Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| INVESTIȚIE pentru elevi, la Sebeș: Amenajarea unei săli de clasă cu dotările necesare haloterapiei la Grădinița cu Program Normal Petrești

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

INVESTIȚIE pentru elevi, la Sebeș: Amenajarea unei săli de clasă cu dotările necesare haloterapiei la Grădinița cu Program Normal Petrești

Marți, 29.11.2022, la Grădinița cu Program Normal Petrești, unitate arondată Școlii Gimnaziale Petrești din municipiul Sebeș, județul Alba, a avut loc inaugurarea unei camere saline realizată de Clubul Rotary Sebeș.

Amenajarea unei săli de clasă cu dotările necesare haloterapiei face parte dintr-un proiect al clubului amintit mai sus, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeș și Școala Gimnazială Petrești. Scopul acestei amenajări este prevenirea bolilor respiratorii şi menţinerea unei stări de sănătate corespunzătoare a copiilor care frecventează această unitate de învățământ.

Festivitatea de deschidere a proiectului a avut loc în prezența domnului primar al municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a domnului viceprimar Dorin Albu, a președintelui Clubului Rotary Sebeș, doamna profesor Camelia Henegariu, a domnului Nicolae Dărăbanț – membru al aceluiași club, alături de cadrele didactice din unitate și de părinți.

Dintre beneficiile haloterapiei (terapia cu sare), doamna președinte Camelia Henegariu a amintit:
– sprijinirea sistemului respirator în combaterea și ameliorarea unor infecții/viroze respiratorii
– previnirea apariției virozelor și a infecțiilor respiratorii, precum cele de tip ORL
– creșterea imunității
– eliminarea toxinelor prezente în sistemul respirator ( ex. praf)
– prevenirea alergiilor și ameliorarea disconfortului cauzat de acestea.

Datorită acestui proiect, cadrele didactice din unitatea noastră școlară vor putea desfășura cu copiii unele activități recreative și educative într-un mediu cu ioni de sare, cu acordul scris al părinților, a precizat dna dir. Dana Cârcoană.

Mulțumim domnului primar Dorin Nistor pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect și Clubului Rotary Sebeș pentru finanțarea acordată.

Director, prof. Dana Cârcoană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea