Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| EROI în Ucraina: Un inginer și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri coloanele de tancuri rusești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| EROI în Ucraina: Un inginer și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri coloanele de tancuri rusești

Vitali Volodimirovici Skakun, inginer în armata ucraineană şi-a sacrificat viaţa aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile ruseşti care veneau din direcţia Crimeei.

Fapta eroică a acestuia a fost descrisă pe Facebook într-o postare a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În această zi grea pentru țara noastră, în care poporul ucrainean respinge ocupanții ruși în toate direcțiile, unul dintre cele mai dificile locuri de pe harta Ucrainei a fost Istmul Crimeei, unde un batalion de pușcași marini a întâlnit unul dintre primii inamici.”

„Pentru a opri înaintarea tancurilor, s-a decis aruncarea în aer a podului rutier Heniceski. Vitali Volodimirovici Skakun, un inginer al unui batalion separat, s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină.”

„Podul era minat, dar nu a avut timp să plece. Vitali a transmis că aruncă în aer podul. Imediat s-a auzit o explozie.”

„Fratele nostru a murit. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ înaintarea inamicului, ceea ce a permis unității să redistribuie și să organizeze apărarea.”

„Comandamentul Marinei va solicita Înaltului Comandament să acorde distincția de stat marinarului Vitali Volodimirovici Skakun.”

„Ocupanți ruși, să știți că pământul va arde sub picioarele voastre! Ne vom lupta cât vom trăi! Și cât vom fi în viață ne vom lupta!”

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea