FOTO: Eroi au fost…eroi sunt încă? Amintiri şi respect uitate sub pietre funerare acoperite de bălării în cimitirul de la Alba Iulia

Eroilor li se cuvine  respectul,  admiraţia  generaţiilor  actuale  şi  viitoare. Cimitirul Eroilor, care are menirea să perpetueze amintirea evenimentelor istorice de însemnătate naţională, ar trebui conservat  pentru  posteritate, să nu-i  lipsească frumuseţea şi măreţia, să  dea  un  sentiment  de  înălţare  naţională.

ELIT

A venit primăvara la Alba Iulia şi deşi în cea mai mare parte a oraşului curăţenia de primăvară a fost deja făcută, cimitirul eroilor se pare că a fost uitat.

Cu un nume parcă predestinat uitării, printre zecile de cruci, dai peste locul de veci al soldatului Putregai Teodor din R 25 Art. domiciliat din anul 1944 în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. Un trecător a fotografiat-o… Atât crucea lui cât si a altor camarazi arată ca în poză. Altele sunt răsturnate. Gardul cimitirului, ca să îl cităm pe trecătorul nostru, “arată ca un moş”.

Foarte rar mai vine cineva să aprindă o lumânare aici. Cruci în paragină, neîngrijite, zac printre buruieni. Monumentele amintesc de eroii noştrii, iar amintirea lor piere odată cu pietrele funerare.

 

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

sile de la scularie 10 aprilie 2017 at 10:23

Sa se ocupe cei de la Corona sau de la episcopie si de aceste morminte, nu doar sa fuga dupa arginti ca traseistele. Baga in capela aia si cate 12 morti, doar-doar mai pica ceva „cascaval”. Te ingroapa si viu daca trebuie.
Ca de fapt escrocii bizantini in sutana asta sunt: niste traseisti pe istoria tarii.

sile de la scularie 10 aprilie 2017 at 10:34

Eminescu, cand a zis ca „biserica ortodoxa este maica neamului romanesc”, a fost „sub presiune”.

sile de la scularie 10 aprilie 2017 at 10:35

E stiut faptul ca ii placea mult vinul rosu, sec. Chiar si iarba.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...