Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Eveniment spiritual de excepție, la Biserica de pe deal ,,Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

biserica trei ierarhi cugir31Luni, 30 ianuarie, de ziua ”Sfinților Trei Ierarhi-Vasile, Grigore si Ioan”, la  lăcașul  de cult (Biserica de pe deal) din Cugir, ce poartă hramul acestor mari purtători de grijă ai Bisericii Ortodoxe a avut loc un eveniment cu totul special pentru câteva sute de credincioși din localitate. 

După Sfânta Liturghie de dimineață, oficiată de către preotul paroh părintele Ionuț Cândea, a avut loc începând cu ora 16.00,  săvârșirea ,,Sfantul Maslu” , la ceremonialul religios fiind prezenți 6 preoți din Cugir și din alte localitati ale judetului și anume părinții:  Cândea, Mihai și Marius(de la bisericile din Cugir), părintele Burtă din Șibot, părintele Florin de la Ocoliș și părintele Andrei de la Aiud.

„Este o zi de mare bucurie pentru consiliul bisericesc cât si pentru credinciosii orasului nostru de a participa la un eveniment spiritual atat de important.  Mai ales momentul ce consfințește această mare sarbatoare se petrece într-un lăcaș de cult ospitalier, care conferă tuturor celor cu credință în Dumnezeu, un loc desosebit pentru rugăciune și închinare”, ne-a marturisit epitropul bisricii, Mircea Brandusan.

Evenimentul a devenit o tradiţie, preotul paroh Ionuț Cândea străduindu-se să aducă la aeveniment, an de an an, tot mai mulţi credincioşi, așa cum o făcea și tatăl său regretatul părinte Ioan Cândea, trecut prea devreme, în urmă cu câțiva ani, la cele veșnice.

Sărbătoarea din 30 ianuarie ne aduce în actualitate epoca de aur a Patristicii, fiindcă în această zi îi sărbătorim pe cei Trei Ierarhi ai Bisericii Dreptmăritoare: Sfântul Vasile cel Mare (330-379), Sfântul Grigorie Teologul (330-390), ambii Capadocieni şi pe Sfântul Ioan Gură de Aur (354-407), din Antiohia. (C.P.)

[nggallery id=3337]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea