Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Festivitatea de schimbare a numelui școlii din comuna Poiana Vadului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

scoala campeni017Profitând de o după amiază superbă, în prima duminică de după Paște a avut loc în centrul comunei Poiana Vadului un eveniment deosebit și cu totul emoționant prin care unitatea școlară de aici a primit numele Școala Gimnazială „Prof. univ. dr. Gheorghe Beleiu” după numele renumitului profesor de drept care s-a născut, a copilărit și este înmormântat în această localitate.

La evenimentul organizat de profesor Rovin Briciu – directorul școlii din localitate, cu ajutorul administrației locale – primarul Ilie Avram și viceprimarul Beniamin Toader, au participat cadre didactice, elevi, numeroși locuitori sau fii ai satului, avocatul Iustin Gheorghe Beleiu – fiul regretatului profesor și rude ale acestuia, deputatul Ioan Dîrzu, profesor Dorin Gheorghe Sandea –Inspector Școlar General al ISJ Alba, ambasadorul Dan Costea, profesorii Claudia Ana Moarcăș Costea și Marian Nicolae de la Facultatea de Drept din București –  foști colegi ai profesorului care s-a stins din viață în anul 1997.

Alături de aceștia au participat numeroși avocați din Baroul Alba în frunte cu decanul Ioan Rus, avocatul  Mihăiță Bubatu  – decan al Baroului Olt, avocat Sorin Ioan Cristian – decan al Baroului Hunedoara și alți avocați din țara noastră care au adus pe această cale un omagiu fostului șef al Catedrei de drept privat a Facultății de Drept a Universității din București și decan al Facultății de Drept din Alba Iulia din cadrul Fundației Universitare AISTEDA București.

Înainte de eveniment, o parte din oaspeții sosiți în comună au vizitat casa natală a profesorului Beleiu din satul Făgetul de Sus, iar la întoarcere a avut loc un parastas la mormântul acestuia în cimitirul Bisericii Ortodoxe din centrul comunei.

La începutul festivității directorul Rovin Briciu a întâmpinat distinșii oaspeți cu un cuvânt de bun-sosit, primarul Ilie Avram a dat citire Hotărârii Consiliului Local al comunei Poiana Vadului prin care se atribuie această denumire școlii, iar inspectorul Dorin Gheorghe Sandea a prezentat avizul favorabil de încuviințare a noii denumiri din partea ISJ Alba, alături de aceștia participând la dezvelirea siglei cu noua denumire a școlii și cei doi profesori de la  Facultatea de Drept din București.

După slujba de sfințire a școlii oficiată de preotul Cosmin Țîrc, cei care au adresat câteva cuvinte în memoria profesorului Beleiu au fost foștii colegi Claudia Ana Moarcăș Costea și Marian Nicolae, avocatul Ioan Rus, poeții Dumitru Mălin și Teofil Haneș, iar evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevii școlii din Poiana Vadului și câțiva instrumentiști locali de muzică populară.

Ovidiu Culda

[nggallery id=1586]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea