Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. În anul Centenarului, Mândrie si tradiție, la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului ,,Toamna Cugireană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul Centenarului Marii Uniri, cugirenii au avut suficiente motive de mândrie. Timp de două zile, orașul de la poalele Drăganei a întâmpinat cu satisfacție și bucurie festivalul ,,Toamna Cugireană”, eveniment organizat de Primărie, Consiliul Local și Centruș Cultural Cugir, aflat anul acesta la cea de-a XXI-a ediție.

Sub genericul ”Mândrie și tradiție’’ ultima și cea mai așteptată zi a manifestărilor a debutat duminică dimineața într-o veritabilă explozie de culoare si voie bună, în piața de sus a Cugirului. După o prezentare în fața loalnicilor, ansamblurile și formațiile invitate la festival, au pornit în alai pe traseul ,,21 Decembrie 1989” – Primăria Cugir, într-o frumoasă și atractivă paradă a portului popular, urmate de mai mulți localnici, unii dintre ei, purtând tradiționale costume populare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe platoul situat în fața Primăriei Cugir au încântat participanţii, prin varietatea costumelor,  prin frumusețea jocurilor şi strigăturilor:  ,,Someșul” Jibou, ,,Mladițe Cugirene”, ,,Câmpul Pâinii” – Vinerea, ,,Dumbrăviceana” – Maramureș, Asociația ,,Dacii Singidava”, ,,Bihorul” – Oradea, Compania de dans The Sky, ,,Ardealul Sibiu”,  Fanfara Centrului Cultural Cugir.  Printre cei care au urmărit festivitatea organizată în fața primăriei s-au aflat: vicepreședinții Consiliului Județean Alba, Dumitru Fulea  și Marius Hațegan, primarul și viceprimarul Cugirului Adrian Teban, respective Călin Furdui, administratorul public al Cugirului, Marius Jibotean, consilierii județeni Cătălin Comșa și Dan Cherecheș, Mircea Trifan și Nicolae Mihăilesc – directori generali la Societățile Uzina Mecanică și Fabrica de Arme, directorul general al Centrului Cultural Cugir – Diane Elisabeta Dobrean, consilieri locali, șefi de instituții locale și reprezentanți ai unor agenți economici din oraș. La ora când transmitem spre publicare acest material se afla în curs de desfășurare mai multe spectacole, în care își dau concursul cunoscuți artiști, precum; Flaviu Cristea, Cristian Fodor, Adrian Țiboc, Carmen Munteanu, Ionela Moruțan, Dincu Iancu Sălăjanu, Ștefan Bănică Junior.

(C.P.)

[nggallery id=6130]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea