Rămâi conectat

Sport

FOTO: Inter Ciugud noua câştigătoare a Cupei României, după o finală emoţionantă! *Trofeul rămâne la familia Damian!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Ciugud finala Dragos Dragos Damian 217Inter Ciugud şi-a trecut în panoplie primul trofeul, unul udat cu lacrimi de bucurie, dar şi de tristeţe, victoria din finala Cupei României, 1-0 (0-0) cu Dalia Sport Daia Română fiind dedicată memoriei fostului căpitan, Dragoş Damian, decedat într-un tragic accident rutier petrecut în Franţa în 22 mai.

O echipă pentru care fotbalul este doar pasiune, Inter Ciugud a jucat acest ultim act pentru a-l omagia pe cel care a fost coechipier şi prieten, fotbalistul în vârstă de 22 de ani, dispărut printr-o crudă lovitură a destinului. „În permanenţă ne-am gândit la el şi ne-am zis că trebuie să câştigăm pentru Dragoş. Îi dedicăm acest trofeu, am luptat pentru el. Practic, ne-am bucurat şi am plâns în acelaşi timp„, a spus antrenorul George Ciucă. Ioan Gherman, Mihai Frătean (desemnat cel mai bun jucător al finalei, marcatorul unicului gol), veteranii Bicheşi, Adrian Truşcă sau Mircea Oprea s-au bucurat, s-au stropit cu şampanie, dar nu l-au uitat niciun moment pe Dragoş.

*A debutat mezinul… RaInter Ciugud finala Dragos Dragos Damian 190reş Damian

„Interiştii” au vrut mai mult ca oricând să învingă, tocmai pentru că în tribună se afla familia lui Dragoş, iar în ultimele secvenţe, antrenorul George Ciucă i-a prilejuit debutul în „alb-albastru” a mezinului Rareş (17 ani), care a şi preluat banderola de căpitan de la Ioan Gherman. De altfel, familia Damian a fost în permanenţă în centrul atenţiei. După festivitatea de premiere, părinţii au coborât pe gazon şi i-au îmbrăţişat pe rând pe băieţii lui George Ciucă, care au început să scandeze numele lui Dragoş. În memoria acestuia, Inter Ciugud a decis ca trofeul cucerit să rămână familiei Damian, într-un gest de solidaritate.

*Banchet şi primă de… 100 de euroInter Ciugud finala Dragos Dragos Damian 158

Ciugudenii practică fotbalul din pasiune, la această echipă, cu avocaţi din Cluj, cu tată şi fiu, Adrian şi Răzvan Truşcă, cu implicarea lui Nuţu Bran, jucătorii se întâlnesc numai la meciuri, fără antrenamente sau altceva, contracte sau prime. Totuşi pentru această victorie, ce înseamnă istorie pentru Inter, câtiva inimoşi sponsori au decis să-i recompenseze cu câte 100 de euro pe jucători. Pentru a celebra momentul, interiştii au organizat un banchet la un local din Oarda de Jos, unde alături de jucători, eroii finalei, au fost prezenţi apropiaţi ai echipei, suporteri, dar şi primarul Gheorghe Damian.

[nggallery id=1915]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea