Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Întâlnire între elevii Școlii „Avram Iancu” Alba Iulia și doi tineri privați de libertate: „Oamenii de lângă noi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Întâlnire între elevii Școlii „Avram Iancu” Alba Iulia și doi tineri privați de libertate: „Oamenii de lângă noi”

Astăzi în școala noastră a avut loc o întâlnire specială și, credem noi – de impact și constructivă: 140 de elevii din 6 clase a VII-a și a VIII-a și 10 cadre didactice s-au întâlnit pentru două ore cu doi tineri – persoane private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, însoțiți de doi psihologi: subinspector de poliție penitenciară Gruiță Diana și comisar de poliție penitenciară Badale Florin Sebastian. Transmit reprezentanții instituției de învățământ.

Citește și: VIDEO | Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, pregătită să-și întâmpine elevii în noul an școlar: Săli și laboratoare moderne, teren multisport și sală nouă de educație fizică

„Sub denumirea generică „Oamenii de lângă noi”, activitatea a avut drept scop principal prevenirea comportamentelor deviante în rândul elevilor. Având la bază poveștile de viață ale celor doi tineri, un dialog sincer și deschis, discuțiile construite ulterior au atins subiecte precum: importanța auto-disciplinei și a limitelor, cunoașterea și respectarea regulilor, cauzele și efectele agresivității, răspundere și responsabilitate.

Un scop secundar al activității de astăzi, la fel de important și valoros pentru toți actorii implicați, a fost exersarea abilităților socio-emoționale și de comunicare ale persoanelor private de libertate, parte dintr-un demers mai amplu de pregătire pentru reintegrarea socială.

Cu gândul la o posibilă concluzie a zilei – „Libertatea are limite”, întâlnirea noastră de astăzi s-a încheiat cu un moment emoționant, în care doi elevi au oferit celor doi tineri implicați în activitate, din partea comunității școlare, câte o carte aleasă special: „Schimbând gândirea, îți schimbi viața”.

Având încredere că „semințele” plantate astăzi vor face rod la vremea lor în mintea și inima elevilor noștri, le mulțumim tuturor celor implicați – conducerii și echipei Penitenciarului Aiud, pentru suport și resursa umană.”, transmit reprezentanții Școlii Gimnaziale ,, Avram Iancu”  din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor Astăzi, Municipiul Sebeș a omagiat într-un cadru solemn eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea