Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: În derby-ul returului Ligii a IV-a, Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir 1-2 (1-1)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Echipa lui Kilin se pregătește de baraj

Astăzi, la Oarda de Jos, în derby-ul returului Ligii a IV-a Alba, Performanţa Alba Iulia – CSO Cugir 1-2 (1-1), goluri marcate de C. Oltean (45) respectiv Itu (39, penalty), Cîrstean (52).

Cu această victorie, formația de sub Drăgana s-a distanțat la 9 puncte de Performanța, pregătindu-se deja de barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

CSO Cugir poate deja să-şi facă planuri în privinţa adversarului de la barajul pentru promovarea în eşalonul terţ, Liga a IV-a fiind o pălăria prea mică pentru gruparea de sub Drăgana ce domină categoric arealul fotbalistic, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi financiar. Derby-ul fratricid, la propriu, cu fraţii Andrei şi Daniel Ianc în postura de adversari (au evoluat însă în zone diferite ale terenului), de la Oarda de Jos a însemnat, în cele din urmă o partidă peste nivelul eşalonului. N-a fost miză maximă, precum în urmă cu doi ani, când, la Ighiu, un penalty ratat de George Goronea a trimis Performanţa la baraj, dar s-a jucat la cote înalte. Ambiţia lui Paul Ciucă n-a fost suficientă, deşi amfitrionii au pus destule probleme liderului invincibil, care a deschis scorul la o fază în care s-a dictat lovitură de pedeapsă după duelul căpitanilor Ov. Turuş şi Itu. Ighienii au încercat să compenseze prin dârzenie deficitul valoric şi de experienţă, însă n-a fost îndeajuns pentru a-l ucide pe Goliath (ce ocazie rarisimă a irosit Cernea în minutul 72!), în ansamblu jocul fiind unul echilibrat. Astfel CSO are un ecart incredibil, de 9 „lungimi” în ierarhie şi plus 12 la „adevăr” fiind, de departe, echipa care dă ora exactă în Alba.

*”Au jucat amatorii cu profesioniştii”, dixit Paul Ciucă

Aceasta este diferenţa dintre amatori şi profesionişti, între o echipă ce face două antrenamente pe săptămână, precum Performanţa şi CSO – grupare ce dispune de toate condiţiile”, a spus antrenorul Paul Ciucă, revenit de la Arad (unde a realizat calificarea pe ţară la ONSS, cu echipa de handbal masculin din Daia Română). „Până la urmă amatorii au făcut faţă profesioniştilor şi am dori ca sezonul următor noi să fim în locul lor, să dominăm fotbalul. Felicitări pentru ce s-a realizat la CSO, o echipă superioară fotbalistic la tot ce este în judeţ, după ce a dispărut Liga a 2-a şi a treia”, a concluzionat Paul Ciucă. „Mai avem de lucru însă suntem mulţumiţi, am demonstrat că formăm o formaţie peste media campionatului, că avem valoare de Liga a 3-a. Formăm o echipă foarte bună, dar nu putem şi câştiga, şi face spectacol. Performanţa a avut oportunităţi la fazele fixe, noi am dominat şi cred că nu se poate pune la îndoială succesul. În continuare va fi dificil, întrucât nu va mai exista motivaţie”, a explicat Alexandru Kilin.

Spectatori 300 *La juniori 3-1 *Arbitri V. Rodină, Al. Vodă, A, Mutu (Alba Iulia) – bine *Observator T. Ocnean (Aiud) *Jucătorul meciului: Cîrstean *Marcatori: C. Oltean (45) respectiv Itu (39, penalty), Cîrstean (52).

Performanţa: Boldi – Ov. Turuş, C. Oltean, Colcer, Soporan, Frenţiu (78, Hada), P. Ciucă, S. Turuş, D. Ianc (63, Oniche), Cernea, Lenghel, rezerve Man – D. Dănilă, Barbu. Antrenor Paul Ciucă.

CSO Cugir: Lăncrănjan – Tăban (86, Oniga), Şuvaina, Şt. Radu, A. Ianc, G. Goronea, D. Lupşan, M. Neagu, Itu (85, D. Grozav), A. Şuteu, Cârstean, rezerve Iancău, F.  Pop, Isac, Iovănescu, Ad. Dan. Antrenor Alexandru Kilin

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea