Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Festivitatea de schimbare a numelui școlii din comuna Poiana Vadului

Ziarul Unirea

Publicat

în

scoala campeni017Profitând de o după amiază superbă, în prima duminică de după Paște a avut loc în centrul comunei Poiana Vadului un eveniment deosebit și cu totul emoționant prin care unitatea școlară de aici a primit numele Școala Gimnazială „Prof. univ. dr. Gheorghe Beleiu” după numele renumitului profesor de drept care s-a născut, a copilărit și este înmormântat în această localitate.

La evenimentul organizat de profesor Rovin Briciu – directorul școlii din localitate, cu ajutorul administrației locale – primarul Ilie Avram și viceprimarul Beniamin Toader, au participat cadre didactice, elevi, numeroși locuitori sau fii ai satului, avocatul Iustin Gheorghe Beleiu – fiul regretatului profesor și rude ale acestuia, deputatul Ioan Dîrzu, profesor Dorin Gheorghe Sandea –Inspector Școlar General al ISJ Alba, ambasadorul Dan Costea, profesorii Claudia Ana Moarcăș Costea și Marian Nicolae de la Facultatea de Drept din București –  foști colegi ai profesorului care s-a stins din viață în anul 1997.

Alături de aceștia au participat numeroși avocați din Baroul Alba în frunte cu decanul Ioan Rus, avocatul  Mihăiță Bubatu  – decan al Baroului Olt, avocat Sorin Ioan Cristian – decan al Baroului Hunedoara și alți avocați din țara noastră care au adus pe această cale un omagiu fostului șef al Catedrei de drept privat a Facultății de Drept a Universității din București și decan al Facultății de Drept din Alba Iulia din cadrul Fundației Universitare AISTEDA București.

Elit - Gustul Desăvârșit

Înainte de eveniment, o parte din oaspeții sosiți în comună au vizitat casa natală a profesorului Beleiu din satul Făgetul de Sus, iar la întoarcere a avut loc un parastas la mormântul acestuia în cimitirul Bisericii Ortodoxe din centrul comunei.

La începutul festivității directorul Rovin Briciu a întâmpinat distinșii oaspeți cu un cuvânt de bun-sosit, primarul Ilie Avram a dat citire Hotărârii Consiliului Local al comunei Poiana Vadului prin care se atribuie această denumire școlii, iar inspectorul Dorin Gheorghe Sandea a prezentat avizul favorabil de încuviințare a noii denumiri din partea ISJ Alba, alături de aceștia participând la dezvelirea siglei cu noua denumire a școlii și cei doi profesori de la  Facultatea de Drept din București.

După slujba de sfințire a școlii oficiată de preotul Cosmin Țîrc, cei care au adresat câteva cuvinte în memoria profesorului Beleiu au fost foștii colegi Claudia Ana Moarcăș Costea și Marian Nicolae, avocatul Ioan Rus, poeții Dumitru Mălin și Teofil Haneș, iar evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevii școlii din Poiana Vadului și câțiva instrumentiști locali de muzică populară.

Ovidiu Culda

[nggallery id=1586]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Tineri din Alba Iulia cu DOSAR PENAL pentru FURT: Ar fi sustras 4 anvelope auto dintr-o spălătorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi tineri din Alba Iulia s-au ales cu DOSAR PENAL pentru FURT după ce ar fi sustras 4 anvelope auto dintr-o spălătorie din oraș.

Potrivit IPJ Alba, la data de 8 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat doi tineri de 21 și 28 de ani, din Alba Iulia, care sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă sesizată poliției la data de 14 septembrie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se pare că, în noaptea de 12/13 septembrie 2022, tinerii s-ar fi deplasat la o spălătorie auto din Alba Iulia și ar fi sustras 4 anvelope auto, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor doi tineri și pentru recuperarea prejudiciului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din Șona, condamnat pentru infracțiuni rutiere, ridicat de polițiști: A fost depus la penitenciarul Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Șona, condamnat pentru infracțiuni rutiere, ridicat de polițiști: A fost depus la penitenciarul Aiud

La data de 8 noiembrie 2022, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de judecătoria Blaj, privindu-l pe un bărbat de 39 de ani, din comuna Șona, județul Alba.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de un an, 8 luni și 20 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Doi tineri din Alba REȚINUȚI de polițiști pentru FURT: Ar fi sustras 40.000 de țigarete de la două firme din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi tineri din Alba au fost REȚINUȚI de polițiști, după ce ar fi sustras 40.000 de țigarete de la două firme din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, doi bărbați, bănuiți de furt, au fost reținuți de polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 8 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi tineri, de 23 de ani și 24 de ani, primul din Blaj, iar cel de-al doilea din Alba Iulia, care sunt bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că în luna octombrie 2022, aceștia ar fi pătruns, prin efracție, în două societăți comerciale din municipiul Alba Iulia, de unde ar fi sustras, în principal, țigarete, în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

Pentru obținerea de probe, în vederea documentării activității lor infracționale, polițiștii au percheziționat mai multe locații.

În cursul zilei de azi, 9 noiembrie, cele două persoane reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea