Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Haitele de câini vagabonzi din Alba Iulia, zona Dedeman, motiv de îngrijorare pentru numeroși părinți din cartier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Situația câinilor comunitari de pe raza municipiului Alba Iulia s-a îmbunătățit în ultimii doi ani, adiministrația locală cheltuind în acest sens sume importante de bani. Rămân totuși anumite cartiere și zone din oraș, unde haitele de câini vagabonzi, adesea agresive, prosperă. Zona Dedeman din cartierul Lumea Nouă este unul dintre aceste locuri.

caini comunitari Alba Iulia Dedeman1 (1)Îngrijorați pentru ei, dar mai ales pentru copiii lor, un grup de părinți care locuiește în cartierul cu pricina face un apel către autorități să ia măsurile necesare pentru a fi prevenite situațiile în care oamenii sunt atacați și mușcați de haitele de câini care își fac veacul prin zona Dedeman.

Localnicii care ne-au scris și trimis fotografii sugestive cu aceste animale nevinovate,  vietăți care însă pot creea adevărate drame, se tem pentru siguranța copiilor lor, care trec în drumul lor înspre grădiniță pe lângă tomberoanele înconjurate de gunoaie și câini fără stăpân flămânzi și adesea agresivi.

caini comunitari Alba Iulia Dedeman1 (2)

“Acum vreo doi ani ne-ați ajutat foarte mult cu cainii vagabonzi din zona gradinitei Dedeman. Vă rugam din suflet sa ne ajutați încă o dată deoarece autoritațiile parcă iarăși au uitat de datoria lor față de noi, cei care muncim și contribuim la salariile lor.

Cred ca imaginile pe care vi le trimit vorbesc de la sine. Sunt câini care au crescut pe terenul ramas de izbeliste de langa Alsting, teren ce apartine domnului D., care cunoaște situatia, însă nu il interesează. Aceste haite de câini pot fi vazute ba in incinta benzinariei Petrom, caz in care de altfel au și fost sesizate autoritățile, ba in stația de autobuz Alsting, in parcare la Flips sau in fata gradiniței de langa Dedeman.

A venit primavara si ți-e frică să ieși cu copiii afară. Ies copiii de clasele 1-4 de la scoala, și sunt expuși aproape zilnic pericolului reprezentat de haitele de câini. Sunt doar niște copii de grădiniță, nu se pot apăra dacă sunt atacați.

Vă rugăm să faceți din nou vocea noastră auzită unde trebuie, pentru a nu ajunge în situația în care să incercam sa facem noi cetatenii ceva, întrucât nu mai poti sa mergi decât cu bâta in mână si cand duci gunoiul la tomberon”, a declarat domnul Florin, în numele mai multor părinți care locuiesc în zonă.

UPDATE: Legat de situația semnalată în acest material de presă, reprezentanții Primăriei Alba Iulia informează că a fost sesizat serviciul de ecarisaj cu care administrația locală are contract și s-a intervenit în cursul zilei de astăzi.

De asemnea, primăria precizează că, în ultima perioadă, nu a fost făcută nicio sesizare despre situația din zona Dedeman cu privire la câinii comunitari. În consecință, face pe această cale un apel către cetățeni, ca pe viitor să se adreseze mai întâi primăriei în legătură probleme ce țin de administarția locală.

Merită lăudată reacția promptă a autorităților în  cazul semnalat prin intermediul ziarului Unirea de către părinții îngrijorați din cartierul Lumea Nouă.

Bogdan Presecan

caini comunitari Alba Iulia Dedeman1 (3)

[nggallery id=238]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea