FOTO: Intrarea în Cetate luminată feeric, sâmbătă seara, de cercetașii albaiulieni

festivalul luminii012Atmosferă de basm, sâmbătă seara, la intrarea în Cetatea Alba Carolina, unde, timp de câteva ore, pașii trecătorilor au fost îndrumați și luminați de miile de gulguțe aduse de cercetașii albaiulieni, care au sărbătorit ”Festivalul Luminii” și împlinirea a 20 de ani de funcționare a Centrului Local ”Axente Sever”.

Mobilizați de dublul eveniment, de la Lupișori – cei mai mici dintre cercetași, până la Seniori – cei mai experimentați, cu toții au muncit zile de-a rândul astfel încât totul să fie perfect, și așa cum puteți vedea și din imagini, le-a ieșit de minune!

Incontestabil, a fost cea mai reușită ediție a festivalului de până acum, și au fost răsplătiți pe măsură, cu felicitări și urări de ”Mulți ani înainte, cu activități, evenimente și aventuri”, cum numai ei știu să organizeze.

Înconjurați de cei care au venit să se bucure alături de ei, au schimbat cărți, au cântat, și-au povestit amintirile din camp-uri sau de la întâlniri, și le-au explicat celor care au vrut să afle ce înseamnă cercetășia, cum sunt ei ”Gata oricând” să își facă noi prieteni, să se distreze dar să și învețe, să fie pregătiți să-și întindă o mâna de ajutor, între ei, sau celor aflați în nevoie.

Sărbătoarea nu s-a terminat încă. Duminică cercetașii albaiulieni vor fi prezenți, de la ora 12.00, la Sala Unirii, unde vor deschide expoziția ”20 de ani de cercetășie, la Alba Iulia”. Vizitând-o, veți putea afla mai multe despre activitățile desfășurate de Centrul Local ”Axente Sever”, începând din 5 octombrie 1994, când a fost înființat de un grup de studenți pasionați de munte și până astăzi, când a ajuns la 150 de membri, fiind în acest moment cel mai mare centru de cercetași din România.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...