Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „JOC ȘI CÂNT ÎN GRAIU’ MEU” – Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş a sărbătorit Ziua Internaţională a Limbii Materne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Limbii Materne are menirea de promova principii precum diversitatea lingvistică și culturală, dar și multilingvismul. Şi în acest an, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, alături de Biblioteca Municipală „Lucian Blaga”, în colaborare cu Liceul German Sebeș și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș au sărbătorit Ziua Internațională a  Limbii Materne, printr-o serie de evenimente.

Astfel, joi, 16 martie, începând cu ora 12.00, a fost organizat concursul cu tema : Istorie și cultură a Municipiului Sebeș – 8 Secole Sebeș – 8 Jahrhunderte Mühlbach, dedicat elevilor cunoscători ai limbii germane.

Iată lista câştigătorilor: Premiul I: David Fechete, Ioana Cautiș clasa a VI-a A,  Premiul II: Alexia Frățilă, Florin Paul Fleșeriu din clasa a VIII-a A, Premiul III: Ioana-Maria Tudor și Roland-Levi Mureșan clasa a X-a A, Mențiuni: Celia Sandu și Maria-Miruna Jurca din clasa a V-a A, Damaris Hodoroabă și Antonia Eveline Păcurar din clasa a VII-a B, Ema Pienariu și Maria Elena Cheșculescu din clasa a VII-a A, Andreea-Iuliana Covițe și Andreea-Rusalina Guța din clasa a IX-a A, Isaac Șuteu și David Dondea Maniu din clasa a V-a B, Naomi Liță și Anamaria Măcinic din clasa a VIII-a B, Simina Vișan și Alessandro Prunoiu din clasa a VI-a B.

Elevii participanţi au fost îndrumaţi de doamnele profesoare Delia Răulea, Ioana Neagu și Verona Onofrei. Din juriul concursului au făcut parte: prof. Roxana Suciu (Colegiul National „Lucian Blaga” Sebeș), prof. Petruța Monica și prof. Karin Sârbu (Liceul German Sebeș). Câștigătorii au fost premiați cu cărți în limba germană și cu diplome.

Ziua s-a încheiat cu un spectacol de muzică și dansuri susținute de: Ansamblul TRADIȚII UIORENE Ocna Mureș, Trupa de Dansuri Săsești Sebeș, interpreta Erzsebet Boros, Ansamblul de Dansuri Maghiare PIPACS din Ciumbrud, muzică țigănească interpretată de Georgiana Vesa, Gabriela și Nic Matei din Ocna Mureș, Grupul Vocal FELICIAN FĂRCAȘIU Sebeș și Ansamblul Folcloric STEJARUL Sebeșel. Atmosfera de tradiție și sărbătoare a fost întregită de prezentatorul Dan Lungu.

Rodica Hăprean, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeş

[nggallery id=3596]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea Campania „Moto Iepurașul” a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie și așa cum ne-au obișnuit, motocicliştii cugireni vor aduce bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din Cugir, Vinerea și Săliștea. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea