Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

FOTO: Filmul “OM sau MOnstru”, realizat de elevii de la „I.M Clain” Blaj, a câştigat locul I la Festivalul Naţional de Scurtmetraj „Filmmic”

Alexandra Mates

Publicat

în

MIC Studios de la IM Clain Blaj001Elevi de la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” din Blaj au reuşit să impresioneze juriul Festivalului Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni “FILMMIC”. Echipa lor “MIC Studios” a obţinut premiul I cu fimul “OM sau Monstru”.

 Gala acestui festival s-a desfășurat marți, 8 aprilie, la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța. La Gala de Premiere a celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Național de Scurtmetraj pentru Liceeni “Filmmic” au fost prezentate producțiile video finaliste. Tema din acest an a festivalului, „Miraj și realitate”, a provocat elevii să realizeze scurtmetraje care să atingă problematica specifică adolescenţei.

În cadrul evenimentului au fost premiate filmele care au întrunit sufragiile juriului în privinţa calităţii imaginii, sunetului şi regiei, a originalităţii şi creativităţii scenariului, precum şi a expresivităţii interpretării actoriceşti. Juriul a fost format din: președinte – regizorul Carmen Lidia Vidu, jurnalista Iulia Pană, directorul Casei Corpului Didactic prof. Sorina Plopeanu, producătorul TV Beatrice Popa, actorul Dan Cojocaru și scenarista și producătoarea de film independent Alexandra Păun. În finală s-au calificat 11 filme din cele 45 înscrise în concurs.

Elit - Gustul Desăvârșit

MIC Studios de la IM Clain Blaj003Filmul “OM sau MOnstru”, realizat de echipa “MIC Studios” de la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” din Blaj: Darius Florea, Mihu Adrian, Oancea Alin, Stănică Vlad, profesor îndrumător Romanța Ghiță a primit Premiul I. Filmul a fost apreciat pentru regie, imagine remarcabilă, scenariul original și, mai ales, armonizarea tuturor mijloacelor artistice folosite. De asemenea, au fost apreciați ca foarte buni în rolurile lor actorii Banciu Daniel, în rolul principal și Stănică Vlad, în rolul profesorului de economie.

La realizarea filmului au participat 17 elevi: Darius Florea, Adrian Mihu, Alin Oancea, Vlad Stănică, Robert Mondoc, Beatrix Oprița, Paula Fer, Daniel Banciu, Vlad Benchea, Antonia Comșa, Darius Crișan, Lucian Muntean, Alexandra Rusu, Adrian Căpîlnean, Doriana Stoica, Andreea Czinczok, Dan Moldoveanu, fie în calitate de actori, fie în echipa tehnică.

Felicităm echipa “MIC Studios” de la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” din Blaj pentru că a cules laurii acestui festival, conducerea colegiului care a sprijinit implicarea elevilor în acest proiect de anvergură și, nu în ultimul rând, pe d-na prof.  Romanța Ghiță, care a știut să le capteze adolescenților interesul și motivația pentru a pătrunde în lumea magică a filmului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, pe autostrada A10 Sebeș-Turda și A1 Sibiu-Deva. Recomandări pentru șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, pe autostrada A10 Sebeș-Turda și A1 Sibiu-Deva. Recomandări pentru șoferi

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pentru efectuarea unor lucrări, traficul va fi restricționat pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, la km. 62, municipiul Turda, județul Cluj, pe calea 2, banda 2, în interval orar 07:00-19:00.

Pe A1 Râmnicu Vâlcea-Deva, vor fi active următoarele restricții:

-km 242-km 239 calea 2, va fi restricționată banda doi, pentru curățare zona mediană, între orele 07:30-17:00;

Elit - Gustul Desăvârșit

– km 314+700-km 315+700 calea 1, vor fi restricționate banda de urgență și prima bandă, pentru lucrări de frezare și asfaltare, între orele 07:50-19:00.

Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită în aceste zone, să crească distanța de siguranță între autovehicule, să semnalizeze şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum: S-a instalat decorul în care se va desfășura evenimentul

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum: S-a instalat decorul în care se va desfășura evenimentul

Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum care va desfășura între 12 și 15 august la Alba Iulia. Festivalul se desfășoară anual și adună aproximativ 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

Pe parcursul a patru zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Așa cum publicul a fost obișnuit de la edițiile precedente, festivalul va avea două componente majore, dezvoltate în două spații distincte: una scenică, ce va configura un program aproape continuu pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică și luni, în spațiul din fața Catedralei Romano-Catolice și unde toate trupele participante vor avea prezentări, atât singular cât și comune; respectiv, o componentă didactică, produsă de activitatea taberelor militare și meșteșugărești, cu numeroase ateliere active și interactive în această zonă. Pentru prima data, tabăra romană va fi separată însă de cea dacică, urmând ca romanii cu tabăra și atelierele lor să ocupe “Platoul Militari”, spațiul obișnuit al festivalului, iar dacii “și aliații lor” să își desfășoare activitățile în curtea Palatului Copiilor, din proximitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul va da curs și dimensiunii științifice. Această componentă va avea o mai mare amploare la ediția curentă. Ziua de vineri va aduce obișnuita expoziție cu piese din Muzeul Național al Unirii, dar prezentările științifice ulterioare vor fi în număr mai mare față de edițiile precedente, iar conferința va fi transmisă online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Mai multe secții de la Spitalul Municipal Blaj au fost reabilitate și modernizate cu circa 2 milioane de lei din fonduri proprii, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut.

„Continuăm investițiile în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Blaj. Mai multe secții au fost reabilitate și modernizate, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut odată cu achiziționarea de paturi electrice noi.

În această vară au fost realizate următoarele investiții

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost achiziționate 150 de paturi electrice, pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou Născuți, Pediatrie, Medicină Internă, Neurologie, Boli Infecțioase și ATI Covid. Paturile sunt reglabile pe înălțime, secțiunile spate și picioare sunt ajustabile și permit poziționarea pentru resuscitarea cardio-respiratorie. În ultimii doi ani au fost înlocuite 85% din paturile de la Spitalul Blaj.

Au fost reabilitate și modernizate Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți. Au mai rămas de reabilitat și modernizat secțiile Pediatrie, Interne și Boli Infecțioase, pentru care se fac deja pregătiri în acest sens.

A fost înlocuit acoperișul clădirii în care funcționează Secțiile Neurologie și Psihiatrie, cu această lucrare finalizându-se înlocuirea acoperișului la toate clădirile din incinta Spitalului Vechi.

Aceste investiții au fost realizate din fondurile proprii ale Spitalului Blaj, valoarea totală fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Până la sfârșitul anului va fi dat în funcțiune noul Ambulatoriu, primul din țară realizat pe fonduri europene, o clădire nouă, la standarde europene, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), care va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament.

Obiectivul nostru este ca Spitalul Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România, pe măsura Blajului european pe care-l construim împreună!”, a transmis primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea