Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au câștigat competiția „1st International Cadet Cup” din Ungaria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii sergent major Robert Bârc și Ilie Popa, elevul sergent David Pop și elevul fruntaș Tudor Creț de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-au clasat pe primul loc după parcurgerea celor 7 probe ale concursului. Ei au concurat alături de alte 7 echipe de elevi militari din Ungaria, Cehia, Serbia și Ucraina, fiind singurii elevi din România care au participat la această competiție.

Cei patru elevi s-au pregătit mai bine de două luni pentru a concura, fie individual, fie în echipă, la 7 probe aplicativ – militare și de natație. Efortul și munca depuse de elevi pe durata pregătirii și în timpul competiției le-au adus cea mare satisfacţie pe care o poate avea un sportiv, urcarea pe prima treaptă a podiumului de premiere. Cei patru elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au ridicat împreună cupa oferită pentru Locul I dar și cupa pentru Premiul special – „Cea mai bună echipă”!

„A fost greu, un carusel al emoțiilor. Am muncit enorm, a fost o competiție strânsă și toate echipele au fost foarte bine pregătite. Una din probele cele mai deosebite, solicitante și unde ne-am depășit limitele a fost proba obstacolelor, unde am obținut locul II. Asta ne-a motivat pentru ultima probă, cea de ștafetă care a fost hotărâtoare și pe care am câștigat-o detașat. Am fost conștienți încă de la început că scopul competiției este de a lega prietenii. Am avut și activități culturale, muzică în aer liber, ne-am simțit bine pe toată durata concursului, într-o locație extraordinară”, au spus elevii.

Cea mai grea probă a fost cursa cu obstacole pe distanța de 600 – 800 metri cu obstacole naturale sau artificiale și înot pe o distanță de aproximativ 50 metri.

Elevii au alergat apoi la două probe de ștafetă, la prima fiecare concurent a alergat cu arma pe distanța de 1000 metri, iar în cea de-a doua s-a alergat cu arma pe o distanță de 1.000 metri și s-au executat trageri din trei poziții diferite.
Elevii au avut de rezolvat o situație în care să acorde primul ajutor, iar o altă probă a constat în aruncarea grenadelor la distanțe și din poziții diferite.

La proba de orientare în teren, care a avut loc într-un labirint, elevii au avut de atins mai multe check point într-o ordine prestabilită, iar la poba de topografie să estimeze o distanță până la un anumit obiect, să localizeze din deplasare un loc, să stabilească o locație pe hartă folosind coordonate MGRS și să stabilească azimutul.

Un aport important în obținerea acestei performanțe l-au avut și cei care s-au ocupat de pregătirea elevilor: căpitan George Mînicuță și profesorul Sorin Secăreanu (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia), locotenent Dragoș Jipa (Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”) și maistrul militar clasa I Gabriel Petric (Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii).

Evenimentul „1st International Cadet Cup”, organizat de Ministerul Apărării din Ungaria, a avut loc între 12 și 15 iulie la Balatonakarattya și la el au participat 8 echipe de elevi militari din Ungaria, Cehia și Serbia câte două echipe, România și Ucraina, câte o echipă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea