Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, ”dascăli” la matematică pentru cei de gimnaziu din mediul rural. Alexandru Truță, din Șard, premiat cu o tabletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concursul de matematică ,,ArhimatematicuS”, desfăşurat în acest weekend şi adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural a fost coordonat de către elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” pasionaţi de matematică şi membrii ai centrului de excelenţă, coordonat de către doamna profesoară Anamaria Fuia. Acest proiect a fost finanţat de către Fundaţia Comunitară Alba, prin programul YouthBank.

Cei 85 de elevi înscrişi în competiţie au avut ocazia de a cunoaşte programul elevilor în uniformă, fiind găzduiţi o noapte în colegiul militar gazdă şi integraţi în programul zilnic. Au vizitat colegiul, au fost însoţiţi şi consiliaţi de către elevi, au participat la o demonstraţie specifică orelor de pregătire militară, cu elemente specifice instrucţiei de front, au vizitat poligonul de tir, au servit masa, au socializat şi au găsit răspuns la toate întrebările şi curiozităţile lor. Subiectele concursului au fost realizate, la nivelul fiecărui an, de către elevii din echipa de proiect, corectura fiind executată tot de către ei. Micii concurenţi au trecut cu brio proba şi au fost recompensaţi cu medalii şi diplome. Cei mai buni au fost premiaţi cu tricouri purtând sigla concursului şi rechizite de foarte bună calitate. Cel mai bun elev matematician, Dan – Alexandru TRUŢĂ, elev al Şcolii gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Şard, clasa a VIII-a, ce a obţinut cel mai mare punctaj, fost premiat cu o tabletă în valoare de 749 de lei.

Concursul a fost o bucurie împărtăşită. Apoi, pentru cei mici a fost o experinţă de neuitat în mediul cazon specific colegiului militar, iar pentru ceilalţi, un bun prilej de a-şi demonstra abilităţile de organizatori, coordonatori, corectori şi viitori lideri militari. Momente şi experienţe frumoase au împărtăşit şi profesorii coordonatori şi însoţitori. Pentru toate acestea echipa de proiect aduce mulţumiri tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare şi reuşita acestei minunate activităţi. Felicitări tuturor!

Concursul a fost finanţat de către Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia și Exclusiv Auto Center (dealer Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale în județul Alba), ca finanțatori Ancău Company, Pub 13 – Medieval, Porterom, Toskana Garten, Pensiunea Select și Deko Team, iar ca susținători Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Vimed, Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Nicolae Boca Photography. La nivel național, Programul YouthBank este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

[nggallery id=3960]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un bărbat de 38 de ani, din Abrud, este suspectat de polițiștii din Abrud că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. La data de 27 martie 2024, în jurul orei 14.30, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea