Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Elicopterul de la Aviație intervine, din nou, pentru stingerea incendiului puternic din Lunca Arieșului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elicopterul Inspectoratului General de Aviație și-a reluat, duminică dimineața, intervenția de stingere a incendiului puternic de vegetație uscată și litieră de pădure din Lunca Arieșului, județul Alba, care este greu accesibilă autovehiculelor, focul rămânând nestins pe suprafețe limitate de circa 14 ore.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat că elicopterul de la Inspectoratul General de Aviație intervine și duminică dimineața după ce sâmbătă seara nu a reușit stingerea în întregime a focului de vegetație uscată și literă de pădure din comuna Poșaga, zona Lunca Arieșului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Arde pe o zonă limitată, iar pe timp de noapte a rămas la supravegheat personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga și Ocolul Silvic. Noaptea elicopterul nu intervine”, a spus Alina Marescu.

Elicopterul intervine cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.

Pentru stingerea focului, care a cuprins circa zece hectare, și-au reluat intervențiile și pompierii, potrivit Alinei Marescu.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seara, iar în jurul său au fost mobilizate peste 40 de persoane, doi ofiţeri şi 27 de subofiţeri de la ISU Alba, cinci subofiţeri de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba şi zece persoane de la Ocolul Silvic şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga.

La ora transmiterii acestei ştiri nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

Intervenția elicopterului este necesară deoarece incendiul se află într-o zonă montană, greu accesibilă, din Munții Apuseni.

În ultimele zile, în judeţul Alba, au ars peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş, doborâturi şi litieră, din cauza utilizării necorespunzătoare a focului, a anunţat ISU Alba.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/lMJyt4wVhf8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 

[nggallery id=3705]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba Mai mulți călători au avut o surpriză în timp ce se plimbau prin satul Dealu Lămășoi, de 1 mai. Două vipere le-au ieșit în cale, iar călătorii au imortalizat momentul, filmându-le și făcându-le poze, pe care le-au distribuit pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea