Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au câștigat competiția „1st International Cadet Cup” din Ungaria

Publicat

în

Elevii sergent major Robert Bârc și Ilie Popa, elevul sergent David Pop și elevul fruntaș Tudor Creț de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-au clasat pe primul loc după parcurgerea celor 7 probe ale concursului. Ei au concurat alături de alte 7 echipe de elevi militari din Ungaria, Cehia, Serbia și Ucraina, fiind singurii elevi din România care au participat la această competiție.

Cei patru elevi s-au pregătit mai bine de două luni pentru a concura, fie individual, fie în echipă, la 7 probe aplicativ – militare și de natație. Efortul și munca depuse de elevi pe durata pregătirii și în timpul competiției le-au adus cea mare satisfacţie pe care o poate avea un sportiv, urcarea pe prima treaptă a podiumului de premiere. Cei patru elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au ridicat împreună cupa oferită pentru Locul I dar și cupa pentru Premiul special – „Cea mai bună echipă”!

Electrica Furnizare Discount

„A fost greu, un carusel al emoțiilor. Am muncit enorm, a fost o competiție strânsă și toate echipele au fost foarte bine pregătite. Una din probele cele mai deosebite, solicitante și unde ne-am depășit limitele a fost proba obstacolelor, unde am obținut locul II. Asta ne-a motivat pentru ultima probă, cea de ștafetă care a fost hotărâtoare și pe care am câștigat-o detașat. Am fost conștienți încă de la început că scopul competiției este de a lega prietenii. Am avut și activități culturale, muzică în aer liber, ne-am simțit bine pe toată durata concursului, într-o locație extraordinară”, au spus elevii.

Cea mai grea probă a fost cursa cu obstacole pe distanța de 600 – 800 metri cu obstacole naturale sau artificiale și înot pe o distanță de aproximativ 50 metri.

Elevii au alergat apoi la două probe de ștafetă, la prima fiecare concurent a alergat cu arma pe distanța de 1000 metri, iar în cea de-a doua s-a alergat cu arma pe o distanță de 1.000 metri și s-au executat trageri din trei poziții diferite.
Elevii au avut de rezolvat o situație în care să acorde primul ajutor, iar o altă probă a constat în aruncarea grenadelor la distanțe și din poziții diferite.

La proba de orientare în teren, care a avut loc într-un labirint, elevii au avut de atins mai multe check point într-o ordine prestabilită, iar la poba de topografie să estimeze o distanță până la un anumit obiect, să localizeze din deplasare un loc, să stabilească o locație pe hartă folosind coordonate MGRS și să stabilească azimutul.

Un aport important în obținerea acestei performanțe l-au avut și cei care s-au ocupat de pregătirea elevilor: căpitan George Mînicuță și profesorul Sorin Secăreanu (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia), locotenent Dragoș Jipa (Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”) și maistrul militar clasa I Gabriel Petric (Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii).

Evenimentul „1st International Cadet Cup”, organizat de Ministerul Apărării din Ungaria, a avut loc între 12 și 15 iulie la Balatonakarattya și la el au participat 8 echipe de elevi militari din Ungaria, Cehia și Serbia câte două echipe, România și Ucraina, câte o echipă.

 

Publicitate

Curier Județean

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Publicat

în

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că miercuri, 28 iulie 2021, începând cu ora 23.00, se vor desfășura intervenții de dezinsecție pe raza domeniului public al Municipiului Sebeș. Zonele vizate sunt: parcurile aflate pe domeniul public, cartierele de blocuri, arterele principale. Intervențiile vor avea loc în Sebeș, Răhău, Petrești și Lancrăm.

Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupa de toxicitate III. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii, sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Intervențiile sunt monitorizare de reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș și de Poliția Locală a municipiului.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Post „proaspăt” de CONSILIER, scos la concurs de către primăria comunei Avram Iancu. Condiții și calendarul concursului

Publicat

în

Primăria comunei Avram Iancu organizează concurs pentru ocuparea funcției vacantede consilier din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Condiţii de participare

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

– minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice
Bibliografie concurs, atribuţii conform fişei postului și depunere dosare concurs

Calendarul concursului

Data de sustinere a probei scrise: 30.08.2021, ora 10:00

Locaţia de desfăşurare a concursului: sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, situată în mun. Alba Iulia, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 68, jud. Alba

Observaţii suplimentare: Persoană de contact: Anca Lucica Mihaela, consilier principal. tel. 0786023607, email: uatcavramiancu@primariaavramiancu.ro

Data afişării: 28.07.2021, ora 08:00

Dosarele de concurs se depun la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână. Bibliografia, tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, la secţiunea special creată în acest scop.

Responsabilitatea privind legalitatea şi corectitudinea informaţiilor din conţinutul anunţului de concurs publicat pe site-ul Agenţiei şi încadrarea în temeiurile legale prevăzute de actele normative aparţin în exclusivitate autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului.

Publicitate
Bibliografia / tematica:

1. Constituţia României, republicată
2. Titlul I şi II ale părţii a VI-a si Partea VII Răspunderea administrativă art. 563-579 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare,
3. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
4. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
5. O.G. nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările şi completările ulterioare;
6. Ordinul nr. 25/1382/37/1642/14297/746/20/2019 pentru aprobarea Normelor tehnice privind modul de completare a registrului agricol pentru perioada 2020-2024

Tematica va cuprinde bibliografia integral

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Astăzi, 28 iulie, rezultatele finale la examenul de Definitivat 2021 vor fi publicate, după soluționarea contestațiilor.

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Electrica Furnizare Discount

Rezultatele la examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceştia, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Potrivit Ministerului Educației, 3.232 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidaţi.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri şi joi. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea