Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Intrarea în Cetate luminată feeric, sâmbătă seara, de cercetașii albaiulieni

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

festivalul luminii012Atmosferă de basm, sâmbătă seara, la intrarea în Cetatea Alba Carolina, unde, timp de câteva ore, pașii trecătorilor au fost îndrumați și luminați de miile de gulguțe aduse de cercetașii albaiulieni, care au sărbătorit ”Festivalul Luminii” și împlinirea a 20 de ani de funcționare a Centrului Local ”Axente Sever”.

Mobilizați de dublul eveniment, de la Lupișori – cei mai mici dintre cercetași, până la Seniori – cei mai experimentați, cu toții au muncit zile de-a rândul astfel încât totul să fie perfect, și așa cum puteți vedea și din imagini, le-a ieșit de minune!

Incontestabil, a fost cea mai reușită ediție a festivalului de până acum, și au fost răsplătiți pe măsură, cu felicitări și urări de ”Mulți ani înainte, cu activități, evenimente și aventuri”, cum numai ei știu să organizeze.

Înconjurați de cei care au venit să se bucure alături de ei, au schimbat cărți, au cântat, și-au povestit amintirile din camp-uri sau de la întâlniri, și le-au explicat celor care au vrut să afle ce înseamnă cercetășia, cum sunt ei ”Gata oricând” să își facă noi prieteni, să se distreze dar să și învețe, să fie pregătiți să-și întindă o mâna de ajutor, între ei, sau celor aflați în nevoie.

Sărbătoarea nu s-a terminat încă. Duminică cercetașii albaiulieni vor fi prezenți, de la ora 12.00, la Sala Unirii, unde vor deschide expoziția ”20 de ani de cercetășie, la Alba Iulia”. Vizitând-o, veți putea afla mai multe despre activitățile desfășurate de Centrul Local ”Axente Sever”, începând din 5 octombrie 1994, când a fost înființat de un grup de studenți pasionați de munte și până astăzi, când a ajuns la 150 de membri, fiind în acest moment cel mai mare centru de cercetași din România.

[nggallery id=2399]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea