Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Eminescu azi” – omagiu adus poetului la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Eminescu Blaj001Vineri, 13 ianuarie 2017, la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Blaj omagierea poetului Mihai Eminescu a adus împreună elevii claselor a II-a A și a III-a A, care coordonați de prof. Natalia Comșa, Felicia Furcă și Ana Margină, au realizat un reușit medalion literar-muzical, închinat marelui poet de la naşterea căruia s-au împlinit duminică, 15 ianuarie, 167 de ani.

Versurile poeziilor “Rugăciune”, „Revedere”, „Ce te legeni”, „La mijloc de codru”, „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie!”- recitate cu emoție, dar și cântecele inspirate de creația eminesciană au transformat activitatea într-o adevărată sărbătoare. Cu acest prilej copiii au realizat o expoziție de carte eminesciană și au aflat date importante despre viața și opera lui Mihai Eminescu. Scopul activității a fost de a sensibiliza elevii cu privire la importanța operei și a personalității ,,poetului nepereche” al literaturii române.

Activităţile dedicate lui Mihai Eminescu au continuat și luni, 16 ianuarie, la Centrul de documentare şi informare, bucurându-se de sprijinul doamnei bibliotecare Maria Brad şi de prezenţa doamnei Rodica Jeican, director adjunct al colegiului.

Manifestarea „Eminescu azi” a fost deschisă de doamna Diana Aftenie, profesoară de limba şi literatura română, care a subliniat valoarea de reper a lui Mihai Eminescu în cultura autohtonă, precum şi actualitatea operei acestuia. Elevi din clasele a VII-a B, a VIII-a B, a XI-a C şi a XI-a F, coordonaţi de profesoarele Codruţa Fleşer şi Ana-Maria Comşa, au adus în atenţia participanţilor la eveniment diferite valenţe ale biografiei şi operei eminesciene.

Astfel, au fost semnalate aspecte inedite din biografia poetului şi au fost citite eseuri care au avut ca punct de pornire poezia „Glossă”, eseuri care au propus interesante subiecte de meditaţie. O componentă importantă a manifestării a constituit-o expoziţia de grafică şi desen, având ca surse de inspiraţie diverse creaţii ale poetului naţional.

Expoziţia a evidenţiat percepţia originală a elevilor asupra operei eminesciene, demonstrând că aceasta găseşte ecou în conştiinţa şi în inima tinerilor de azi, oferindu-le prilejul de a-şi descoperi şi valorifica creativitatea. Momentul aniversar s-a încheiat cu interpretarea romanţei „Sara pe deal” de către eleva Coralia Costea, care a reuşit să creeze emoţie în sufletele celor prezenţi prin frumoasa îngemănare a versului eminescian cu muzica.

[nggallery id=3273]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea