Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La Alba Iulia a avut loc inaugurarea Centrului de Simulare în instruirea medicală dedicat asistenților medicali și moașelor, primul din județul Alba

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Simulare în instruirea medicală dedicat asistenților medicali și moașelor din județul Alba a fost inaugurat miercuri, la Alba Iulia. În incinta sediului OAMGMAMR filiala Alba, au avut loc demonstraţii medicale privind resuscitarea şi recoltarea probelor de sânge.

Educaţia medicală continuă este un aspect important al profesiei medicale, indiferent de gradul profesional şi specializarea medicală. Noile metode de educaţie şi practică medicală bazate pe simulare permit învăţarea şi dezvoltarea competenţelor şi a tehnicilor medicale corect, sub supravegherea instructorilor, pe baza unui program bine structurat, fără a se pune viaţa pacientului în pericol.

„Filiala Alba a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România a demarat un amplu program de educaţie medicală continuă dedicat atât asistenţilor medicali şi moaşelor care doresc să fie la curent cu ultimele noutăţi în domeniu, cât şi tinerilor absolvenţi de şcoli postliceale sanitare care doresc să exerseze tehnicile medicale învăţate pe parcursul şcolii, în vederea deprinderii acestora. Anul acesta am demarat o serie de parteneriate cu şcolile postliceale, iar tinerii absolvenţi şi elevii din anii II şi III pot urma gratuit modulele noastre introductive special create pentru ei şi sperăm ca orele de practică în centrul de simulare vor creşte calitatea actului medica”, a declarat Graţiela Indreica, preşedinte OAMGMAMR filiala Alba.

Centrul de simulare permite învăţarea pe simulatoare simple şi complexe a tehnicilor medicale, cum ar fi: resuscitarea cardiorespiratorie, măsurarea semnelor vitale (puls, tensiune arterială), tehnicile de administrare a injecţiei intradermice, subcutanate şi intramusculare, de abord şi administrare a terapiei intravenoase, sondajul nasogastric, sondajul vezical şi îngrijirea traheală, simularea intervenţiei în cazul tulburărilor de ritm cardiac etc.

„Activitatea unui asistent medical este complexă. Sunt o serie de proceduri medicale pe care el trebuie să le realizeze corect şi să se asigure că disconfortul pacientului este cât mai mic. în final, pacientul trebuie să beneficieze nu doar de acces la tratament, diagnosticare corectă, medicamente, ci şi de servicii medicale de calitate. Educaţia medicală continuă este modalitatea prin care asistentul învaţă şi exersează tehnici noi, accesează informaţii medicale inovative şi astfel este capabil să ofere pacientului cele mai bune îngrijiri medicale”, a mai spus Graţiela Indreica.

Centrul de simulare în instruirea medicală se afla în incinta sediului OAMGMAMR filiala Alba din str. Tudor Vladimirescu, nr. 26 din Alba lulia.

[nggallery id=5985]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL într-o comună din Alba: Tânăr din Dolj, REȚINUT de polițiști după ce a rănit un bărbat cu cuțitul

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL într-o comună din Alba: Tânăr din Dolj, REȚINUT de polițiști după ce a rănit un bărbat cu cuțitul Un tânăr alcoolizat din Dolj a fost REȚINUT de polițiștii din Alba după ce a rănit un bărbat din Șibot, cu cuțitul, în timpul unui scandal.  Citește și: Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea