Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Intersecțiile din Alba Iulia în care s-au produs cele mai multe accidente rutiere, în ultimii patru ani

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Alba Iulia, la fel ca oriunde în lume, există intersecții unde accidentele rutiere se produc cu nemiluita, fie că este vorba despre o neacordare de prioritate, neadaptarea vitezei la condițiile de drum, o clipă de neatenție la volan, sau chiar o nesemnalizare corespunzătoare a intersecției.

Din analiza efectuată de Biroul Rutier Alba Iulia a rezultat că în perioada 2010 – 2014 una dintre cele mai ”periculoase” intersecții, în care s-au produs printre cele mai multe accidente rutiere este intersecția Drumul Național 1 cu Strada Biruinței.

[nggallery id=2263]

Strada Biruinței se află la ieșire din Alba Iulia, cu acces și pentru șoferii care locuiesc în Oarda de Jos. La această intersecție, cel mai probabil, principalele cauze de care s-au produs accidentele a fost o neasigurare corespunzătoare a celor care intrau sau ieșeau de pe Biruinței.

O altă intersecție de care accidentele se țin scai este cea a Drumului Județean 107 C cu șoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia. Mai precis strada cu intersecție în ”cruce” care duce din Alba Iulia în localitatea Drâmbar. Viteza mare a șoferilor care circulă pe șoseaua de centură, lipsa de vizibilitate a celor care trec calea ferată sau neatenția șoferilor care vin dinspre Drâmbar, par a fi principalele cauze ale accidentelor rutiere din acea zonă.

[nggallery id=2267]

Intersecția DJ 107 C cu strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia a ”produs” în ultimii patru ani multe victime. Intersecția se află după podul peste râul Mureș și, deși strada Vânători are marcaj longitudinal continuu, graba îi împinge pe mulți șoferi să o cotească pe strada care reprezintă o scurtătură spre localitatea Ciugud.

[nggallery id=2264]

Un număr mare de accidente s-au comis și în intersecțiile Calea Moților cu Bulevardul Horea și Bulevardul Republicii cu strada Gheorghe Șincai însă după după instalarea sensurilor giratorii numărul acestora s-a diminuat, iar în prezent riscul producerii unor accidente este redus.

[nggallery id=2265]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea