Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: La Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir, peste 300 de credincioşi au luat Aghiazma de Bobotează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biserica ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir (cunoscută şi sub numele de Catedrala din Cugir), a devenit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 300 de credincioşi veniţi în această dimineaţă să participe la Slujba de Bobotează şi să ia Aghiazma mare.

Citește și: De ce se întorc apele râului Iordan în fiecare an în ziua de Bobotează. Explicația biblică și ștințiifică care determină întoarcerea cursului râului Iordan

Boboteaza la Biserica din Cugir (4)După participarea la Sfânta Liturghie oficiată în incinta bisericii de către preotul paroh, părintele Mircea Giurgea numeroşii localnici, mulţi dintre ei însoţiţi de copii au suportat în faţa lăcaşului de cult ,,gerul Bobotezei’’ pentru a asista la slujba de sfinţire a apei. De apreciat faptul ca, profesoare de religie de la Şcoala Gimnazială ,,Singidava’’ şi de la Şcoala Gimnazială nr 3 au venit la slujba consacrată Botezului Domnului însoţite de elevi ai şcolilor, iar la finalul slujbei, parintele Giurgea le-a vorbit acestora despre semnificaţia sărbătorii de Bobotează.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Mesaje de Sfântul Ioan • Urări de Sfântul Ioan • Felicitări de Sfântul Ioan

Apoi, fiecare creştin şi-a umplut vasele de sticlă sau din plastic cu apă, din recipienţii (conţinând peste 2000 litri de apă), aşezaţi pe scările din faţa bisericii. Apă, care după cum susţin ei, are efecte miraculoase.

Potrivit tradiţiei ortodoxe, apa sfinţită la bobotează, aşa numita Aghiazma mare, se bea în următoarele opt zile dimineaţa, pe nemâncate, iar apoi se foloseşte pentru sfinţirea caselor şi în cazul persoanelor grav bolnave.

Citește și: Mesaje de Paște • Urări de Paște • Felicitări de Paște • SMS de Paște

Boboteaza sau botezul Domnului încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi reprezintă în acelaşi timp şi una dintre cele mai importante sărbători de la începutul noului an.

  Constantin PREDESCU                  

[nggallery id=2874]   


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea