunii ASTRA – Despărțământul ” Iosif Șterca Șuluțiu” Câmpeni-Abrud, la acest moment participând din partea Partidului Național Liberal, Adrian Teban – primarul orașului Cugir și copreședintele PNL Alba, deputatul Dan Simedru și profesorul Dan Cherecheș.

Omagierea Micii Uniri a început cu intonarea Imnului Național al României și a fost urmată de discursul primarului Ioan Călin Andreș care a prezentat importanța acestui moment din istoria poporului român.

În semn de respect pentru cei care au luptat de-a lungul timpului ca să se îndeplinească visul de veacuri al românilor – unirea într-un singur stat, au urmat depuneri de coroane de flori la statuia lui Avram Iancu, cel care i-a condus pe înaintașii noștri din Transilvania în lupta pentru unirea tuturor românilor. Astfel, la statuia ”Crăișorului Munților” au depus coroane de flori și au păstrat un moment de reculegere, delegațiile Primăriei și a Consiliului Local Câmpeni, a filialei locale ”Avram Iancu”, a Asociațiunii ASTRA – Despărțământul ” Iosif Șterca Șuluțiu”, Școala Gimnazială Câmpeni, filiala locală PSD, PNL Alba, Colegiul Național ”Avram Iancu” și Liceul Tehnologic Silvic.

Momentul omagial s-a încheiat cum se obișnuiește de obicei pe data de 24 ianuarie, cu o Horă a Unirii în care s-au prins toți participanții la eveniment.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=2942]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea