Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: În Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost dărâmat zidul…dizabilităţii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Caravana Casper, din cadrul campaniei naţionale „Dărâmăm ziduri Caravana Casper la Alba Iulia09pentru a construi punţi” organizată de Asociaţia Profesională Nonguvernamentală de Asistenţă Socială a ajuns marţi, 9 iulie, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Campania promovează normalitatea ca atitudine faţă de persoanele cu dizabilităţi şi i-a adus marţi în Piaţa Cetăţii pe Florin Georgescu, ciclistul nevăzător care a străbătut anul trecut drumul până la Londra pentru a marca începutul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, şi pe Alexandru Răcănel, pilotul lui Florin. În cadrul caravanei, cei doi, alături de o altă echipă, străbat ţara în lung şi-n lat dorind ca, în acest fel, să schimbe mentalitatea generală despre dizabilitate. În semn simbolic, în Piaţa Cetăţii a fost dărâmat un zid al dizabilităţii.

„Mesajul nostru este acela de a dărâma ziduri pentru a construi punţi. Ziduri care ne segregă într-un mod mai mult sau mai puţin artificial în diferite categorii sociale iar punţile, ar fi bine să le putem construi către fiecare dintre noi, neţinând seama de categoria socială a celuilalt. Mesajul meu personal în această caravană este în primul rând o pledoarie pentru sport, iar în cel de-al doilea rând pentru paraciclismul în particular”, ne-a declarat ciclistul nevăzător, Florin Georgescu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Campania îşi doreşte să atragă atenţia asupra abilităţilor pe care le au persoanele cu dizabilităţi. Prin aceasta se urmăreşte totodată schimbarea Caravana Casper la Alba Iulia08mentalităţii publice referitoare la acest aspect. Caravana este o frumoasă aventură  a două echipe de ciclişti în tandem care, călătorind separate, străbat ţara-n lung şi-n lat, de-a lungul unui traseu format din 26 de oraşe. Una dintre echipe este cea care a plecat din Baia Mare şi a ajuns marţi la Alba Iulia, formată din Florin Georgescuşi Alexandru Răcănel, iar cealaltă echipă, care a plecat din Mediaş,  este formată din Arnold Csaba Butu şi fiica lui în vârstă de doar 18 ani, care îşi însoţeşte tatăl în această aventură. Arnold este un alt ciclist nevăzător de perfomanţă care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing şi a început deja calificările pentru Jocurile Paralimpice din Brazilia.

La acţiunea de marţi din Piaţa Cetăţii au ţinut să ia parte Sorin Valerian Chirilă, directorul DGASP Alba, Mariu Schiau Iosif, directorul executiv DGASPC, Loredana Lascu – consilier rezidenţial adulţi, Livia Stanciu, consilier SPAS Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea