Rămâi conectat

Sport

FOTO: Interviu cu secretarul general al Federaţiei Europene de Arte Marţiale, Shihai Cees van der Wal

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Alba Iulia va avea loc sâmbătă, 19 octombrie şi duminică, 20 octombrie, începând cu ora 9.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, Campionatul European de Arte Marţiale al Federaţiei IMAF Europa-FKNB România. Pentru a afla mai multe despre această competiţie, l-am intervievat pe maestrul Cees van der Wal, secretarul general al Federaţiei Europene, respectiv, persoana care a făcut posibil aceast concurs în Alba Iulia.

– În weekend-ul care urmează, în Alba Iulia va fi organizată o competiţie importantă de karate. Ce ne puteţi spune despre acet concurs?

– Întradevăr! La sfârşitul acestei săptămâni Alba Iulia va găzdui Campionatul European de Arte Marţiale organizat de Federaţia Europeană de Arte Marţiale în parteneriat cu Federaţia Română de acest profil. Acesată competiţie vine în ajutorul Federaţiei Române de Arte Marţiale, în speranţa că aceasta va creşte, se va dezvolta şi va deveni complexă. În cadrul acestui concurs nu vom vedea doar karate. Vor fi abordate mai multe stiluri ale artelor marţiale, printre care şi demonstraţii cu arme clasice.

– Ce v-a determinat să aduceţi acest Campionat European, tocmai în Alba Iulia?

– Senseiul Dumitru Danciu! Acesta face o treaba extraordinară aici, este un foarte bun organizator, demonstrându-ne acest lucru de foarte multe ori. Deasemenea, stricteţea şi corectitudinea lui Dumitru Danciu îmi dau încredere că această competiţie va fi una fantastică. Să ştiţi că am lucrat foarte mulţi ani pentru a organiza acest Campionat European în Alba Iulia.

– Cum aţi ajuns să aveţi o prietenie strânsă cu Dumitru Danciu?

– Ne-am cunoscut imediat după Revoluţia din 1990. Aveam acelaşi mentor, atât eu cât şi el, pe senseiul Anderson. Am fost invitaţi în România la un moment dat pentru a ajuta la dezvoltarea karate-ului românesc. Sensei Danciu a venit la mine în Olanda, după care eu am venit la el în România şi între noi s-a legat o frumoasă prietenie. Când vin în Alba Iulia am impresia că sunt acasă.

– Ce părere aveţi despre artele marţiale din România?

– Oameni ca Dumitru Danciu şi Simion Băluţă fac ca acest sport să devină tot mai popular. Federaţia Română care este o ramură desprinsă din Federeaţia Europeană de Arte Marţiale se află aici în Alba Iulia şi este într-o continuă dezvoltare. Sunt sigur că numărul celor care practică artele marţiale va creşte pe zi ce trece. Campionatul European, la care vor participa peste 350 de karateka din mai multe ţări, organizat la Alba Iulia va ajuta şi mai mult acest sport să se dezvolte în România, respectiv în Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea