FOTO. Grupul de Inițiativă ”Cultul Eroilor” Alba Iulia, pe ”Axa Centenarului Marii Uniri”

Grupul de Inițiativă „Centenar – Marea Unire-Alba Iulia-2018”, în frunte cu președintele acestuia col(r)dr. ing. Constantin Avădanei, sunt preocupați intens de elaborarea Proiectului de Program pe care intenționează să-l desfășoare în zilele de 5 și 6 august 2018, parcurgând un traseu plin de semnificații istorice: Alba Iulia – Cârțișoara – Sâmbăta de Sus – Făgăraș – Oituz-Mărăști – Mărășești – Focșani, și apoi participând la marile festivități de la Mausoleul de la Mărășești.

Potrivit președintelui grupului, Constantin Avădanei, Proiectul Programului de desfășurare a pelerinajului intitulat „Axa Centenarului Marii Uniri” cuprinde: În ziua de 5 august: vizitarea Muzeului Badea Cârțan din localitatea Cârțișoara. Depunerea unei jerbe de flori la statuia lui Badea Cârțan și consemnarea în cartea de onoare a unui mesaj; întâlnire cu reprezentanții primăriei din localitate, pentru a transmite salutul societății civile din Alba Iulia și a înmâna diplome aniversare, medalii, publicații cu anul Centenar Marea Unire; vizitarea Mânăstirii Sâmbăta de Sus. Transmiterea unui mesaj de unitate între toți românii, în sărbătorirea Centenarului Marii Uniri; vizitarea monumentelor de la Oituz și Măraști și depunerea unor coroane de flori.

În ziua de 6 august: vizită la Consiliul Județean Vrancea; transmiterea salutului societății civile din Alba Iulia; înmânarea medaliei jubiliare „Centenarul Marii Uniri-Alba Iulia-1918”, președintelui Consiliului Județean Vrancea și a Diplomei Aniversare „Centenar – Marea Unire-Alba Iulia-2018”; înmânarea aceleiași diplome reprezentanților Consiliului Județean Vrancea; Programul va continua cu o vizită la Primăria orașului Mărășești; transmiterea salutului societății civile din Alba Iulia; înmânarea medaliei jubiliare „Centenarul Marii Uniri-Alba Iulia-1918”, primarului orașului Mărășești și a Diplomei Aniversare „Centenar – Marea Unire-Alba Iulia-2018”, precum și înmânarea de diplome reprezentanților Primăriei orașului Mărășești. De asemenea, va fi plantat gorunul „Centenarul-Marii Uniri-Alba Iulia-2018” în Parcul Deșteptării Naționale de la Mărășești și se va lua parte la festivitățile de la  Mausoleul de la Mărășești.

,,Acest proiect se înscrie în Programul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de către Grupul de Inițiativă, la Alba Iulia. De reamintit că asemenea acțiuni importante le-am desfășurat la Viena, în zilele de 25-27 mai 2018 și pe teritoriul Bulgariei, în zilele de 14-15 iulie 2018, iar activitățile s-au desfășurat cu implicarea reprezentanților ambasadelor României în cele două țări”, a precizat președintele Grupului de Inițiativă, Col(r)dr.ing. Constantin Avădanei.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...