Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: „Know-how: pe drumul către succes”. Seminar interactiv între tineri şi antreprenori din Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Know-how_ pe drumul către succes09Echipa de implementare a proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!” din Alba Iulia  a organizat sâmbătă, 1 martie 2014, seminarul interactiv „Know-how: pe drumul către succes!”. În cadrul acestuia, tinerii participanți la proiect au avut oportunitatea de a interacționa cu antreprenori de la care au preluat modele de bune practici și care i-au ajutat să conștientizeze și să înțeleagă importanța implicării în activități extracurriculare pentru evoluția lor viitoare.

Pentru participarea la acest eveniment au fost selectați 20 de tineri elevi, studenți și absolvenți de pe teritoriul județului Alba – care, pe parcursul seminarului interactiv, au demonstrat spirit de inițiativă, creativitate, seriozitate și implicare.

Printre antreprenorii care au răspuns pozitiv invitației lansate de către grupul informal de tineri coordonat de Denisa Cotîrlea, se numără: Dalina Borcan, reprezentanta pensiunii „Terra Mythica” din Ighiu, Adrian Dușa, invitat din partea „Gabriel Advertising” și, totodată, director al filialei “Crucea Roșie” din județul Alba, Iulia Guș, reprezentanta agenției de turism “Ideativ Travel”, Cipriana Stan, reprezentanta “Ping și Pong” și, nu în ultimul rând, Sorin Tache, invitat din partea Vertical Graphic – firmă care, de altfel, sprijină tinerii inițiatori ai proiectului prin designul și printul materialelor publicitare aferente activităților desfășurate.

Tinerii participanți la proiect au fost profund impresionați de experiențele trăite în cadrul seminarului interactiv, considerând că antreprenorii care au luat parte la eveniment au fost deschiși, sinceri și au manifestat interes față de problemele abordate, dând dovadă de un real profesionalism.

Know-how_ pe drumul către succes02În cadrul seminarului interactiv,  Dalina Borcan a impresionat prin „plăcerea cu care vorbește despre propria-i afacere, prin noi idei cu privire la promovarea businessului”, prin veselia-i debordantă și prin ideile-i cu impact: „[…] este important să investești în oameni și să dai ce ai mai bun în tine”. Prin „[…] ideile noi, venite din pasiune” și prin „[…] respectul pentru comoara tradițională românească”, d-șoara Iulia Guș a stârnit în rândul celor prezenți o mai mare apreciere față de obiceiurile străvechi și a evidențiat importanța plăcerii asociate cu ceea ce faci.

Cipriana Stan, prin „prietenia pe care o degajă când vorbește, zâmbetul, lumina și buna dispoziție”, i-a cucerit pe toți cei prezenți; ea le-a transmis tuturor informații utile referitoare la necesitatea implicării lor emoționale în activitățile de zi cu zi, astfel că participanții conștientizează acum cât de important este „să simți oamenii cu care interacționezi și să te pliezi pe nevoile și așteptările lor”.

În ceea ce-l privește pe invitatul Adrian Dușa, participanții au fost impresionați de deschiderea cu care acesta a răspuns tuturor solicitărilor, de „[…] interesul manifestat pentru fiecare în parte”, de „[…] plăcerea cu care vorbește” și de faptul că „explică exact și amănunțit, dând dovadă de siguranță, încredere și profesionalism”.

Totodată, datorită interacțiunilor avute cu el, tinerii și-au reconfirmat faptul că este imperios necesar să se implice cât mai mult în activități extra-curriculare, să nu renunțe niciodată la ceea ce își doresc și să ofere profesionalism- atât în viața de zi cu zi, cât și în viitoarele afaceri pe care le vor conduce. Domnul Sorin Tache a impresionat prin atitudinea deschisă și sinceritatea debordantă cu care a tratat fiecare problemă în parte, tinerii admirând în special „atitudinea, nivelul ridicat de profesionalism, siguranța de care dă dovadă” și îndemnurile privind „abordarea strategică a activităților viitoare”. Mai mult, participanții la proiect s-au convins, în urma discuțiilor cu invitatul, că „[…] munca este esențială în dezvoltarea personală, indiferent de natura acesteia”.

Participanții au fost astfel încurajați să pună în practică ceea ce gândesc, să managerieze propria activitate și să atragă resurse pentru ducerea ei la bun sfârșit, să interacționeze cu mediul extern și să preia exemple de bune practici care, mai apoi, să îi inspire în activitatea derulată.

În demersul lor, tinerii echipei de implementare a proiectului au beneficiat de sprijinul acordat de către Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, proiectul fiind derulat în parteneriat cu: CICOC UAB, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba (CJV Alba), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Liga Studenților UAB (LSUA).

În viitorul apropiat, echipa de implementare pregătește celor interesați de dezvoltare personală un atelier de lucru în care vor fi abordate aspecte referitoare la  comportamentul, valorile și atitudinile necesare unui tânăr antreprenor pentru a demara drumul spre succes. De altfel, în cadrul proiectului vor mai fi organizate ateliere de lucru care vizează brandingul personal, comunicarea și leadershipul, dezvoltarea personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație; în cadrul tuturor evenimentelor mai sus menționate vor fi utilizate -cu preponderență- metodele non-formale de educație, accentul fiind pus pe participarea activă a tinerilor implicați.

Proiectul „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!” este  finanțat de Comisa Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale –ANPCDEFP şi se desfăşoară în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Sub-acțiunea 1.2. – Inițiative ale Tinerilor.

[nggallery id=1219]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea