Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Fostul unirist Nicuşor Cârnaţ a semnat cu Wolverhampton Wanderers! *Fotbalistul s-a făcut „lup” în Anglia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicusor Carnat WolverhamptonOriginar din Mihalţ, fotbalistul Nicuşor Cârnaţ (16 ani împliniţi în 8 aprilie) a dat lovitura carierei şi a semnat un contract în Anglia, cu Wolverhampton Wanderers (al doilea eşalon).Sunt foarte fericit şi mândru în acelaşi timp pentru noul meu început la Wolverhampton Wanderers, un club de mare tradiţie în Anglia. Mulţumesc Familiei şi tuturor oamenilor care au contribuit în evoluţia mea ca şi jucător de fotbal (Unirea Alba Iulia antrenor Vasile Ursu), şi Academia Hagi, în special Domnului Gheorghe Hagi, antrenorilor, personalului tehnic si administrativ)”, arată tânărul fotbalist într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

*Club înfiinţat când România îşi câştiga independenţa!

Wolverhampton Wanderers Football Club este un club care evoluează în Championship. „Wolves” (Lupii) au promovat în această vară în eşalonul secund, din League One şi momentan echipa este pe poziţia a 9-a, cu 6 puncte, după trei etape. În Championship sunt alţi doi români: Tamaş la Watford şi Ţucudean la Charlton. Clubul a fost înființat în 1877, iar din 1889 evoluează pe Stadionul Molineux (30.852 locuri), aici mai jucând Ionel Ganea. Fostul dinamovist a adunat 34 de meciuri la Wolves, între 2004 si 2006.Nicusor Carnat Wolverhampton 2

*A plecat de la Vasile Ursu în 2009!

Încă de la o vârstă fragedă, Nicuşor Cârnaţ a impresionat prin calităţile pe care le posedă: viteză, tehnică şi o remarcabilă viziune a jocului. Nicolae Cârnaţ a fost liderul generaţiei 1998-1999 a Academiei de fotbal “Gheorghe Hagi” şi în nenumărate rânduri a fost convocat la loturile naţionale la diverse categorii de vârstă, în postura de atacant. S-a născut pe 8 aprilie 1998 la Alba Iulia şi a pus pentru prima oară ghetele de fotbal în picioare la vârsta de opt ani, la Unirea Alba Iulia, acolo unde l-a avut profesor pe Vasile Ursu. Deşi calităţile de vârf autentic sunt cele care l-au adus în vara anului 2009 la Academie, Cârnaţ a început fotbalul ca fundaş, apoi a evoluat şi mijlocaş înainte de a fi trecut pe postul unde se simte cel mai bine, cel de vârf împins. „Am preferat fotbalul pentru că îmi place cel mai mult. Nu am participant la vreo selecţie pentru a ajunge la Academie. Gheorghe Hagi m-a văzut la faza zonală de la Braşov a Cupei “Hagi” şi la Cupa “Petru Emil” de la Cluj şi a decis că merit să joc la Academie”, spunea puştiul minune al Academiei, coleg de generaţie cu Iannis Hagi, fiul „Regelui”.

Cristiano Ronaldo este jucătorul preferat, iar din campionatul intern îmi plac Bogdan Stancu şi Kapetanos. Cred că mă asemăn puţin cu portughezul Cristiano Ronaldo în privinţa şutului şi a vitezei. Ţin cu Steaua, însă mi-aş dori să ajung la echipe şi mai mari, Real Madrid şi Barcelona, să pot călca pe urmele celui mai mare fotbalist român, Gică Hagi”, a povestit Nicuşor anii trecuţi pentru presa din Constanţa. De la începutul acestui an, Nicuşor Cârnaţ şi-a încercat şansa în fotbalul englez, căutând o nouă provocare a carierei.

[nggallery id=2202]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea