Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Elevi din Alba Iulia au asistat la prezentarea Batalionului 136 Geniu „APULUM” și exerciții demonstrative

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 07 iunie 2018  începând cu ora 11.00, elevii Liceului cu Program Sportiv, ai Școlii Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu și ai Școlii Gimnaziale Micești din municipiul Alba Iulia au sosit la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, care și-a primit oaspeții la cea de a șasea ediție a evenimentului „Armata – O şcoală altfel”.

Activitatea a debutat cu mesajul de bun venit adresat de către organizatori și evidențierea importanței desfășurării anuale a acestui program.

Elevii au asistat la prezentarea istoricului Batalionului 136 Geniu „APULUM”, continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 2 Poduri-Râuri Alba Iulia înfiinţat în  anul 1937 şi au aflat că batalionul a participat de-a lungul deceniilor de existență la misiuni de construcție a podurilor de diferite tipuri, lucrări de baraje și îndiguiri, limitarea efectelor provocate de inundații, restaurarea monumentelor reprezentative pentru Arma Geniu de pe Transfăgărăşan precum “Poarta Întâlnirii” și „Poarta Geniştilor dar și despre participarea la o serie de exerciții multinaționale printre care: Capable Logistician 2015, Dragoon Crossing 2015, Saber Guardian 2017 și Resolute Castle 2015, 2016, 2016,2017,2018.

Au fost amenajate ateliere de prezentare a tehnicii, armamentului și echipamentelor din dotarea subunităților de geniu  iar reprezentanții Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba, invitați la eveniment, au prezentat elevilor oferta educațională din instituțiile militare de învățământ și avantajele alegerii carierei militare.

Și la această ediție, activitățile din program au adus elemente de noutate precum: prezentarea unui exercițiu demonstrativ de neutralizare a unui colet suspect de către o echipă de  specialiști a Grupului 1 EOD din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN ”Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea și organizarea unui stand expozițional cu arme de airsoft al Asociației Sportive de Airsoft ”Super Daddys” din Alba Iulia.

Activitatea s-a bucurat de un real succes şi drept dovadă unitatea a primit de pe acum solicitări pentru organizarea de activități similare în anul 2019.

[nggallery id=5750]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea