Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Filmul “OM sau MOnstru”, realizat de elevii de la „I.M Clain” Blaj, a câştigat locul I la Festivalul Naţional de Scurtmetraj „Filmmic”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MIC Studios de la IM Clain Blaj001Elevi de la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” din Blaj au reuşit să impresioneze juriul Festivalului Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni “FILMMIC”. Echipa lor “MIC Studios” a obţinut premiul I cu fimul “OM sau Monstru”.

 Gala acestui festival s-a desfășurat marți, 8 aprilie, la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța. La Gala de Premiere a celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Național de Scurtmetraj pentru Liceeni “Filmmic” au fost prezentate producțiile video finaliste. Tema din acest an a festivalului, „Miraj și realitate”, a provocat elevii să realizeze scurtmetraje care să atingă problematica specifică adolescenţei.

În cadrul evenimentului au fost premiate filmele care au întrunit sufragiile juriului în privinţa calităţii imaginii, sunetului şi regiei, a originalităţii şi creativităţii scenariului, precum şi a expresivităţii interpretării actoriceşti. Juriul a fost format din: președinte – regizorul Carmen Lidia Vidu, jurnalista Iulia Pană, directorul Casei Corpului Didactic prof. Sorina Plopeanu, producătorul TV Beatrice Popa, actorul Dan Cojocaru și scenarista și producătoarea de film independent Alexandra Păun. În finală s-au calificat 11 filme din cele 45 înscrise în concurs.

MIC Studios de la IM Clain Blaj003Filmul “OM sau MOnstru”, realizat de echipa “MIC Studios” de la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” din Blaj: Darius Florea, Mihu Adrian, Oancea Alin, Stănică Vlad, profesor îndrumător Romanța Ghiță a primit Premiul I. Filmul a fost apreciat pentru regie, imagine remarcabilă, scenariul original și, mai ales, armonizarea tuturor mijloacelor artistice folosite. De asemenea, au fost apreciați ca foarte buni în rolurile lor actorii Banciu Daniel, în rolul principal și Stănică Vlad, în rolul profesorului de economie.

La realizarea filmului au participat 17 elevi: Darius Florea, Adrian Mihu, Alin Oancea, Vlad Stănică, Robert Mondoc, Beatrix Oprița, Paula Fer, Daniel Banciu, Vlad Benchea, Antonia Comșa, Darius Crișan, Lucian Muntean, Alexandra Rusu, Adrian Căpîlnean, Doriana Stoica, Andreea Czinczok, Dan Moldoveanu, fie în calitate de actori, fie în echipa tehnică.

Felicităm echipa “MIC Studios” de la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” din Blaj pentru că a cules laurii acestui festival, conducerea colegiului care a sprijinit implicarea elevilor în acest proiect de anvergură și, nu în ultimul rând, pe d-na prof.  Romanța Ghiță, care a știut să le capteze adolescenților interesul și motivația pentru a pătrunde în lumea magică a filmului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea