Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Festivalul – concurs „Cultură pentru cultură” 2014: Comuna Săsciori, câştigătoarea celei de-a doua etape, desfăşurată la Loman

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Loman006Sâmbătă, în localitatea Loman, cu ocazia urcării oilor la munte, s-a desfăşurat cea de-a doua etapă a festivalului -concurs „Cultură pentru cultură” 2014.  Competiţia a reunit echipe de artişti din patru comune de pe Valea  Sebeşului, respectiv Pianu, Săsciori, Vinţu de Jos  şi Cut. Primul loc pe podium a fost ocupat de ansamblul comunei Săsciori, care a câştigat premiul de 50.000 de lei pentru reabilitarea căminului cultural şi va merge în etapa finală organizată în comuna Avram Iancu, cu ocazia Târgului de Fete de pe Muntele Găina. Locul II  a fost ocupat de comuna Cut, iar locul III de artiştii din Vinţu de Jos. Comuna Pianu s-a clasat pe locul IV.

Cele patru comune au avut de trecut prin 3 probe: de gastronomie, spectacol folcloric şi prezentarea meşteşugurilor populare. Pe lângă echipele din concurs, cei prezenţi au avut ocazia de a-i vedea pe scenă pe membrii ansamblului folcloric al judeţului Alba şi ai ansamblului „Stejărelul” din Sebeşel.

Organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, festivalul-concurs „Cultură pentru cultură” are scopul de a revitaliza viaţa culturală, obiceiurile şi tradiţiile din mediul rural al judeţului Alba. 25 de echipe de artişti sunt înscrise  în concursul de anul acesta. Festivalul se desfăşoară în 4 etape zonale şi una finală, iar câştigătorii locului I la fiecare etapă primesc 50.000 de lei, locul II- 30.000 de lei şi locul III – 20.000, bani pe care formaţiile artistice din fiecare comună îi vor folosi pentru reabilitarea Căminului Cultural.

Prima etapă a concursului a fost câştigată de comuna Roşia de Secaş, urmată de comuna Cergău şi Cetatea de Baltă.

Cea de-a treia etapă îi va aduce în faţa publicului pe artiştii din zona Munţilor Apuseni şi va avea loc în data de 18 mai, la Negrileasa, cu ocazia Sărbătorii Narciselor. Vor urca pe scenă cu recitaluri şi dansuri populare ansambluri din comunele Almaşu Mare, Sălciua, Meteş, Poiana Vadului, Albac, Bucium şi Ocoliş.

Ultima etapă zonală se va desfăşura în data de 6 iulie, la Tarcău, şi participă  comunele Ciugud, Fărău, Cricău, Livezile Noşlac, Stremţ şi Unirea.

Etapa finală va avea loc pe 19 iulie, în comuna Avram Iancu, în prima zi a manifestărilor dedicate Târgului de fete de pe Muntele Găina.

Componenţa juriului: preşedinte Gheorghiţa Nicolae, producător TVR, coregraf Sorica Farcaşiu, prof. Gheorghe Burz, prof. Teodora Zărnescu, directoarea Centrului de Cultură “Augustin Bena” – Daniela Floroian, prof. Romi Adam şi  maestrul bucătar Cosmin Toma.

[nggallery id=1740]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea